RIM AVIO 29.04.-04.05.2023.

OD 999 KM

29.04 - 04.05.2023

Kada Vam kažu RIM, obavezno će Vam odmah pasti na pamet sljedeće: COLOSSEO, Fontana di Trevi, Piazza di Spagna, Vatikan...Posjetite mjesta gdje su se odvijale najveće borbe gladijatora, potražite sreću bacanjem novčića u poznatu fontanu, posjetite španjolski trg, te obiđite Vatikan i uvjerite se da je Mikelanđelo zaista bio genije.... Zar je potrebno više razloga za odlazak u Rim? I ne zaboravite da svi putevi vode u Rim!

PROGRAM:

1.DAN – SPLIT – RIM (29.04. – SUBOTA)
Okupljanje na aerodromu u Splitu 2 sata prije leta za Rim. Prijava na let. Polijetanje za Rim 08:35h. Slijetanje u Rim u 09:45, transfer do hotela. U popodnevnim satima, zajednički odlazak u grad i fakultativno razgledanja Rima u pratnji vodiča: Colloseum, Forum Romanum, via Fori Imperiali, brdo Kapitol, piazza Venezia, dvorac Anđela, piazza Navona, Pantheon, Fontana di Trevi, piazza Spagna... Slobodno vrijeme za uživanje u centru Rima. Povratak u hotel. Noćenje.
2. DAN – RIM – RIM (30.04. – NEDJELJA)
Doručak. U popodnevnim satima fakultativna posjeta Koloseumu, Palatinu i Rimskim forumima – najčuvenijim lokalitetima antičkog Rima. Mjesta na kome nastaje i kroz vijekove živi vječni grad. Najveći antički amfiteatar – Koloseum, najznačajniji od „sedam rimskih“ brežuljaka – Palatin i najpoznatiji trgovi – Rimski forumi, dočaraće Vam grad na potpuno drugačiji način.
3.DAN – VATIKAN (01.05. – PONEDJELJAK)
Doručak. U jutarnjim satima polazak na fakultativni obilazak Vatikanskih muzeja. Vatikan je najmanja nezavisna država na svijetu, enklava okružena gradom Rimom. Sjedište je pape, poglavara Rimokatoličke crkve. U okviru posjete obilaze se najznačajniji dio zbirki Vatikanskih muzeja kao što su zbirke antičkih statua, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16. vijeka, obilazak najveće crkve na svijetu: crkve Svetog Petra.Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti i shopping. Noćenje.
4.DAN – RIM – TIVOLI (02.05. – UTORAK)
Doručak.U jutarnjim satima izlet do gradića Tivoli ostaje nezaboravan. Još od vremena rimskih imperatora, gradsko okruženje bilo je idealno za podizanje prelijepih vila. A Vila di Este, pod zaštitom UNESCO-a pravi je biser Tivolija. Bajkoviti vrt sa fontanama od kojih zastaje dah samo su dio onoga što vas očekuje na ovom izletu. U njoj je živio kardinal Hipolit II D’ Este, a u istoj je ugostio pape, kraljeve i prinčeve, vojvode i čuvene umjetnike. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najljepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Slobodno vrijeme. Noćenje .
5. DAN – RIM – (03.05. – SRIJEDA)
Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje u centru Rima za individualne aktivnosti i shopping. Noćenje.
6. DAN - RIM - SPLIT (04.05. - ČETVRTAK)
Doručak. Check out iz hotela te polazak prema aerodromu.Check in 2 h prije samog leta. Polijetanje za Split u 14:50.Slijetanje u Split planirano u 16:05. Kraj programa.

 CIJENA ARANŽMANA ZA PRIJAVE DO 10.03. U HOTELU  4*  999, 00 KM

REGULARNA CIJENA ARANŽMANA ZA SMJEŠTAJ U HOTELU  4* - 1199, 00 KM 


RASPRODANO !!!

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 

·      Avio prijevoz na relaciji Split – Rim – Split;

·      Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Rimu

·      Smještaj u hotelu 4* na bazi 5 noćenja sa doručkom

·      Prtljag 20 kg + 10 kg ručni

·      Kompletna organizacija putovanja u pratnji vodica tokom cijelog putovanja

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 

·      Putničko  zdravstveno osiguranje 12,00KM po osobi;

·      Boravišna taksa

·      Fakultativni izleti

·      Doplatu za eventualni transfer do Splita ( minimalno 15 prijava) - 70 KM.


FAKULTATIVNI IZLETI:


OBILAZAK RIMA

VATIKANSKI MUZEJI

COLLOSEUM I RIMSKI FORUMI

TIVOLI

 NAPOMENA:

 

·      Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije);

·      Smještaj u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni  ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3;

·      Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja SOL AZURA i BUENA VISTE od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima;

·      Organizator nije odgovoran za eventualna povećanje cijena ulaznica ili fakultativnih (neobaveznih) izleta navedenih u programu na dan formiranja programa;

·      Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa i izleta po danima.

 

REZERVIŠI