DOHA F1 05.-10.10.2023.

OD 2890 KM

05 - 10.10.2023

DOHA, glavni i najveći grad Katara postao je pravi biser Bliskog istoka. To je jedan od gradova koji se brzo razvijaju u Persijskom zalivu poput gradova u Dubaiju i Abu Dabiju. Predodređen je da postane centar međunarodne trgovine i putovanja. Sama Doha odiše luksuzom i ekstravagancijom, a stari dio grada je spoj tradicije te modernog raskoša i brze današnjice.Ovaj moderan grad je smješten na prekrasnoj pješčanoj plaži sa koje posjetioci mogu posmatrati spektakularne izlaske sunca, gde se mogu zabaviti, kupati i uživati.. Uvjerite se zašto je Svjetsko prvenstvo u Dohi jedno od najspektakularnijih prvenstava u historiji!PROGRAM:

1. DAN (SARAJEVO-ISTANBUL-DOHA)
Sastanak grupe na aerodromu u Sarajevu 2 sata prije leta, Individualna prijava za let (14:25h) i predaja prtljaga, check in, obavljanje carinskih i pasoških formalnosti. Polijetanje za Istanbul. Nakon slijetanja na aerodromu u Istanbulu, slijedi presjedanje na avion za Dohu i nastavak putovanja. Slijetanje u Dohu previđeno u 00:45.
2.-5 DAN (DOHA)
Spektakl u pustinji Ultramoderna Doha je domaćin najbržeg cirkusa na Svijetu i Geneva Motoshow-a.
Prvi put u našoj ponudi Trka Formule 1 u Dohi, glavnom gradu Katara. Mnogi kažu da je ovo jedna od najbogatijih trka u karavanu F1. Staza Lusail Circuit je ove godine dobila novi asfalt, a sam grad Doha je u novom ruhu poslije prošlogodišnjeg fenomenalno organizovanog Svjetskog prvenstva u fudbalu. Odlični hoteli sa doručkom i jedna od 4 tipa ulaznica su uključeni u cijenu, kao i ulaznica za Geneva Motorshow Doha, čuveni Ženevski sajam automobila je ove godien domaćin u Dohi.Do samog trkališta je od svih hotela moguće doći metroom ili taxijem.

Sama Doha nudi puno različitog sadržaja kojim možete ispuniti boravak u Kataru.Preporučujemo Vam fakultativni poludnevni obilazak grada. Obilazak počinje odlaskom u muzej islamske umjetnosti, građevine posebno zanimljivog izgleda koja se nalazi na umjetno stvorenom otoku, nedaleko rive Corniche. U muzeju se čuva preko 800 umjetnina s ukupno tri kontinenta iz razdoblja od 7.-19.st. Nastavak panoramske vožnje kroz novi dio grada – otok The Pearl, marinu i šetnicu Porto Arabia. Posjet kulturološkom selu Katara i četvrti Zapadni Zaljev odakle se ujedno možete diviti starim utvrdama poput Barzan Tower i modernim neboderima kao što su Al Fardan Towers, zgrada parlamenta, itd. Razgled završava obilaskom tradicionalnog dijela Dohe gdje se nalaze soukovi sa začinima, tekstilom, zlatni souk Waqif Heritage i umjetničke galerije.

Slijedeći dan nudimo Vam mogućnost fakultativnog odlaska u katarsku pustinju - safari. To je jedna od najvećih atrakcije Katara. Nezaboravna vožnja po dinama nakon čega slijedi odlazak u beduinski kamp orijentalnog ambijenta koji se nalazi na obalama prekrasnih kristalno bijelih plaža. Po dolasku možete uživati u plivanju, igrama na plaži, vožnji na quadovima, daskanju na dinama, itd. Za to vrijeme će vam kuhari pripremiti ručak (roštilj). U poslijepodnevnim satima povratak u hotel.

U sljedećim danima imate mogućnost individualnog istraživanja Dohe, kao npr. odlazak u obilazak Nacionalnog muzeja Katara (NMoQ), kojeg je osmislio francuski arhitekt Jean Nouvel (stručno vodstvo i ulaznica uključeni). Muzej se sastoji od jedanaest galerija u kojima su zastupljeni i arheološki nalazi i djela katarske umjetnosti: poezija, glazba, slikarstvo, igrani film. Muzej se nalazi nasuprot Doha Corniche šetnici uz more koja se proteže sedam kilometara, a ova je zgrada prva stvar koju svaki posjetitelj Dohe vidi nakon ulaska u grad iz zračne luke. Pješčani završetak fasade savršeno se uklapa u pustinjski krajolik pa se čini kao da zgrada raste iz zemlje. Potom odlazak u Qatar Mall, veliki i glamurozni shopping centar u kojem se nalazi preko 400 trgovina uključujući luksuzne i svjetski poznate brendove, restorane, kafiće i mnoge razne sadržaje.

Slobodno vrijeme za uživanje u Dohi.
6. DAN (DOHA-ISTANBUL-SARAJEVO)
Odjava iz hotela.Transfer do aerodroma. Let za Istanbul u jutarnjim satima (05:55h), presjedanje u Istanbulu te nastavak putovanja za Sarajevo.Očekivani dolazak u Sarajevo u 13:35h. Kraj programa

INDIVIDUALNA PONUDA NA UPIT!

 


Hotel Century Marina 5* - od 2890, 00 KM


 

CIJENA UKLJUČUJE:

·      Povratna avio karta Turkish Airlines na relaciji SARAJEVO-DOHA-SARAJEVO 

·      Prtljag 23 kg + 8 kg ručni

·      Aerodromske takse

·      5 noćenja sa doručkom u izabranom hotelu iz cijenovnika u dvokrevetnoj sobi 

·      Transfer na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom

.   Paket ulaznice za sva 3 dana F1  Qatar Grand Prix 2023 - glavna tribina

.   Jednodnevna ulaznica za Geneva Motorshow DohaCIJENA NE UKLJUČUJE:

·      (Gradska taksa) plaća se na recepciji hotela 

·      Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje

·      Obavezno putno zdravstveno osiguranje 10 KM

.    Doplata za jednokrevetnu sobu 450 KM

SMJEŠTAJ

HOTEL CENTURY MARINA

REZERVIŠI