MALDIVI

OD 2549 KM

23.09 - 02.10.2023

Malo je mjesta na svijetu ljepše lično nego na slikama... posjetite mjesto koje je definirano kao pravi komadić raja koji je slučajno pao na zemlju. Luksuzna ljetovališta, zadivljujuće bijele pješčane plaže, nevjerovatan podvodni svijet i nezaboravni izlasci i zalasci sunca zaštitni su znak Maldiva!

Marko Polo je ovo divno mjesto nazvao "cvijetom Indije", a putnik Iban Batuta ga je definisao kao "jedno od svjetskih čuda". Iako izgledaju kao mjesto gdje se možete prepustiti apsolutnom opuštanju, izležavanju i preplanulosti, zapravo na Maldivima možete imati prilično aktivan odmor, što ćemo Vam ponuditi. Uz neka od najboljih mjesta za ronjenje s maskom i disalicom na svijetu, dom je i najljepših plaža na svijetu, nalaze se na gotovo svakom od gotovo 1.200 ostrva u zemlji, i toliko su savršena da je teško povjerovati da su stvarne . Dok se neke plaže mogu pohvaliti mekšim pjeskom od drugih, jedno je sigurno – bijelji pjesak i plaviju vodu nećete naći nigdje drugdje u svijetu. Čak je i ova činjenica dovoljna da privuče preko milion turista godišnje da se sami uvjere.

PROGRAM:

DAN 1.
Sastanak na aerodromu Sarajevo prema unaprijed dogovorenom terminu. Prijava i polazak na našu sljedeću avanturu sa redovnim letom Fly Dubai/Turkish Airlinesa na relaciji Sarajevo-Dubai/Istanbul-Male. Pauzu ćemo iskoristiti za mali odmor, osvježenje, kafu i lagani obrok, nakon čega krećemo u Male, glavni grad zemlje smješten u arhipelagu od 1200 malih otoka - Maldiva.
DAN 2.
Dolazak na međunarodni aerodrom Velana u Maleu u podne. Transfer gliserom od aerodromskog ostrva do ostrva Maafushi, gdje se nalazi naš hotel - Arena Beach Hotel 4****. Smještaj.
Slobodno vrijeme i noćenje.
DAN 3-8.
Svaki dan započinjemo doručkom koji će nam dati novu energiju. Ponudit ćemo vam razne dodatne izlete kako bi svaki dan na Maldivima bio drugačiji i zanimljiv. Imaćemo cjelodnevne posjete nekim od najpoznatijih i najljepših ljetovališta. Ovo su rajska mjesta sa kojima svi povezuju Maldive - ostrva sa vodenim bungalovima koji se nalaze iznad prozirne tirkiznoplave vode, ispod kojih se nalaze šareni grebeni, duge i prelijepe pješčane plaže, nad kojima se slikovito nadvijaju palme, kao sa razglednice. Odmarališta su poznata po svom luksuzu i tokom naših jednodnevnih posjeta moći ćemo da ih dodirnemo. Tamo ćemo imati priliku da probamo razne domaće i međunarodne gozbe tokom ručka na bazi švedskog stola, i uživajući u prekrasnom pogledu u hladovini palme, pićemo razna pića, uključujući i alkoholna, koja su inače zabranjena na drugim ostrvima Maldiva. U nekima od njih imaćemo priliku da se opustimo u bazenu koji se nalazi među palmama, na metrima od okeana ili da posmatramo atraktivno hranjenje ajkula. Svako naselje ima svoj šarm i ljepotu!

Drugi dan ćemo se u potpunosti prepustiti drugoj stvari po kojoj su Maldivi tako poznati - fantastičnom Persteru i pristupačnom vodenom svijetu. Obići ćemo nekoliko prekrasnih koraljnih grebena, gdje ćemo se kupati i roniti sa potrebnom opremom - snorkelingom. Čak i neplivači moći će se prevesti u prelijepo carstvo tropskih riba jarkih boja koje će plivati pored vas, a uz malo sreće vidjet ćemo kornjače, hobotnice, raže, pa čak i male grebenske ajkule (koje nisu opasne ). U podne ćemo se zaustaviti na pješčanom otoku usred plave vode i tamo ručati.

Imati ćemo dan da provedemo na još jednom ostrvu sa lokalnim stanovništvom, koje je poznato po dugom dijelu pijeska, kristalno čistoj vodi i mogućnosti jeftinih vodenih atrakcija - kada ćete još moći na jet ski na Maldivima?

Imaćemo mnogo različitih aktivnosti - za svakog ponešto...
Oni koji žele imaće priliku da odu do mjesta gde najveće ribe - kit-ajkule - prolaze i plivaju sa njima. Ako ima ljubitelja ribolova, postoji opcija za jutarnji ili noćni ribolov. Naravno, oni koji žele zaroniti dublje moći će iskoristiti prednosti naših ronilačkih ronjenja među morskim svijetom.

Svaki od dana imat ćete mogućnost boravka na otoku i slobodnog vremena za plažu, ronjenje i opuštanje. A uveče ćemo naći i načine da se zabavimo, kako samo mi možemo!
DAN 9.
Doručak. Check out iz hotel. Transfer do aerodroma u Maleu, odakle letimo za Sarajevo preko Istanbula/Dubaija.
DAN 10.
Kraj našeg putovanja. Dolazak na aerodrom u Sarajevu.

