ŠPANIJA LJETO 2022.

OD 795 KM Za rezervacije do 20.06

06.07 - 17.07.2022   20.07 - 31.07.2022

Kosta Brava je jedna od najfascinantnijih i najpopularnijih turističkih regija Španije i upravo tu su smještene najljepše pješčane plaže. Najznačajnije i najpopularnije ljetovalište regije je Ljoret de Mar, mjesto sa 30.000 stanovnika. Sa 200.000 turista, ljeti postane živahan gradić, sa brojnim koktel barovima i klubovima. Divne pješčane plaže ukupne dužine 7 km, čista voda Sredozemnog mora, barovi na plaži, raznoliki specijaliteti od plodova mora, kao i blizina Barselone, opravdava nadimak Ljoreta – turistički biser Kosta Brave i Katalonije.

TERMINI PUTOVANJA I CIJENE PO OSOBI:

06.07.-17.07. od 945,00KM
20.07.-31.07. od 995,00KM
10.08.-21.08. od 995,00KM
24.08.-04.09. od 945,00KM
07.09.-18.09. od 795,00KM

* Popust za dijete do 12 godina: -100,00KM
* Popust za treću odraslu osobu: -60,00KM

PROGRAM:

1. DAN (Četvrtak) – BIH
Polazak u poslije podnevnim satima iz BiH, sa dogovorenog mjesta. Provjerite dva dana pred polazak tačno vrijeme i mjesto polaska. Vožnja kvalitetnim autobusima na relaciji BiH - Ljubljana - Venecija.
2. DAN (Petak) - VENECIJA
Dolazak u Punta Sabioni – fakultativna vožnja brodom po venecijanskoj laguni, obilazak grada: Duždeva palata, Most uzdaha, bazilika Sv. Marko, Prokuracije, most Rialto… Slobodno vrijeme za individualne obilaske grada. Nakon obilaska odlazak do hotela u regiji Veneto ili u okolini Verone. Noćenje.
3. DAN (Subota) - VERONA - FRANCUSKA - ŠPANIJA
Doručak. Poslije doručka polazak za Veronu. Po dolasku razgledanje grada: Piazza Bra, Arena, Piazza delle Erbe, Piazza della Signoria, Arche Scaligeri, Casa di Giulietta. Nastavljamo putovanje kroz sjevernu Italiju i Francusku do Španije. Noćna vožnja.
4. DAN (Nedelja) – LJORET DE MAR (ŠPANIJA)
Dolazak u jutarnjim satima u najpoznatije turističko mjesto – Ljoret de Mar (65 km od Barselone). Smještaj u hotel od 14 sati (na bazi 6 punih pansiona - na bazi švedskog stola). Popodne predviđeno za odmor i kupanje. Večera. Noćenje.
5 – 9. DAN – LJORET DE MAR – BARSELONA
Polupansion. Vaš boravak u Španiji može biti nezaboravan ako posjetite fakultativne izlete iz naše bogate i EKSKLUZIVNE ponude: FLAMENCO LA SIESTA, BARSELONA PANORAMICA, COSTA BRAVA, BARSELONA BI NIGHT, PORT AVENTURA, NOV CAMP uživajte na prelijepim plažama cijele Kosta Brave. Saznajte zašto plaže Ljoret de Mara imaju „plave zastave“ koje se dodjeljuju plažama na osnovu kvaliteta vode i bezbjednosti kupača.
10. DAN (Subota) – LJORET DE MAR – FRANCUSKA
Doručak. Poslije doručka polazak iz hotela i polazak iz Ljoret de Mara. Vožnja do Francuske, Azurna obala sa pauzama na putu. Dolazak na Azurnu obalu i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Uveče posjeta Kneževini Monako. Razgledajući ovaj grad iz bajke, osetit ćete glamur palate Grimaldi, Katedrale, Okeanografskog muzeja, staze Formule 1, obilazak čuvenog Kazina i šetnju prelijepim parkovima Monte Karla. Noćenje u Kanu / Nici.
11. DAN (Nedjelja) - NICA – MONAKO – MONTE KARLO
Doručak. Napuštanje soba i slobodno vrijeme na Azurnoj obali/ Nica (cjelodnevni boravak u Nici). Sljedeći obilazak: Englesko šetalište Promenade des Anglais, Hotel Negresco, Piazza Massena… Nakon obilaska, putovanje se nastavlja noćnom vožnjom do BiH.
12. DAN (Petak) – BiH
Dolazak u mjesto polaska u poslije podnevnim satima.

CIJENA UKLJUČUJE:

·       Kompletna organizacija putovanja

·       Prevoz savremenim turističkim autobusom (klima, TV, video) na pomenutim trasama

·       Razgledanje gradova po programu

·       1 noćenje sa doručkom u regiji Veneto ili oko Verone (hotel 3*, sobe 1/2 ili 1/2 + 1)

·       6 Polupansiona (švedski sto) u Ljoret de Maru u Hotelu 3** (sobe 1/2 ili 1/2 + 1)

·       1 noćenje sa doručkom na Azurnoj obali (Kan / ​​Nica) u Hotelu 3 *** (sobe 1/2 + 1)

CIJENA NE UKLJUČUJE:

·       Putno i zdravstveno osiguranje 24 KM

·       Fakultativni izleti

·       Doplata za 1/1 sobu - 400,00KM

·       Obavezna gradska taksa za region Katalonije (od 01.11.2012) - u hotelima sa 1*, 2* i 3* - 0,50 € po noći / po osobi, 4 *, 5 * - 1 € - plaća se na recepciji hotela.

