RIM 28.02.-05.03.2023.

OD 299 KM

28.02 - 05.03.2023

Kada Vam kažu RIM, obavezno će Vam odmah pasti na pamet sljedeće: COLOSSEO, Fontana di Trevi, Piazza di Spagna, Vatikan...Posjetite mjesta gdje su se odvijale najveće borbe gladijatora, potražite sreću bacanjem novčića u poznatu fontanu, posjetite španjolski trg, te obiđite Vatikan i uvjerite se da je Mikelanđelo zaista bio genije.... Zar je potrebno više razloga za odlazak u Rim? I ne zaboravite da svi putevi vode u Rim!

PROGRAM:

1. DAN – 28.02.2023. (Utorak) Sarajevo, Zenica, Doboj..
Polazak sa dogovorenog mjesta u poslijepodnevnim satima. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjima po potrebi grupe.
2. DAN – 01.03.2023. (Srijeda) - RIM (OBILAZAK GRADA)
Ulazak u regiju Lacio i dolazak u vječni grad Rim u podnevnim satima. Smještaj u Camping Village Roma kompleks a nakon kraćeg odmora slijedi popodnevni fakultativni obilazak prijestolnice Italije: mješavinu legendi, istorije, tradicije i religije započinjete Bazilikom svete Marije, a potom ulazite u crkvu svetog Petra u lancima sa famoznom Mikelanđelovom skulpturom Mojsija. Osjetite antički duh grada pokraj najpoznatijeg amfiteatra svijeta - Koloseuma, Konstantinovog slavoluka, Rimskog foruma kao središta društvenog zivota antičkog Rima, zatim carskih Foruma sa Trajanovim stubom, Kapitolskim brdom i istoimenim trgom, kao i monumentalnog zdanja Vitoriano na Trgu Venecija. Slobodno vrijeme provedite šetajuci šoping ulicom Via del Korso ili osjetite noćnu draž svjetski poznate Fontane di Trevi, živu atmosferu Španskog trga ili uživajte u brojnim romantičnim kafanicama Rima. Noćenje.
3. DAN – 02.03.2023. (Četvrtak) – VATIKAN - TIVOLI
Mogućnost fakultativne posjete Vatikanskim muzejima sa neprocjenjivo vrijednom zbirkom antičkih skulptura, pinakotekom, papskim odajama i neponovljivim Rafaelovim sobama. Pred sam kraj obilaska tiho i sa divljenjem zakoračite u Sikstinsku kapelu nakon koje vaše shvatanje umjetnosti više nikada neće biti isto. Slijedi doživljaj unutrašnjosti najveće hrišćanske crkve na svijetu Bazilike Svetog Petra kao i istoimenog prostranog trga sa kolonadom stubova i kreacijama baroknog umjetnika Berninija.

U poslijepodnevnim satima izaberite slobodno vreme u gradu ili poslijepodnevni fakultativni izlet do predivnog gradića Tivoli nedaleko od Rima sa posjetom Vili d’Este objektom koji je pod zastitom UNESCO-a a plijeni bajkovitim fontanama i vrtovima jedne od najmoćnijih porodica renesansnog Rim.
Nakon posjete Tivoliju, povratak u kamping I pripreme za večernji odlazak u neki od poznatih rimskih klubova. Povratak u kamping. Noćenje
4. DAN – 03.03.2023. (Petak) - NAPULJ
Fakultativni izlet do prijestolnice juga Italije, Napulja, sa najznačajnijim znamenitostima centra grada: Castel Nuovo, Opera San Carlo, Galleria Umberto I, Piazza del Plebiscito, Statua di Augusto, Castel dell Ovo, shopping ulica Via Toledo,itd…
Slobodno vrijeme za šetnju i šoping. Preporuka je odlazak u jednu od najstarijih, a po mnogima i najboljih picerija svijeta, Pizzeria Brandi. Slobodno vrijeme možete ispuniti I odlaskom do Caffe bar Nilo gdje se nalazi oltar posvećen legendi ovog grada Armandu Diegu Maradoni. Nakon slobodnog vremena, povratak u Rim.
Nakon slobodnog vremena za odmor, polazak prema centru Rima gdje ćemo se opet zabaviti do jutarnjih sati u nekom od poznatih klubova ovog grada. Povratak u kamping. Noćenje.
5. DAN – 04.03.2023. (Subota) COLLOSEUM – RIMSKI FORUMI
Check out iz bungalova i polazak prema centru grada. Slobodno vrijeme u centru grada ili mogućnost fakultativnog izleta “Priče gladijatora i imperatora” na kojem ćete uz vođenje lokalnih vodiča imati priliku ući u Koloseum I Rimske forume i saznati sve tajne koje se vežu sa život najpoznatijih rimskih gladijatora I imperatora.Slobodno vrijeme u Rimu do kasnih podnevnih sati. Polazak za BiH te noćna vožnja kroz Italiju.
6. DAN – 05.03.2023. (Nedjelja) BiH
Dolazak u BiH u ranim jutarnjim satima narednog dana.

CIJENA UKLJUČUJE:

 

·      Prevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, TV - VIDEO...)

·      3 noćenja bez doručka (1/3 sobe) u deluxe bungalovima

·      Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 

·      Putničko zdravstveno osiguranje- 10,00 KM po osobi;

·      Mogućnost doplate za doručak na licu mjesta;

·      Doplata za 1/2 (dvokrevetnu) 50KM ili 1/1 (jednokrevetnu) sobu 180KM;

·      Turističku taksu u iznosu 2 EUR po noćenju ( Total 6 eur – Obavezna turistička taksa)  http://www.turismoroma.it/news/contributo-di-soggiorno?lang=en)

·      Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje I klubove:

 

RIM PANORAMA

TAJNE VATIKANSKIH MUZEJA

TIVOLI

NAPULJ

PRIČE GLADIJATORA I IMPERATORA

ULAZNICU ZA DISKOTEKU/KLUB (PAKET DVIJE NOĆI)

 

SMJEŠTAJ

HU CAMPING VILLAGE ROMA

0
Cijena:

299 KM

REZERVIŠI

NAPOMENA:

 

·      Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije);

·      Smještaj  u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni  ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3;

·      Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja SOL AZURA i BUENA VISTE od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima;

·      Organizator nije odgovoran za eventualna povećanje cijena ulaznica ili fakultativnih (neobaveznih) izleta navedenih u programu na dan formiranja programa;

·      Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa i izleta po danima.


REZERVIŠI