VENECIJA 23.11.-26.11.2023.

OD 199 KM

23 - 26.11.2023

Grad na vodi, grad mostova i golubova, grad gondola i gondolijera, romantike i ljubavi. Legenda kaže: poljubite voljenu osobu tokom vožnje gondolom i to baš u trenutku kada prolazite ispod nekog od mnogobrojnih mostova i Vaša ljubav će zauvijek trajati.Smještena u regiji  Veneto koja je ujedno i jedna od tri najbogatije i najrazvijenije regije u Italiji uz regije Lacio i Lombardija poseban je gradić u Italiji.Turizam i industrija donose velike prihode ali ne treba zanemariti poljoprivredu, koja igra veoma važnu ulogu u budžetu regije. Tu se proizvode neka od najpoznatijih italijanskih vina, uključujući i pjenušavi Prosecco ili popularno bijelo vino Soave. Izgrađena na preko 100 malih ostrva, između kojih vijuga 180 kanala, čije obale spaja preko 400 mostova – Venecija je mjesto koje sa ponosom čuva  nekoliko stotina palata i preko 90 crkava, i sve to je sa pravom dio svjetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a.Ukoliko još niste, ovo je idealan trenutak za posjetiti jedan od simbola Italije i Jadrana….

PROGRAM:

1.DAN 23.11.2023 BiH
Polazak iz BiH u večernjim satima. Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Noćna vožnja.
2. DAN 24.11.2023. VENECIJA
Dolazak u jutarnjim satima te fakultativni obilazak Venecije.. Odlazak brodicom do Venecije i razgledanje grada: Trg Sv.Marka, Duždeva palata, Bazilika Sv.Marka, kanal Grande, Ponte Rialto, Akademija… Slobodno vrijeme za individualni program. Nakon toga smještaj grupe u HU camping Venezia nakon 15.00h. Slobodno vrijeme Noćenje.
3. DAN 25.11.2023. VERONA - PADOVA
Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili Fakultativni odlazak za Veronu i Padovu. Odlazak autobusom do centra Verone i razgledanje grada: Trg Bra, Arena, Via Mazzini, toranj Lamberti, Trg Sinjoria sa spomenikom Dante Aligijeriju, Julijina kuća… Nakon Verone, odlazak u Padovu. Padova je treći najveći grad u pokrajini Veneto i upravno središte istoimenog okruga Padova.Razgledanje grada : Prelijepi trg Prato della Valle, Bazilika Antonija Padovanskog, staro gradsko jezgro. Povratak u camping. Slobodno vrijeme. Noćenje.
4. DAN 26.11.2023. PALMA NOVA - TRST- BiH
Napuštanje campinga. Vožnja do Palmanove i posjeta OUTLET SHOPPING CENTRU – shopping cca 2-3h.. Nastavak vožnje do Trsta. GRATIS razgledanje: Ponte Roso, San Antonio Nuovo, Sv. Spiridona, trg ujedinjenja Italije. Nastavak vožnje prema BiH. Dolazak na odredište u kasnim noćnim satima.
FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA (do 30.09.)

SMJEŠTAJ U 1/2 BUNGALOVIMA - 249, 00 KM
SMJEŠTAJ U 1/3 BUNGALOVIMA - 199, 00 KMCIJENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz modernim turističkim autobusom (TV, Video, CD, DVD, Klima)
 • Smještaj u HU Camping Venezia na bazi 2 noćenja bez doručka 1/2 ili 1/3 bungalovima
 • Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja
 • GRATIS posjeta Trstu

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • PZO 8,00 KM po putniku
 • Turističku taksu u iznosu 2 EUR po noćenju ( Total 4 eur – Obavezna tur.taksa je u Italiji uvedena 2011.god)
 • Fakultativne izlete:
 • Obilazak Venecije
 • Obilazak Verone I Padove

SMJEŠTAJ

HU Camping Venezia

0

Objekat hu Venezia Camping in Town je smješten u Margeri, na 10 km od Venecije, 1 km od autoputa A4 i 10 minuta vožnje od trga Pjacale Roma. Nudi besplatan privatni parking i klimatizovane sobe i mobilne kućice.

 Besplatan WiFi je dostupan u zajedničkim prostorijama. Ponuda objekta takođe obuhvata internet punkt i bazen na otvorenom. Osoblje recepcije će vam rado pružiti turističke i putne informacije.

 U objektu se služi jednostavan italijanski doručak. U à la carte restoranu možete uživati u večeri.

 Autobusi za Željezničku stanicu  Santa Lucia i trg Pjacale Roma staju na 1 km od objekta.

Cijena:

199 KM

REZERVIŠI

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) .
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja SOL AZURA i BUENA VISTE od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.
 • Organizator nije odgovoran za eventualna povećanje cijena ulaznica ili fakultativnih (neobaveznih) izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa i izleta po danima

REZERVIŠI