·       Boravišna taksa se plaća u Italiji u hotelima (za hotele sa 3 *** 1,5 e - 2,5 € u zavisnosti od lokacije hotela, hotel 4 **** od 4 €)

·       Eventualni testovi (u zavisnosti od uslova ulazaka u zemlje EU u trenutku putovanja)

SMJEŠTAJ

ALEGRIA FENALS MAR

Položaj: Hotel ALEGRIA FENALS MAR 3* se nalazi u rezidencijalnom, mirnom dIJelu Ljoret de Mara, na samo 150m od plaže Fenals i na 1km od centra. Do centra Ljoreta sa prodavnicama, restoranima i klubovima, stiže se za nepunih dvadeset minuta laganom šetnjom ili autobusom koji saobraća na svakih petnaest minuta čija se stanica nalazi preko puta hotela.

Plaža: Poznata Fenals plaža se nalazi na samo 150m udaljenosti. Ležaljke i suncobrani se dodatno plaćaju.

Sobe: Hotel raspolaže sa 164 sobe. Sve sobe sadrže sopstveno kupatilo sa fenom, telefon, tv, sef uz doplatu, klima uređaj, balkon. Tip sobe: 1/2

Hotelska ponuda: Recepcija, restoran, bazen, bar na bazenu, lijepo uređena bašta sa terasom, rent a car, prostorija za odlaganje prtljaga, mini klub za decu, animacija, besplatan bežični internet.

Usluga: Polupansion (doručak i večera - samoposluživanje)

Preporučujemo ga porodicama sa djecom.

* Popust za dijete do 12 godina: 100,00KM
* Popust za treću odraslu osobu: 60,00KM

Cijena:

945 KM

REZERVIŠI

CIJENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

·       Barselona panorama- /20 € - Panoramski pogled na biser Mediterana, prijestolnicu FK Barselone, izuzetna arhitektonska djela jedinstvenog Antonija Gaudija - Sagrada Familija, Casa Mila, Casa Batlo, Placa Espania, Placa Catalunella, trg Katalonije.

·       Barselona šoping i magične fontane- /15 € - Posjeta tržnom centru Mataro Parc, koji se nalazi u gradu Mataro, samo 30 km udaljenom od Barselone i tržnom centru "Marremagnum" koji se nalazi na obali Sredozemnog mora. Uveče u dogovoreno vrijeme odlazak do magičnih fontana koje su dio sajamskog kompleksa izgrađenog za svjetsku izložbu 1929. godine. Fontana organizuje zaista magičnu emisiju, u kojoj se prepliće više od 7 miliona kombinacija vode, svetlosti i muzike.

·       Viteška noć (Castel Medieval) - / 30€ - Vratite se 500 godina unazad u srednji vijek, u doba vitezova, navijajte i navijajte za svog viteza. Tokom predstave dobijate viteški srednjovekovni obrok sa tradicionalnim španskim vinom. Poslije viteških borbi slijedi tradicionalna španska igra – flamenko, koja datira još iz XVII veka i pod zaštitom je Uneska.

·       Flamenko Monterej Ljoret de Mar - /25 € - tradicionalna španska igra - flamenko, datira iz 17. veka i pod zaštitom Uneska. Sastoji se od pesme, gitare i igre i dio je svakodnevnog života Španaca.

 

·        Kosta Brava - / 20 € - Avanturistički izlet kroz najživopisniji dio "Divlje obale" Katalonije. Posjećujemo prepoznatljiv španski gradić - Tosa de Mar, odmaralište u kome su boravili brojni svjetski poznati glumci, pjevači i sl. Zatim nastavite do Botaničke bašte, u kojoj se nalaze mnoga od rijetkih izdanja kaktusa donijetih tokom velikih osvajanja Kolumba. Ekskurzija se završava posjetom tradicionalnoj španskoj vinariji, uz mogućnost degustacije kvalitetnih španskih vina karakterističnih za taj dio Katalonije. 
    

·       Venecija- / 20 € - Grad Sv. Marko, Antonio Vivaldi, Marko Polo i najveći ljubavnik svih vremena Kazanova, most uzdaha, jedini grad u vodi prostire se na 118 malih ostrva, povezanih sa 400 mostova između kojih se saobraćaj odvija sa prepoznatljivim venecijanskim gondolama. 

·       Kamp Nou - /25 € - Hram iz kojeg su ponikla brojna svjetska imena i veterani, jedan od najpoznatijih stadiona na svijetu, najveći stadion u Evropi sa kapacitetom od 99.354 mjesta.

·       Akvarijum - /25 € - Jedan od najpopularnijih akvarijuma na svijetu sa preko 11.000 primeraka 450 različitih biljnih i životinjskih podvodnih vrsta, sa nevjerovatnim tunelom od 80 metara ispod mora sa posjetom od više od 14 mil. turista.

·       Marinalend - /25 € - Najveći zabavni park u cijelom regionu Kosta Brave, koji pored velikog broja bazena i tobogana, tu su i zoološki vrt i dinarijum, koji u popodnevnim satima svojim programom dodatno uvećavaju uživanje u vodi u ljetnjim sunčanim danima.

·       Port Aventura - /60 € - Park koji godišnje posjeti više od 3,5 mil. turista, čini ga najposjećenijim parkom u Španiji sa odličnom mogućnošću posjete i uživanja u svim adrenalinskim atrakcijama.

·       Tropik disko-klubska kartica - /35 €   

·       Muzej Salvadora Dalija - /25 €

REZERVIŠI