CIJENA UKLJUČUJE:

 

·      Avio karta Sarajevo - Dubai - Male - Dubai - Sarajevo sa redovnim letom Fly Dubai uključujući aerodromske takse;

·      Predani prtljag do 20 kg. i ručni prtljag do 7 kg. za let Fly Dubai;

·      Transfer motornim čamcem aerodrom - hotel – aerodrom;

·      7 noćenja sa doručkom u hotelu Arena Beach Hotel 4* u tipu sobe koji odaberete;

·      Lokalni turistički vodič tokom izleta

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 

·      Doplata za večeru  250KM za cijeli boravak;

·      Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi 700KM za cijeli boravak;

·      Troškovi lične prirode;

·      Putno zdravstveno osiguranje 2KM po danu ;

·      Fakultativni izleti.

 

 

STANDARDNA SOBA – 2199KM* (ograničen broj soba) -RASPRODANO

 

DELUXE SOBA SA BALKONOM I POGLEDOM NA MORE – 2549KM* -  RASPRODANO

 

PREMIUM SOBA SA BALKONOM I POGLEDOM NA MORE – 2649KM*

 

*Sve navedene cijene su po osobi na bazi dvokrevetne, pri punoj popunjenosti.

 

SMJEŠTAJ

PREMIUM ROOM

0
Cijena:

2649 KM

REZERVIŠI

FAKULTATIVNI IZLETI 

 

Snorkeling sa uključenim ručkom na pješčanom otoku (poludnevni izleti) - 28 e

 

 U cijenu je uključena oprema, lokalni vodič, podvodna fotografija, ručak.Tokom poludnevne avanture ronićemo na tri jedinstvene lokacije, uključujući Greben kornjača, gde ćemo sresti razne čudne ribe, kornjače i hobotnice, te šarene podvodne biljke i koralje. Zaustavićemo se na pješčanom plićaku, gdje ćemo na blistavo bijeloj plaži, okruženoj azurno plavim morem, jesti roštilj i rashladiti se bezalkoholnim pićima. A ako budemo imali sreće tokom naše plovidbe vidjet ćemo i delfine dok pratimo njihov put!

 

Cjelodnevna posjeta lokalnom ostrvu Guli sa dugom pješčanom plažom i mogućnošću vodenih sportova - 16 e

 

Vidjet ćemo još jedno lokalno ostrvo, gdje ćemo se opustiti na dugoj pješčanoj plaži, a kada nam bude toplo rashladiti se u kristalno čistoj vodi. Imaćemo priliku da se vozimo mlaznjacima po veoma pristupačnim cjenama.

 

Cjelodnevna posjeta Rihiveli resortu – 120 - 150 e

 

Dan koji ćemo provesti u odmaralištu koje se nalazi na ostrvu Rihiveli - zelenom ostrvu sa prelijepom vegetacijom, mnogim mestima kao sa razglednice - pješčanom sprudom u vodi i usamljenom izolovanom otočiću do kojeg se može doći samo šetnjom u vode bez potrebe da plivate. Ne možemo propustiti ukusan ručak na bazi švedskog stola koji će nam dati energiju i neograničena cjelodnevna bezalkoholna i alkoholna pića iz bara koja će doprinijeti ugodnom boravku!

(cijena uključuje: ulaz u resort, transfer motornim čamcem, ručak na bazi švedskog stola, neograničeno bezalkoholna i alkoholna pića iz bara)

 

Maldivska avantura - 80 e

 

*Piknik ručak je uključen u cijenu.Uzbudljiva avantura koja će nam ponuditi različita iskustva. Plivat ćemo sa strašnim morskim psima, sjedit ćemo u ljuljački rastegnutoj na jarbolu broda potonulog u oceanu i ručat ćemo na otoku s dugom i lijepom plažom, gdje zelena pučina i prozirna morska voda pružaju ruku .

 

Ovo su mjesta koja ćemo posjetiti:

 

Shark Bay - otići ćemo do zaljeva u kojem će biti mnogo zastrašujućih, do 4m dugih, ali potpuno sigurnih Nurse Sharksa koje ćete moći fotografirati, a oni neustrašiviji moći će zaplivati ​​s njima.

Otok Tinadu - ručat ćemo na lokalnom otoku Tinadu gdje se uz vodu nalazi divlja i vrlo lijepa plaža s puno vegetacije.

Brodolom (potopljeni brod) - imat ćete priliku zaplivati, slikati se na pozadini potonulog broda čiji je dio ostao vidljiv iznad vode. Ovdje će oni koji znaju roniti "voziti" bicikl usidren 3m ispod vode.

 

Cjelodnevni posjet Oluveli resortu – 120 - 150 e

 

Uključuje: ulaz u odmaralište, transfere gliserom, švedski stol za ručak, neograničena bezalkoholna pića, alkoholna pića za vrijeme ručka)

Nakon doručka, posjetit ćemo neka od poznatih luksuznih odmarališta s 4 zvjezdice, gdje ćemo imati cijeli dan na raspolaganju za izležavanje na plaži u pozadini vodenih bungalova koji se nižu s jedne strane plaže. Uživat ćemo u ukusnoj i bogatoj ponudi jela za svačiji ukus na blok stolu koji će nam biti ponuđen u restoranu kompleksa, gdje će svatko tko želi moći konzumirati alkoholna pića! Pogled je ovdje šarmantan pa ćemo se prepustiti zasluženom opuštanju na plaži. Kupat ćemo se u bazenima smještenim između palmi s pogledom na tirkiznu morsku vodu, a iz infinity bazena mnogi od vas slat će slike poznanicima kako bi pokazali što znači riječ "opuštanje".

REZERVIŠI