DUBAI 2023.

OD 1499 KM

22 - 29.09.2023

Dubai, druga po veličini od sedam država emirata, kojom upravlja porodica Al Maktum. Dubai, kao glavni grad prostire se u zalivu, u prirodnoj luci. On nije samo centar trgovine i industrije Ujedinjenih Arapskih Emirata, posljednjih godina se ulaže dosta energije i truda u razvoj turističke industrije pred kojom je blistava budućnost. Kombinacija najkvalitetnijih hotela, bijelih plaža na Jumeirah Beach-u, čistog luksuza, fascinantnih arhitektonskih projekata i orijentalne atmosfere pretvoriti će svako putovanje u nezaboravan doživljaj. Posjetioci ovog sigurnog arapskog mikrokosmosa mogu pronaći perfektno organizovanu uslugu, High Tech, netaknutu prirodu, pustinjska utvrdjenja, svjetlucajuće palate, fantastičan podvodni svijet – jednom riječju sve kontraste koji ispunjavaju srce svakog svjetskog putnika.

PROGRAM:

1. DAN SARAJEVO-DUBAI
Sastanak grupe na aerodromu u Sarajevu tri sata prije leta, Individualna prijava za let (14:15h) i predaja prtljaga, check in, obavljanje carinskih i pasoških formalnosti. Polijetanje za Dubai. Nakon slijetanja u Dubai slijedi transfer do hotela. Noćenje.
2.-7 DAN DUBAI
Tokom vašeg boravka u Dubai-u imate priliku da fakultativno posjetite neke od najvećih znamenitosti ovoga grada i okoline koje imamo u ponudi (sa doplatom): Burj Khalifa – najveća građevina na svijetu, neboder koji je sa antenom visok 828 metara, trebao se zvati Burj Dubai, ali je u čast šeika Khalifa al- Nahjana preimenovan u Burj Khalifa, neboder ima 160 spratova, sadrži oko 1.000 stanova, kancelarije na 40-ak spratova, Armanijev hotel i osmatračnicu na 124. Spratu.

Burj Al Arab – već godinama simbol raskošnosti Burj Al Arab je luksuzan hotel koji se smatra prvim hotelom sa 7 zvjezdica na svijetu, smješten je na vještačkom ostrvu uz plažu Jumeirah, ostrvo je sa kopnom povezan mostom kojim mogu prolazitit i auti, oblik gradnje podsjeća na jedro.

Muzej Dubai – građen početkom 19. vijeka smatra se najstarijom građevinom Dubai-a, prvobitno je bio sjedište guvernera, a od 1971. je proglašen muzejom, zauzima prostor tvrđave Al-Fahidi u predjelu Dubai Creek, od mnogobrojnih zbirki izdvajamo onu sliku koja predstavlja historiju Dubai-a i sve faze njegove ekspanzije, zatim onu tradicionalnog oružja ovog područja, zbirku posvećenu moru i njegovom značaju u pustinjama te onu posvećenu starim brodovima koji su se koristili za transport i trgovinu.

Palm Jumeirah – trenutno najveće vještačko ostrvo na svijetu, građen je u obliku palme sa stabljikom i 17 listova, okružuju je mala ostrvca koji cijeloj građevini daju oblik kruga.

Jeep safari. Zalazak sunca na crvenim dinama uz večeru u autentičnom ambijentu – u beduinskom kampu i orijentalne motive. Mogućnost jahanja na kamilama.

Trgovački centar Mall of the Emirates – najveći šoping centar na Bliskom Istoku, sadrži preko 350 trgovina, ali i mnogo drugih sadržaja kao što su razni tematski parkovi, restorani, kina i zimsko skijalište na zatvorenom Ski Dubai.

8.DAN DUBAI-SARAJEVO
Odjava iz hotela.Transfer do aerodroma. Let za Sarajevo (09:15h). Dolazak u Sarajevo planiran u 13:15h. Kraj programa.

CIJENA UKLJUČUJE:

 

·      Povratna avio karta na relaciji SARAJEVO-DUBAI-SARAJEVO sa FLY DUBAI (checkirani prtljag do 30kg i ručni prtljag do 7kg po osobi);

·      Aerodromske takse;

·      Jednom kupljena i izdata karta je nerefundabilna!

·       7 noćenja sa doručkom u izabranom hotelu iz cjenovnika;

·      Lokalni vodič za vrijeme realizacije svih fakultativnih izleta;

·      Transfer na relaciji DUBAI INTERNATIONAL AIRPORT – HOTEL i HOTEL -DUBAI INTERNATIONAL AIRPORT.


CIJENA NE UKLJUČUJE:

 

·      Tourism dirham (gradska taksa) plaća se na recepciji hotela (Hoteli 4* cca 4-5 USD po sobi po noći - Hoteli 5* cca 6 USD po sobi po noći);

·      Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje;

·      Obavezno putno zdravstveno osiguranje 16KM

·      Doplata za takse za bebu u iznosu od 85 EUR.

SMJEŠTAJ

WYNDHAM DUBAI MARINA

https://www.wyndhamdubaimarina.com/
Cijena:

1799 KM

REZERVIŠI

NOVOTEL AL BARSHA

ADAGIO PREMIUM THE PALM

REZERVIŠI