RIM AVIO 29.04.-03.05.2023.

OD 899 KM

29.04 - 03.05.2023

Kada Vam kažu RIM, obavezno će Vam odmah pasti na pamet sljedeće: COLOSSEO, Fontana di Trevi, Piazza di Spagna, Vatikan...Posjetite mjesta gdje su se odvijale najveće borbe gladijatora, potražite sreću bacanjem novčića u poznatu fontanu, posjetite španjolski trg, te obiđite Vatikan i uvjerite se da je Mikelanđelo zaista bio genije.... Zar je potrebno više razloga za odlazak u Rim? I ne zaboravite da svi putevi vode u Rim!

PROGRAM:

1.DAN – SPLIT – RIM (29.04. – SUBOTA)
Okupljanje na aerodromu u Splitu 2 sata prije leta za Rim. Prijava na let. Polijetanje za Rim 15:45h. Slijetanje u Rim u 16:55, transfer do hotela. Zajednički odlazak u grad i prvi dio fakultativnog razgledanja Rima u pratnji vodiča: Colloseum, Forum Romanum, via Fori Imperiali, brdo Kapitol, piazza Venezia. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
2. DAN – RIM – RIM (30.04. – NEDJELJA)
Doručak. Drugi dio razgledanja Rima fakultativno u pratnji vodiča: dvorac Anđela, most Anđela, piazza Navona, Pantheon, Fontana di Trevi, piazza Spagna, španske stepenice... Slobodno poslijepodne za uživanje u centru Rima. Noćenje.
3.DAN – VATIKAN (01.05. – PONEDJELJAK)
Doručak. U jutarnjim satima polazak na fakultativni obilazak Vatikanskih muzeja. Vatikan je najmanja nezavisna država na svijetu, enklava okružena gradom Rimom. Sjedište je pape, poglavara Rimokatoličke crkve. U okviru posjete obilaze se najznačajniji dio zbirki Vatikanskih muzeja kao što su zbirke antičkih statua, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16. vijeka, obilazak najveće crkve na svijetu: crkve Svetog Petra.Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti i shopping. Noćenje.
4.DAN – RIM – TIVOLI (02.05. – UTORAK)
Doručak. U jutarnjim satim polazak na fakultativni obilazak Tivolija, malog mjesta pored Rima, i obilazak Hadrijanove vile. Povratak u hotel. U poslijepodnevnim satima mogućnost fakultativnog izleta putevima imeratora i gladijatora sa ulaskom i obilaskom Colloseuma i Rimskih foruma. Slobodno vrijeme. Noćenje .
5. DAN – RIM – SPLIT (03.05. – SRIJEDA)
Doručak. Check out iz hotela te polazak prema aerodromu.Check in 2 h prije samog leta. Polijetanje za Split u 13:55.Slijetanje u Split planirano u 15:10. Kraj programa.

CIJENA ARANŽMANA ZA SMJEŠTAJ U HU CAMPING ROMA IN TOWN - 899, 00 KM

CIJENA ARANŽMANA ZA SMJEŠTAJ U HOTELU  4* - 999, 00 KM

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 

·      Avio prijevoz na relaciji Split – Rim – Split;

·      Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Rimu

·      Smještaj u hotelu 4* ili HU Camping Roma na bazi 4 noćenja (u hotelu sa doručkom)

·      Kompletna organizacija putovanja u pratnji vodica tokom cijelog putovanja

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 

·      Putničko  zdravstveno osiguranje 10,00KM po osobi;

·      Boravišna taksa

·      Fakultativni izleti

·      Doplatu za eventualni transfer do Splita ( minimalno 10 prijava) - 100 KM.


FAKULTATIVNI IZLETI:


OBILAZAK RIMA

VATIKANSKI MUZEJI

COLLOSEUM I RIMSKI FORUMI

TIVOLI

SMJEŠTAJ

HOTEL 4*

0
Cijena:

999 KM

REZERVIŠI

HU CAMPING ROMA

0
Cijena:

899 KM

REZERVIŠI

 NAPOMENA:

 

·      Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije);

·      Smještaj u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni  ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3;

·      Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja SOL AZURA i BUENA VISTE od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima;

·      Organizator nije odgovoran za eventualna povećanje cijena ulaznica ili fakultativnih (neobaveznih) izleta navedenih u programu na dan formiranja programa;

·      Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa i izleta po danima.

 

REZERVIŠI