TOSKANA 22.11.-27.11.2023.

OD 269 KM

22 - 27.11.2023

TOSKANA je jedna od najromantičnijih regija Italije. Idealna je turistička destinacija za ljubitelje umjetnosti koji pri tom vole da uživaju i u sporom ritmu countryside i vinskog turizma. Brežuljci pod vinogradima uobičajeni su pejzaž ove regije; gdje god da krenete, sa obje strane puta prostiru se nepregledni vinogradi, tako da je odmah jasno zbog čega je Toskana jedna od najpopularnijih vinskih regija na svijetu. Osim jako duge tradicije, koja seže još u doba Starog Rima, Toskana je čuvena i po nekoliko svjetski priznatih vinskih oblasti – Chianti, Brunello di Montalcino i Vino Nobile di Montepulciano. Inače, više od 80% proizvodnje u Toskani čine crvena vina, po kojima je ona i postala slavna, a glavna sorta je sangiovese, koja se javlja u različitim lokalnim verzijama.

PROGRAM:

1.DAN 22.11.2023 BiH POLAZAK ZA ITALIJU
Sastanak grupe na unaprijed dogovorenom mjestu. Polazak u poslijepodnevnim satima.Noćnja vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim pauzama za odmor i regulisanje carinskih kontrola.
2. DAN 23.11.2023. BOLONJA - FIRENCA
U prijepodnevnim satima dolazak u Bolonju. Univerzitetska Bolonja je veličanstveni srednjevjekovni grad sa renesansnim palatama i arkadama. Centar grada čine dva identična trga, Mađore i Neptuno. Crvenkastosmeđe građevine i lijevičarska reputacija su Bolonji donijeli nadimak ’’La Rossa’’ (Crvena). Zbog svoje bogate kuhinje dobila je nadimak ’’La Grassa’’ (Debela). Po dolasku slijedi obilazak grada: spomenik Neptunu, Bazilika San Petronio, Univerzitet, Due Tori, Palata Banki, Palata Notai, Palata Akursio, Trg Mađore. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Nastavak puta ka Firenci. Smještaj u camping.Mogućnost fakultativnog odlaska u diskoteku. Noćenje.
3. DAN 24.11.2023. FIRENCA
Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak Firence. Firenca, grad u kome su živjeli i radili Leonardo, Mikelanđelo, Donatelo, Makijaveli, Dante, Bokačo. Po dolasku obilazak grada: katedrala Santa Maria del Fiore, Krstionica Jovana Krstitelja, Trg Sinjori, Galerija Ufici (nije predviđena grupna posjeta), most Vekio na reci Arno.Mogućnost fakultativnog odlaska u diskoteku.Noćenje.
4. DAN 25.11.2023. FIRENCA – SIENA – SAN GIMIGNANO – FIRENCA
Fakultativni odlazak u Sienu i San Gimignano. San Gimignano je mali utvrđeni srednjevjekovni grad na brdu u pokrajini Siena, poznat po svojoj srednjevjekovnoj arhitekturi, posebno po svojim tornjevima, koji se mogu vidjeti s nekoliko kilometara udaljenosti. Gradić je poznat i po svom bijelom vinu, Vernaccia di San Gimignano, koje se dobija samo od loze koja raste u okolini. Nastavak puta za Sienu. Šetnja gradom uz razgledanje Duomo – jedna od najljepših katedrala Italije znameniti trg “Il Campo“ na kome se održava jedna od najživopisnijih gradskih fešti („Palio“), kontrade puža, pantere, akvile... Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u Firencu. Mogućnost fakultativnog odlaska u diskoteku. Noćenje.
5.DAN 26.11.2023. FIRENCA – PISA – LUKA
Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do Pise i Luke. U Pizi obilazak znamenitosti na jedinstvenom “Polju čuda”: Krstionica koju je Dante nazvao “Moj prelepi Sv.Jovan”, Katedrala podignuta u sjajnom fiorentinskom stilu i Krivi toranj, jedan od najvoljenijih simbola Italije. Slobodno vrijeme. Nakon toga odlazak u jedan od najljepših gradova regije Toskane Luku. Slijedi obilazak grada uz pratnju vodiča: Trgovi Napoleone, Anfiteatro i San Mikele, gradska katedrala Svetog Martina, rodna kuća Đakoma Pučinija... U popodnevim satima polazak za Bosnu i Hercegovinu. Noćna vožnja.
6. DAN 27.11.2023. SARAJEVO
Dolazak na mjesto polaska u prijepodnevnim satima. Kraj programa.
FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA (do 30.09.)

SMJEŠTAJ U 1/2 BUNGALOVIMA - 349, 00 KM
SMJEŠTAJ U 1/3 BUNGALOVIMA - 299, 00 KM
SMJEŠTAJ U 1/4 BUNGALOVIMA - 289, 00 KM
SMJEŠTAJ U 1/5 BUNGALOVIMA - 269, 00 KM


CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

  • Prijevoz modernim turističkim autobusom (TV, Video, CD, DVD, Caffe, Klima)
  • Smještaj u HU Camping Firenza na bazi 3 noćenja bez doručka u odabranom smještaju
  • Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

  • Putničko osiguranje 10,00 KM po putniku
  • Turističku taksu u iznosu 2 EUR po noćenju ( Total 6 eur – Obavezna tur.taksa je u Italiji uvedena 2011.god)
  • Fakultativne izlete i ulaznice za diskotekeSMJEŠTAJ

HU Camping Firenze

0

Hu Firenze Camping in Town, odlična je baza za posjetu grada renesanse, gdje možete da se divite umjetničkim djelima, vidite historijske spomenike i potpuno uronite u firentinsku kulturu i tradiciju. Boravite u zelenoj oazi samo nekoliko kilometara od historijskog centra Firence.

Mobile house Smart S je savršeno rješenje za odmor. Ističe se po svojim unutrašnjim sadržajima, kao što su sopstveno kupatilo, TV, klima uređaj, sve uokvireno staklenim ulazom koji omogućava direktan pogled na zelenilo spolja. Fino namješten i svetao, to je optimalan smještaj za boravak u pravoj "sobi na otvorenom".

Mobile house stay Easy XL je savršen za veće ekipe ili za odmor sa grupom prijatelja. Sastoji se od dvije spavaće sobe. Ima dnevni boravak sa potpuno opremljenom kuhinjom i dva kupatila. Udobna veranda je opremljena stolom i stolicama, savršena za opuštanje sa celom porodicom.

Cijena:

269 KM

REZERVIŠI
  • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) .
  • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja SOL AZURA i BUENA VISTE od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.
  • Organizator nije odgovoran za eventualna povećanje cijena ulaznica ili fakultativnih (neobaveznih) izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
  • Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa i izleta po danima
REZERVIŠI