VENECIJA 28.02.-04.03.2023.

OD 299 KM

28.02 - 04.03.2023

Grad na vodi, grad mostova i golubova, grad gondola i gondolijera, romantike i ljubavi. Legenda kaže: poljubite voljenu osobu tokom vožnje gondolom i to baš u trenutku kada prolazite ispod nekog od mnogobrojnih mostova i Vaša ljubav će zauvijek trajati.Smještena u regiji  Veneto koja je ujedno i jedna od tri najbogatije i najrazvijenije regije u Italiji uz regije Lacio i Lombardija poseban je gradić u Italiji.Turizam i industrija donose velike prihode ali ne treba zanemariti poljoprivredu, koja igra veoma važnu ulogu u budžetu regije. Tu se proizvode neka od najpoznatijih italijanskih vina, uključujući i pjenušavi Prosecco ili popularno bijelo vino Soave. Izgrađena na preko 100 malih ostrva, između kojih vijuga 180 kanala, čije obale spaja preko 400 mostova – Venecija je mjesto koje sa ponosom čuva  nekoliko stotina palata i preko 90 crkava, i sve to je sa pravom dio svjetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a.Ukoliko još niste, ovo je idealan trenutak za posjetiti jedan od simbola Italije i Jadrana….

PROGRAM:

1.Dan: 28.02.2023 (UTORAK) BiH POLAZAK ZA ITALIJU
Polazak iz BiH u večernjim satima. Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Noćna vožnja.
2. Dan: 01.03.2023. (SRIJEDA) LIDO DI JESOLO - VENECIJA
Dolazak u regiju Lido di Jesolo. Smještaj grupe u hotel nakon 14.00h. Fakultativno: Polazak za Veneciju. Odlazak brodom do Venecije. Panoramsko razgledanje grada: Trg Sv.Marka, Duždeva palata, Bazilika Sv.Marka, kanal Grande, Ponte Rialto, Akademija… Slobodno vrijeme za individualni program. Povratak u hotel. Noćenje.
3. Dan: 02.03.2023. (ČETVRTAK) LIDO DI JESOLO - VERONA - PADOVA
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili Fakultativni odlazak za Veronu i Padovu. Odlazak autobusom do centra Verone i razgledanje grada: Trg Bra, Arena, Via Mazzini, toranj Lamberti, Trg Sinjoria sa spomenikom Dante Aligijeriju, Julijina kuća… Nakon Verone, odlazak u Padovu. Padova je treći najveći grad u pokrajini Veneto i upravno središte istoimenog okruga Padova.Razgledanje grada : Prelijepi trg Prato della Valle, Bazilika Antonija Padovanskog, staro gradsko jezgro. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
4. Dan: 04.03.2023. (PETAK) LIDO DI JESOLO – PALMA NOVA - TRST
Doručak.Napuštanje hotela u 09.00 h. Vožnja do Palmanove i posjeta OUTLE SHOPING CENTRU – shopping cca 2-3h.. Nastavak vožnje do Trsta. GRATIS razgledanje: Ponte Roso, San Antonio Nuovo, Sv. Spiridona, trg ujedinjenja Italije. Nastavak vožnje prema BiH. Dolazak na odredište u kasnim noćnim satima.

CIJENA ARANŽMANA ZA PRVIH 10 PRIJAVA 299, 00 KM

REGULARNA CIJENA ARANŽMANA 349, 00 KM

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 

·      Prijevoz modernim turističkim autobusom (TV, Video, CD, DVD, Caffe, Klima);

·      Smještaj u hotelu 3* ili 4*

·      Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja;

·      GRATIS posjeta Trstu.

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 

·      Putničko zdravstveno osiguranje- 8,00 KM po osobi;

·      Doplata za jednokrevetnu sobu 130,00 KM;

·      Fakultativne izlete:

 

Obilazak Venecije

Obilazak Verone i Padove

SMJEŠTAJ

HOTEL

Cijena:

299 KM

REZERVIŠI
REZERVIŠI