VENECIJA 24.-27.11.2022.

Grad na vodi, grad mostova i golubova, grad gondola i gondolijera, romantike i ljubavi. Legenda kaže: poljubite voljenu osobu tokom vožnje gondolom i to baš u trenutku kada prolazite ispod nekog od mnogobrojnih mostova i Vaša ljubav će zauvijek trajati.Smještena u regiji  Veneto koja je ujedno i jedna od tri najbogatije i najrazvijenije regije u Italiji uz regije Lacio i Lombardija poseban je gradić u Italiji.Turizam i industrija donose velike prihode ali ne treba zanemariti poljoprivredu, koja igra veoma važnu ulogu u budžetu regije. Tu se proizvode neka od najpoznatijih italijanskih vina, uključujući i pjenušavi Prosecco ili popularno bijelo vino Soave. Izgrađena na preko 100 malih ostrva, između kojih vijuga 180 kanala, čije obale spaja preko 400 mostova – Venecija je mjesto koje sa ponosom čuva  nekoliko stotina palata i preko 90 crkava, i sve to je sa pravom dio svjetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a.Ukoliko još niste, ovo je idealan trenutak za posjetiti jedan od simbola Italije i Jadrana….

SMJEŠTAJ

Hotel Ca di Valle Cavallino

NAPOMENA:

 

 

·      Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije).

·      Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja SOL AZURA i BUENA VISTE od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.

·      Organizator nije odgovoran za eventualna povećanje cijena ulaznica ili fakultativnih (neobaveznih) izleta navedenih u programu na dan formiranja programa

·      Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa i izleta po danima

REZERVIŠI