VENECIJA 28.04.-01.05.2023.

OD 249 KM

28.04 - 01.05.2023

Grad na vodi, grad mostova i golubova, grad gondola i gondolijera, romantike i ljubavi. Legenda kaže: poljubite voljenu osobu tokom vožnje gondolom i to baš u trenutku kada prolazite ispod nekog od mnogobrojnih mostova i Vaša ljubav će zauvijek trajati.Smještena u regiji  Veneto koja je ujedno i jedna od tri najbogatije i najrazvijenije regije u Italiji uz regije Lacio i Lombardija poseban je gradić u Italiji.Turizam i industrija donose velike prihode ali ne treba zanemariti poljoprivredu, koja igra veoma važnu ulogu u budžetu regije. Tu se proizvode neka od najpoznatijih italijanskih vina, uključujući i pjenušavi Prosecco ili popularno bijelo vino Soave. Izgrađena na preko 100 malih ostrva, između kojih vijuga 180 kanala, čije obale spaja preko 400 mostova – Venecija je mjesto koje sa ponosom čuva  nekoliko stotina palata i preko 90 crkava, i sve to je sa pravom dio svjetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a.Ukoliko još niste, ovo je idealan trenutak za posjetiti jedan od simbola Italije i Jadrana….

PROGRAM:

1.DAN 28.04.2023 (PETAK) BiH POLAZAK ZA ITALIJU
Polazak iz BiH u večernjim satima. Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Noćna vožnja.
2. DAN 29.04.2023. (SUBOTA) LIDO DI JESOLO - VENECIJA
Dolazak u regiju Lido di Jesolo. Smještaj grupe u hotel nakon 15.00h. Fakultativno: Polazak za Veneciju. Odlazak brodom do Venecije. Panoramsko razgledanje grada: Trg Sv.Marka, Duždeva palata, Bazilika Sv.Marka, kanal Grande, Ponte Rialto, Akademija… Slobodno vrijeme za individualni program. Povratak u hotel. Noćenje.
3. DAN 30.04.2023. (NEDJELJA) LIDO DI JESOLO - VERONA - PADOVA
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili Fakultativni odlazak za Veronu i Padovu. Odlazak autobusom do centra Verone i razgledanje grada: Trg Bra, Arena, Via Mazzini, toranj Lamberti, Trg Sinjoria sa spomenikom Dante Aligijeriju, Julijina kuća… Nakon Verone, odlazak u Padovu. Padova je treći najveći grad u pokrajini Veneto i upravno središte istoimenog okruga Padova.Razgledanje grada : Prelijepi trg Prato della Valle, Bazilika Antonija Padovanskog, staro gradsko jezgro. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
4. DAN 01.05.2023. (PONEDJELJAK) LIDO DI JESOLO – PALMA NOVA -
Doručak.Napuštanje hotela. Vožnja do Palmanove i posjeta OUTLET SHOPPING CENTRU – shopping cca 2-3h.. Nastavak vožnje do Trsta. GRATIS razgledanje: Ponte Roso, San Antonio Nuovo, Sv. Spiridona, trg ujedinjenja Italije. Nastavak vožnje prema BiH. Dolazak na odredište u kasnim noćnim satima.
CIJENA ARANŽMANA 249, 00 KM

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz modernim turističkim autobusom (TV, Video, CD, DVD, Klima)
 • Smještaj u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom u regiji Veneto
 • Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja
 • GRATIS posjeta Trstu

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • PZO 8,00 KM po putniku
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 169, 00 KM
 • Fakultativne izlete:
 • Obilazak Venecije
 • Obilazak Verone I Padove

SMJEŠTAJ

HOTEL 3*

Cijena:

249 KM

REZERVIŠI

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) .
 • Smještaj  u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni  ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja SOL AZURA i BUENA VISTE od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.
 • Organizator nije odgovoran za eventualna povećanje cijena ulaznica ili fakultativnih (neobaveznih) izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa i izleta po danima

REZERVIŠI