RIM 23.11.-28.11.2023.

OD 299 KM

23 - 28.11.2023

Kada Vam kažu RIM, obavezno će Vam odmah pasti na pamet sljedeće: COLOSSEO, Fontana di Trevi, Piazza di Spagna, Vatikan...Posjetite mjesta gdje su se odvijale najveće borbe gladijatora, potražite sreću bacanjem novčića u poznatu fontanu, posjetite španjolski trg, te obiđite Vatikan i uvjerite se da je Mikelanđelo zaista bio genije.... Zar je potrebno više razloga za odlazak u Rim?I ne zaboravite – SVI PUTEVI VODE U RIM!!!


PROGRAM:

1. DAN – 23.11.2023. SARAJEVO, ZENICA, DOBOJ, BANJA LUKA
Polazak sa dogovorenog mjesta u poslijepodnevnim satima. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjima po potrebi grupe.
2. DAN – 24.11.2023. RIM (OBILAZAK GRADA)
Ulazak u regiju Lacio i dolazak u vječni grad Rim u podnevnim satima. Smještaj u HU Roma Camping In Town kompleks a nakon kraćeg odmora slijedi popodnevni fakultativni obilazak prijestolnice Italije: mješavinu legendi, istorije, tradicije i religije započinjete Bazilikom svete Marije, a potom ulazite u crkvu svetog Petra u lancima sa famoznom Mikelanđelovom skulpturom Mojsija. Osjetite antički duh grada pokraj najpoznatijeg amfiteatra svijeta - Koloseuma, Konstantinovog slavoluka, Rimskog foruma kao središta društvenog zivota antičkog Rima, zatim carskih Foruma sa Trajanovim stubom, Kapitolskim brdom i istoimenim trgom, kao i monumentalnog zdanja Vitoriano na Trgu Venecija. Slobodno vrijeme provedite šetajuci šoping ulicom Via del Korso ili osjetite noćnu draž svjetski poznate Fontane di Trevi, živu atmosferu Španskog trga ili uživajte u brojnim romantičnim kafanicama Rima.Povratak u kamping. Noćenje.
3. DAN – 25.11.2023. NAPULJ
Fakultativni izlet do prijestolnice juga Italije, Napulja, sa najznačajnijim znamenitostima centra grada: Castel Nuovo, Opera San Carlo, Galleria Umberto I, Piazza del Plebiscito, Statua di Augusto, Castel dell Ovo, shopping ulica Via Toledo,itd…
Slobodno vrijeme za šetnju i šoping. Preporuka je odlazak u jednu od najstarijih, a po mnogima i najboljih picerija svijeta, Pizzeria Brandi. Slobodno vrijeme možete ispuniti I odlaskom do Caffe bar Nilo gdje se nalazi oltar posvećen legendi ovog grada Armandu Diegu Maradoni. Nakon slobodnog vremena, povratak u Rim.
Nakon slobodnog vremena za odmor, polazak prema centru Rima gdje ćemo se opet zabaviti do jutarnjih sati u nekom od poznatih klubova ovog grada. Povratak u kamping. Noćenje.
4. DAN – 26.11.2023. VATIKAN
Mogućnost fakultativne posjete Vatikanskim muzejima sa neprocjenjivo vrijednom zbirkom antičkih skulptura, pinakotekom, papskim odajama i neponovljivim Rafaelovim sobama. Pred sam kraj obilaska tiho i sa divljenjem zakoračite u Sikstinsku kapelu nakon koje vaše shvatanje umjetnosti više nikada neće biti isto. Slijedi doživljaj unutrašnjosti najveće hrišćanske crkve na svijetu Bazilike Svetog Petra kao i istoimenog prostranog trga sa kolonadom stubova i kreacijama baroknog umjetnika Berninija.

U poslijepodnevnim satima izaberite slobodno vreme u gradu ili poslijepodnevni fakultativni izlet do predivnog gradića Tivoli nedaleko od Rima sa posjetom Vili d’Este objektom koji je pod zastitom UNESCO-a a plijeni bajkovitim fontanama i vrtovima jedne od najmoćnijih porodica renesansnog Rim.
Nakon posjete Tivoliju, povratak u kamping I pripreme za večernji odlazak u neki od poznatih rimskih klubova. Povratak u kamping. Noćenje
5. DAN – 27.11.2023. COLLOSEUM – RIMSKI FORUMI
Check out iz bungalova i polazak prema centru grada. Slobodno vrijeme u centru grada ili mogućnost fakultativnog izleta “Priče gladijatora i imperatora” na kojem ćete uz vođenje lokalnih vodiča imati priliku ući u Koloseum I Rimske forume i saznati sve tajne koje se vežu sa život najpoznatijih rimskih gladijatora I imperatora.Slobodno vrijeme u Rimu do kasnih podnevnih sati. Polazak za BiH te noćna vožnja kroz Italiju.
6. DAN – 28.11.2023. BiH
Dolazak u BiH u ranim jutarnjim satima narednog dana.
FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA (do 30.09.)

SMJEŠTAJ U 1/2 BUNGALOVIMA - 349, 00 KM
SMJEŠTAJ U 1/3 BUNGALOVIMA - 299, 00 KM


CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV - VIDEO...)  
 • Smještaj u HU Camping Roma na bazi 3 noćenja bez doručka 1/2 ili 1/3 bungalovima
 •  Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.


CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje I klubove: 
 • RIM PANORAMA
 • TAJNE VATIKANSKIH MUZEJA
 • TIVOLI
 • NAPULJ
 • PRIČE GLADIJATORA I IMPERATORA
 • ULAZNICU ZA DISKOTEKU/KLUB (PAKET DVIJE NOĆI)  
 • Obavezno putničko zdravstveno osiguranje (PZO) 10 KM
 • Turističku taksu u iznosu 2 EUR po noćenju ( Total 6 eur – Obavezna tur.taksa je u Italiji uvedena 2011.god)

  

         


SMJEŠTAJ

HU Camping Roma

0

Kamp naselje Roma nalazi se na samo 3 km od Vatikana i predstavlja najbliži kamp starom jezgru Rima. U ponudi ima samostalne smeštajne jedinice i punkt za informacije, bar za druženje i okupljanje, restoran... Sadržaji kampa obuhvataju dobro snabdeven supermarket, perionicu veša i menjačnicu. U pićima i laganim obrocima možete uživati tokom celog dana u baru Ciao Bella. U restoranu se služe jela italijanske kuhinje i sveže pripremljene pice. Za nekoliko minuta vožnje autobusom možete stići do stanice metroa Kornelija, ili 10-tak minuta pešice, na liniji A. Takođe možete rezervisati uslugu prevoza do Vatikana i do oba rimska aerodroma, Fiumicino i Ciampino.

Cijena:

299 KM

REZERVIŠI
 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) .
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja SOL AZURA i BUENA VISTE od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.
 • Organizator nije odgovoran za eventualna povećanje cijena ulaznica ili fakultativnih (neobaveznih) izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa i izleta po danima
REZERVIŠI