LJUBLJANA I BLED 02.03.-05.03.2023

OD 279 KM

02 - 05.03.2023

Stara EMONA, danas moderna LJUBLJANA, sa titulom „Zelena prijestolnica Evrope 2016.godine“! Grad na 300 metara nadmorske visine, koji toplo dočekuje turiste cijele godine. Svoja najveća dijela ovom gradu je ostavio čuveni arhitekta Plečnik, pa se njegova vizija umjetnosti osjeti i vidi na svakom koraku: mostovi, trgovi, palate, parkovi… Za mnoge znamenitosti uzori su traženi u Rimu, Atini, Firenci… i sve se to spojilo i napravilo prelijep sklop grada, koji ćete imati priliku upoznati.

PROGRAM:

1. DAN (02.03. ČETVRTAK) BiH
Polazak iz Sarajeva u dogovoreno vrijeme u večernjim satima. Vožnja preko Hrvatske, sa usputnim pauzama I regulisanjem carinskih kontrola.

2. DAN (03.03. PETAK) LJUBLJANJA
Dolazak u Ljubljanu je planiran u jutarnjim/prijepodnevnim satima, te nakon toga fakultativni obilazak grada u pratnji vodiča: Prešernov trg, katedrala Sv. Nikole, Rotovž – Gradska kuća sa malim zvonikom, Zmajski most – jedan od najvoljenijih simbola Ljubljane, panoramski osvrt na Ljubljanski grad – srednjovjekovni zamak. Povratak u hotel te check in okvirno oko 15 00 h. Slobodno večer za individualne aktivnosti.
3. DAN (04.03. SUBOTA) BLED
Doručak. Nakon doručka fakultativno odlazak do Bleda. Ledenjačko jezero, okruženo moćnim planinama, usred kojega se smjestio otočić s crkvom i nad kojim se na stijeni kao čuvar nadvio tisućljetni dvorac, slika su koja ostaje u pamćenju. Slovenci su s pravom ponosni na Bled, a zanimljivo je da je spomenuti otočić ujedno i jedini pravi slovenski otok! Slobodno vrijeme za šetnju I uživanje u prirodi. Povratak u Ljubljanu, te mogućnost posjete tržnog centra City Park.
4. DAN (05.03. NEDJELJA) ZAGREB - BiH
Doručak.Check out, te polazak za Zagreb. Odlazak u centar grada od te obilazak glavnih znamenitosti:Trg bana Josipa Jelačića, Dolac, Cvjetnitrg, uspinjača, Stari dio grada, kula Lotrščak, Trg sv. Marka, banski dvori, Kamenita vrata, Zagrebačka katedrala.Slobodno vrijeme te polazak prema BiH. Dolazak u Sarajevu u kasnim večernjim satima. Kraj programa.

CIJENA ARANŽMANA ZA PRVIH 10 PRIJAVA 279, 00 KM

REGULARNA CIJENA ARANŽMANA 329, 00 KM

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 

·      Prijevoz modernim turističkim autobusom (TV, Video, CD, DVD, Caffe, Klima);

·      Smještaj u hotelu B&B Ljubljanja park na bazi 2 noćenja sa doručkom;

·      Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja.

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 

·      Putničko zdravstveno osiguranje- 8,00 KM po osobi;

·      Doplata za jednokrevetnu sobu:

·      Fakultativne izlete:

 

Obilazak Ljubljanje

Izlet na Bled

SMJEŠTAJ

B&B hotel Ljubljana Park

Cijena:

329 KM

REZERVIŠI

 NAPOMENA:

  • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije);
  • Smještaj  u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni  ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3;
  • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja SOL AZURA i BUENA VISTE od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima;
  • Organizator nije odgovoran za eventualna povećanje cijena ulaznica ili fakultativnih (neobaveznih) izleta navedenih u programu na dan formiranja programa;
  • Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa i izleta po danima
REZERVIŠI