MILANO NOVA GODINA 2023.

OD 449 KM

30.12.2022 - 03.01.2023

Drugi po veličini grad u Italiji, jedan od najlepših, najbogatijih italijanskih i evropskih gradova, centar mode i dizajna, grad gdje se rađaju novi trendovi i nove ideje… Na pravom ste putu ako vam je poslije ovog opisa prvi na pamet pao Milano. Mnogo je razloga zašto ga posjetiti, ali se lična iskustva o Milanu i doživljaji o ovom gradu nikada do kraja ne mogu prenijeti. Nova godina je idealna prilika doživjeti Milano u punom sjaju...

PROGRAM:

1.DAN (Petak, 30.12.) SARAJEVO
Polazak iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja u ranim večernjim satima. Vožnja u pravcu Zenice, Doboja... sa usputnim pauzama prema potrebi grupe.
2.DAN (Subota, 31.12.) MILANO PANORAMICA
Vožnja kroz BiH, Hrvatsku, Sloveniju i dolazak na naše prvo odredište, Milano. Po dolasku u Milano slijedi GRATIS obilazak grada: grandiozni zamak Sforca, rezidencija milanskih vojvoda, Via Dante, Pjaca del Dumo gdje je raskošna Milanska katedrala - najveća u Italiji poslije crkve sv. Petra u Rimu, čuvena Skala - najuglednija operska kuća u svijetu (1778.), otmjena Galerija Viktora Emanuela sa prvoklasnim restoranima i kafeterijama, trgovačke ulice sa prodavnicma artikala najpoznatijih italijanskih modnih brendova. Prijava u hotel. Slobodno vrijeme. U večernjim satima mogućnost odlaska u centar grada - Doček Nove 2023. godine. Individualni povratak u hotel. Noćenje.
3.DAN MILANO (Nedjelja, 01.01.) COMO-LUGANO-MILANO
Doručak. Slijedi fakultativni odlazak na izlet u Švicarsku. Obilazak bajkovitog grada Lugano, koji se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak glavnog gradskog trga Della Riforma, crkve San Roco i Santa Maria Degli Angioli i parka vile Ciani. Slobodno vrijeme za šetnju gradom ili uz jezero Lugano. Nastavak putovanja do elegantnog Koma, smještenog u divnom prirodnom ambijentu, ispod alpskih padina obraslih bujnom vegetacijom. U srednjem vijeku bio je čuven po svojim vještim graditeljima i vajarima-dekoraterima zvanim “komačini”, koji su ustanovili i pronijeli po Europi prepoznatljivi lombardijski stil gradnje palata i crkava. Od kraja 19. stoljeća Komo je renomirano ljetovalište sa luksuznim hotelima, vilama i rezidencijama od kojih su mnoge u posjedu poznatih umjetnika i javnih ličnosti iz cijelog svijeta. Po dolasku, šetnja obalskom promenadom i centrom grada, oko Trga Kavur i impozantne katedrale od bijelog mermera (14-18. vijek). Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
4.DAN (Ponedjeljak, 02.1./03.01.) MILANO – VENECIJA - BIH
Doručak. Check out iz hotela. Polazak prema Veneciji. Fakultativno izlet u Veneciju. Odlazak brodom do Venecije. Panoramsko razgledanje grada: Trg Sv.Marka, Duždeva palata, Bazilika Sv.Marka, kanal Grande, Ponte Rialto, Akademija… Slobodno vrijeme za individualni program. Sastanak u dogovoreno vrijeme i polazak prema BiH. Dolazak u BiH u jutarnjim satima narednog dana.

REGULARNA CIJENA ARANŽMANA - 449, 00 KM


Cijena programa uključuje:

*Prijevoz autobusom visoke turističke klase
*2 noćenja s doručkom u 1/2 i 1/3 sobama u hotelu, Milano (okolica)
*GRATIS OBILAZAK MILANA
*Kompletnu organizaciju putovanja uz pratioca putovanja


Cijena programa ne uključuje:

*Fakultativni izleti: Lugano i Como 45 €, Venecija 30 €, PAKET IZLETA 65€
*Obavezno putničko zdravstveno osiguranje 10 KM (za osobe do 60 godina), preko 60g duplo
*Doplata za jednokrevetnu sobu 200 KM
*Lokalna turistička taksa 4-5 eur po noći po osobi
*Ulaznice u muzeje i druge turističke objekte
*doplata za sjedište po izboru 50KM


SMJEŠTAJ

HOTEL 3*

0
Cijena:

499 KM

REZERVIŠI
REZERVIŠI