DUBAI 06.-11.03.2023.

OD 1399 KM

06 - 11.03.2023

Dubai, druga po veličini od sedam država emirata, kojom upravlja porodica Al Maktum. Dubai, kao glavni grad prostire se u zalivu, u prirodnoj luci. On nije samo centar trgovine i industrije Ujedinjenih Arapskih Emirata, posljednjih godina se ulaže dosta energije i truda u razvoj turističke industrije pred kojom je blistava budućnost. Kombinacija najkvalitetnijih hotela, bijelih plaža na Jumeirah Beach-u, čistog luksuza, fascinantnih arhitektonskih projekata i orijentalne atmosfere pretvoriti će svako putovanje u nezaboravan doživljaj. Posjetioci ovog sigurnog arapskog mikrokosmosa mogu pronaći perfektno organizovanu uslugu, High Tech, netaknutu prirodu, pustinjska utvrdjenja, svjetlucajuće palate, fantastičan podvodni svijet – jednom riječju sve kontraste koji ispunjavaju srce svakog svjetskog putnika.

PROGRAM:

1.DAN SARAJEVO - DUBAI
Sastanak grupe na aerodromu u Sarajevu tri sata prije leta, Individualna prijava za let (14:30) i predaja prtljaga, check in, obavljanje carinskih i pasoških formalnosti. Polijetanje za dubai. Nakon slijetanja u Dubai slijedi transfer do hotela. Noćenje.
2.-5. DAN - DUBAI
Tokom vašeg boravka u Dubai-u imate priliku da fakultativno posJetite neke od najvećih znamenitosti ovoga grada i okoline koje imamo u ponudi (sa doplatom): Burj Khalifa – najveća građevina na svIJetu, neboder koji je sa antenom visok 828 metara, trebao se zvati Burj Dubai, ali je u čast šeika Khalifa al- Nahjana preimneovan u Burj Khalifa, neboder ima 160 spratova, sadrži oko 1.000 stanova, kancelarije na 40-ak spratova, Armanijev hotel i osmatračnicu na 124. Spratu.

Burj Al Arab – već godinama simbol raskošnosti Burj Al Arab je luksuzan hotel koji se smatra prvim hotelom sa 7 zvjezdica na svijetu, smješten je na vještačkom ostrvu uz plažu Jumeirah, ostrvo je sa kopnom povezan mostom kojim mogu prolazitit i auti, oblik gradnje podsjeća na jedro.

Muzej Dubai – građen početkom 19. vijeka smatra se najstarijom građevinom Dubai-a, prvobitno je bio sjedište guvernera, a od 1971. je proglašen muzejom, zauzima prostor tvrđave Al-Fahidi u predelu Dubai Creek, od mnogobrojnih zbirki izdvajamo onu sliku koja predstavlja historiju Dubai-a i sve faze njegove ekspanzije, zatim onu tradicionalnog oružja ovog područja, zbirku posvećenu moru i njegovom značaju u pustinjama te onu posvećenu starim brodovima koji su se koristili za transport i trgovinu.

Palm Jumeirah – trenutno najveće vještačko ostrvo na svijetu, građen je u obliku palme sa stabljikom i 17 listova, okružuju je mala ostrvca koji cijeloj građevini daju oblik kruga.

Abu Dhabi glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a smatraju ga i jednim od najmodernijih gradova u svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 ostrvaca razasutih ispred obala Abu Dhabia. Posjetićemo jednu od najvećih novosagrađenih džamija na svijetu koja prima 40.000 vernika, zatim ćemo se provesti kroz rezidencijalne četvrti grada, zaustaviti se u Heritage Village – kompleksu u kojem ćete na jednom mjestu videti sve ono što karakteriše ovo područje, od historije do lokalnih običaja. Odlazak do modernog trgovačkog centra i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Povratak prema Dubaiju u poslije podnevnim satima uz zaustavljanje i kraću posjetu novoj atrakciji Abu Dhabia – Ferrari Worldu.

Jeep safari. Zalazak sunca na crvenim dinama uz večeru u autentičnom ambijentu – u beduinskom kampu i orijentalne motive. Mogućnost jahanja na kamilama.

Trgovački centar Mall of the Emirates – najveći šoping centar na Bliskom Istoku, sadrži preko 350 trgovina, ali i mnogo drugih sadržaja kao što su razni tematski parkovi, restorani, kina i zimsko skijalište na zatvorenom Ski Dubai.

Krstarenje brodom (Show Cruise) po zalivu Dubaija s uključenom večerom. Ski Dubai – čudesno zimsko skijalište na zatvorenom usred pustinje gdje se u ljetnjim mjesecima može skijati i na temperatuti od 42 stepena celzijusa, nalazi se unutar trgovačkog centra Mall of the Emirates, sadrži 5 staza različite veličine i težine s ukupnih 22.500 metara, snijeg i svjetlost su veštački, a borovi lažni. The World – arhipelag od 300-ak malih vještačkih ostrva koji su građeni u obliku Zemlje, svako ostrvce predstavlja jednu državu, a njihov raspored podsjeća na oblik planeta Zemlje, arhipelag se nalazi na udaljenosti od 4 km od obale i sva ostrvca su na prodaju, cijeli projekt još nije gotov, ali je u završnoj fazi.
6. DAN - DUBAI - SARAJEVO
Odjava iz hotela.Transfer do aerodroma. Let za Sarajevo.

CIJENA UKLJUČUJE:

 

·      Povratna avio karta na relaciji SARAJEVO-DUBAI-SARAJEVO sa FLY DUBAI (checkirani prtljag do 30kg i ručni prtljag do 8kg po osobi);

·      Aerodromske takse;

·      Jednom kupljena i izdata karta je nerefundabilna!

·       5 noćenja sa doručkom uizabranom hotelu iz cijenovnika;

·      Lokalni vodič za vrijeme realizacije svih fakultativnih izleta;

·      Transfer na relaciji DUBAI INTERNATIONAL AIRPORT – HOTEL i HOTEL -DUBAI INTERNATIONAL AIRPORT.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 

·      Tourism dirham (gradska taksa) plaća se na recepciji hotela (Hoteli 4* cca 4-5 USD po sobi po noći - Hoteli 5* cca 6 USD po sobi po noći);

·      Viza za državljane BiH - 250,00KM;

·      Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje;

·      Obavezno putno zdravstveno osiguranje;

·      Doplata za takse za bebu u iznosu od 85 EUR.

SMJEŠTAJ

IBIS DUBAI AL BARSHA

https://all.accor.com/hotel/6540/index.en.shtml
Cijena:

1399 KM

REZERVIŠI

NOVOTEL DUBAI AL BARSHA

https://all.accor.com/hotel/6535/index.en.shtml
Cijena:

1599 KM

REZERVIŠI

MOVENPICK JUMEIRAH LAKE TOWERS

https://www.movenpick.com/en/middle-east/uae/dubai/dubai-jumeirah-lakes-towers.html
Cijena:

1699 KM

REZERVIŠI

JA OCEAN VIEW HOTEL

https://www.jaresortshotels.com/dubai/ja-ocean-view-hotel
Cijena:

2349 KM

REZERVIŠI

MILLENNIUM PLACE MARINA

https://www.millenniumhotels.com/en/dubai/millennium-place-marina/ 
Cijena:

2249 KM

REZERVIŠI
REZERVIŠI