PRAG 01.05.-06.05.2023.

OD 339 KM

01 - 06.05.2023

Prag, nekada zvan gradom stotinu tornjeva, Zlatnim gradom, majkom svih gradova… Ukoliko niste imali prilike da posjetite ovaj evropski dragulj, biće dovoljno da stanete na zidine nekog od praških dvoraca i da vidite i osjetite beskrajno prostranstvo i panoramu koja će vas ostaviti bez daha. Još od srednjeg vijeka, Prag se smatra jednim od najljepših evropskih gradova. Često ga nazivaju zlatnim gradom zbog bogate istorije i laskave titule stjecišta kulturne elite.U njemu su živjeli i radili Mocart, Betoven, Kafka… koji su, očarani njegovom ljepotom, lako nalazili inspiraciju za svoja remek djela.Danas je Prag evropska metropola, grad pun života, pun mogućnosti za kvalitetan provod, od tržnih centara do bezbroj pivnica i restorana u kojima se služi čuveno češko pivo. U Prag se ne ide jednom – u Prag se ide uvijek!


PROGRAM:

1.DAN 01.05.2023. SARAJEVO
Polazak iz Sarajeva u predvečernjim satima ispred Zemaljskog muzeja. Noćna vožnja preko Hrvatske, Mađarske i Češke sa usputnim pauzama za odmor i regulisanje carinskih kontrola..
2.DAN 02.05.2023. PRAG
Dolazak u Prag u podnevnim satima. Po dolasku u Prag smještanje u hotel te slobodno večer za individualne aktivnosti i šetnju gradom. Noćenje.
3.DAN 03.05.2023. PRAG
Doručak. Fakultativno razgledanje grada: Vaclavske namesti sa spomenikom Sv. Vaclava, Obecni dum i Prašna brana, Staromestske namesti, Tinova crkva, stara Gradska kuća, Astronomski sat – Orloj, spomenik Janu Husu, Stara židovska gradska kuća, Staronova sinagoga Hradčani, Stadion Strahov, samostan Strahov, Kraljevski dvorac, smjena straže, Predsjednička palata, Katedrala Sv. Vita, crkva Sv. Đorđa, Karlov most, spomenik Karlu IV, Rudolfinum... Fakultativna dvosatna plovidba Vltavom sa posluženim ručkom na brodu (švedski sto). Slobodno vrijeme.Povratak u hotel. Noćenje
4.DAN 04.05.2023. DRESDEN
Doručak. Slobodan dan za odmor i individualni program, ili cjelodnevni fakultativni odlazak u odlazak do Dresdena. Grad na Elbi, poznat po svojim baroknim i rokoko zgradama i palačama, bio je potpuno razrušen tijekom savezničkog bombardiranja u II. sv. ratu.. Danas jedan od najuspjelije obnovljenih gradova svijeta i dalje je velika riznica umjetničkog blaga. Razgled povijesne jezgre: Zwinger, katedrala, dvorac, obala Elbe, crkva Frauenkirche, Bruhlska terasa, zid saskih vojvoda, Semper opera... . Slobodno vrijeme. Povratak prema Pragu u poslijepodnevnim satima Noćenje.
5. DAN 05.05.2023. PRAG - BEČ
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema Beču. Fakultativno: obilazak grada (Bečki ring, Zgrada opere, Zgrada parlamenta, Trg Marije Terezije, Belvedere, Hofburg. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Polazak za BiH u kasnim popodnevnim satima.
6. DAN 06.05.2023. SARAJEVO
Noćna vožnja. Dolazak na odredište u ranim jutarnjim satima...
FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA (za prijave do 27.03.) - 339, 00 KM
REGULARNA CIJENA ARANŽMAN - 399, 00 KM

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, TV – VIDEO...)
 • 3 noćenja sa  doručkom u hotelu Olympic Congress 4* ili sličan, u sobama po izboru
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka  kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.

CIJENA NE UKLJUČUJE:
 • Putničko zdravsveno osigruranje (PZO) 12KM
 • Doplata za 1/1 sobu 140 KM
 • Lokalnu turističku taksu 4 KM po noći
 • Fakultativne izlete:
 • Obilazak Praga
 • Obilazak Beča
 • Obilazak Dresdena
 • Krstarenje Vltavom

SMJEŠTAJ

OLYMPIC CONGRESS

Cijena:

339 KM

REZERVIŠI
NAPOMENE:
 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije)
 • Smještaj  u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni  ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3.
 • Za ovaj program važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije BUENA VISTA od 01.04.2008., a usklađenim sa UTA BIH Standardima. 
 •   Organizator nije odgovoran za eventualna povećanje cijena ulaznica ili fakultativnih (neobaveznih) izleta navedenih u programu na dan formiranja programa;
 •  Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa i izleta po danima.
REZERVIŠI