STRASBOURG I COLMAR NOVA GODINA 2023.

OD 599 KM

29.12.2022 - 03.01.2023

U Francuskoj, okružena planinskim lancem Vosges na istoku i Njemačkoj na zapadu, nalazi se regija Alsace. Povijest, krajolik i kultura ovog dijela Francuske osvajaju svojom ljepotom, raznolikošću... Glavni grad regije je STRASBOURG koji je jedno od najvažnijih središta Europske unije. Za ovu regiju karakteristični su vinogradi koji daju neke od najpoznatijih sorti vina, sam vrh svjetske kvalitete bijelih vina od aromatičnih sorti grožđa. Svojom veličanstvenom i divljom ljepotom, planinski masiv Schwarzwald (Švarcvald) u njemačkoj saveznoj državi Baden-Burtenberg tvori izduženi pravokutnik između gradova Karlsruhe, Stuttgart, Basel i Bodenskog jezera. Schwarzwald je oduvijek fascinirao i inspirirao nepreglednim drvoredima jela, borova i bukva, potocima, rijekama i planinskim jezerima, pašnjacima i livadama... au plodnoj dolini smjestili su se šarmantni gradovi i sela koji su posebni za vrijeme Božića i Nove godine.

PROGRAM:

1. DAN (29.12 četvrtak) SARAJEVO – STRASBOURG
Sastanak s grupom u unaprijed dogovoreno vrijeme i mjesto. Polazak prema Strasbourgu uz usputne pauze i granične propise.
2. DAN (petak 30.12.) STRASBOURG
Dolazak u Strasbourg oko podne. Hotelski smještaj. Slobodno vrijeme za odmor i individualnu šetnju poznatim ulicama Strasbourga. Noćenje.
3. DAN (subota 31.12.) STRASBOURG – COLMAR – RIQUEVILLE
Fakultativno odlazak u prelijepi francuski gradić Colmar i selo Riqueville koje u ovo doba godine pruža nevjerojatan ambijent zbog prepunih izloga i trgovina koje su dio poznatog božićnog sajma. Možda je ovo doba godine kada ovaj grad dobije posebnu ljepotu i čaroliju koja će vas ostaviti bez riječi... Riquewihr je jedno od najljepših sela u Francuskoj koje godišnje posjeti oko milijun turista. Uske ulice podsjećaju na scenografiju iz filma smještenog u srednji vijek. Od interesa su toranj sjevernih vrata iz 13. stoljeća, crkva iz 14. stoljeća i stambene zgrade iz 16. i 17. stoljeća. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do Colmara. Izgubit ćete se u sjaju lampi i bogato ukrašenoj arhitekturi. Colmar je već godinama u vrhu najljepše okićenih božićnih destinacija, a upravo je to razlog koji mami turiste iz cijelog svijeta da posjete Colmar prije božićnih blagdana. Zbog brojnih mostova, kanala i prekrasnih trgova zovu je mala Venecija. Stara i očuvana srednjovjekovna gradska jezgra iz 9. stoljeća velika je turistička atrakcija koja privlači veliki broj turista. U starim antičkim građevinama nalaze se crkve, trgovine, suvenirnice, kafići, restorani... Vjerske i kulturne znamenitosti u Colmarsu protežu se kroz mnoga stoljeća njemačko-francuske povijesti. Slobodno vrijeme u povijesnoj jezgri grada: crkva sv. Martina, dominikanska crkva, kuća Pfister, četvrt Taneurs, muzej Bartholdi, muzej Unterlinden..Slobodno vrijeme za uživanje u čarobnom Colmaru. Povratak natrag u Strasbourg. Doček Nove godine na središnjem trgu u Strasbourgu. Noćenje.
4. DAN (nedjelja 01.01) STRASBOURG
Organizirani obilazak Strasbourga nakon kojeg slijedi organizirani obilazak grada s njegovim najpoznatijim znamenitostima: veličanstvena katedrala Notre Dame građena od 12. do 15. stoljeća u gotičkom stilu, visoka 142 metra, Stara carinarnica, palača Rohan, palača Rohan, crkva Sv. kuća Kamerzel, Gutenbergov trg. Stari dio grada, zaštićen kao svjetska kulturna baština UNESCO-a 1988. godine, poznat i kao Mala Francuska, najslikovitiji je dio Strasbourga koji obiluje šarenim drvenim zgradama koje su građene između 16. i 17. stoljeća, s natkrivenim mostovima i 13. -stoljeća tornjići. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Grupni ili individualni povratak u hotel. Noćenje.
5. DAN (02.02 ponedjeljak) STRASBOURG - SARAJEVO
Napuštanje soba, pakiranje u autobus i polazak za Sarajevo uz pauze za odmor i carinske formalnosti.
6. DAN (03.01 utorak) SARAJEVO
Dolazak u Sarajevo u jutarnjim satima.

FIRST MINUTE CIJENA DO 13.11. : 599, 00 KM 

REDOVNA CIJENA OD 13.11 : 699, 00 KMCIJENA UKLJUČUJE:

• Prijevoz modernim visoko turističkim autobusom na relaciji SARAJEVO - STRASBOURG - SARAJEVO

• 3 noćenja u hotelu 3* u Strasbourgu

• Organizacija putovanja uz pratnju

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

• Doplata za doručak 10 € po danu

• Putno – zdravstveno osiguranje

• Boravišna pristojba u hotelu - 5€

• Fakultativni izleti

 - Posjet Colmaru i Riquevilleu - 40 €

• Individualni troškovi

• Doplata za jednokrevetnu sobu 100€


SMJEŠTAJ

HOTEL 3*

Cijena:

699 KM

REZERVIŠI
REZERVIŠI