BUDIMPEŠTA ADVENT 02.-04.12.2022.

OD 149 KM

02 - 04.12.2022

Spajanjem tri grada Budima, Obude i Pešte 1873. godine nastala je jedinstvena Budimpešta, danas prava turistička poslastica za mnoge turiste koji je posjećuju. Ljepoti Budimpešte, prije svega, doprinosi 11 mostova koji spajaju dva dijela grada – Budim i Peštu, Kraljevska palata na uzvišenju na samoj obali Dunava, zgrada Parlamenta koja je jedna od najvećih u svijetu, Trg Heroja, prelijepi široki bulevari Andraši i Rakoci… Sigurni smo da će Ribarev bastion primamiti najviše pogleda i oduševiti svakog posjetioca svojim neobičnim izgledom, ali i odličnom lokacijom sa koje se pruža prelijepi pogled na grad. 

Naročit šarm Budimpešta dobija tokom zimskih mjeseci kada se u susret katoličkom Božiću organizuju adventi. Ovo je period kada su svi trgovi ukrašeni prelijepim novogodišnjim ukrasima, osvjetljeni lampicama, a obogaćeni mirisima ukusne hrane, kuvanog vina. Muzika je tu da upotpuni uživanje svih čula.. Iskustvo koje definitivno ne treba propustiti ove godine..

PROGRAM:

1.DAN 02.12.2022. (PETAK)
Polazak iz Sarajeva u 21.00 ispred Zemaljskog muzeja.Nastavak vožnje preko Zenice, Doboja ili Tuzle, zavisno od broja prijavljenih putnika po gradovima. Vožnja preko Osijeka, Belog Manastira prema Budimpešti.
2.DAN 03.12.2022. (SUBOTA)
Vožnja u jutarnjim satima kroz Madjarsku. Dolazak u Budimpeštu te obilazak grada uz pratnju vodiča: trg Heroja, Oktogon, zgrada Parlamenta, Ribarska tvrđava, Budimska palata, Citadela, brdo Gellert. Nakon fakultatvnog obilazak smještaj grupe u novotvoreni hotel Inter City 4*. Slobodno vrijeme za odmor. Poslije odmora fakultativni odlazak na noćno krstarenje Dunavom. Poslije krstarenja mogućnost fakultativnog odlaska u Čardu uz muziku i folklor. Povratak u hotel. Nocenje.
3.DAN 04.12.2022. (NEDJELJA)
Doručak.Check out. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i šetnju Vaci ulicom. Nakon toga GRATIS odlazak u tržni centar Campona uz mogućnost posjete Tropikarijumu. Tropikarijum je mjesto gdje se na najzanimljiviji način mogu upoznati brojne životinjske vrste, uglavnom iz tropskog dijela zemlje. Obilazeći ovaj park, svakog posjetioca dijeli samo par centimetara od različitih vrsta ajkula, krokodila, zmija, kao i majmuna, rijetkih ptica i riba, kornjača, insekata i mnogih drugih vrsta... Nastavak putovanja prema Hrvatskoj i BiH, sa odmorima po potrebi grupe. Dolazak u BiH planiran je u večernjim/ranim jutarnjim satima narednog dana.

 PROMO CIJENA 

Ponuda važi samo za prvih 10 prijava

149,00 KM

 

REGULARNA CIJENA ARANŽMANA

189,00 KM


Cijena uključuje:Cijena ne uključuje:

  • Putničko-zdravstveno osiguranje: 5 KM
  • Doplata za jednokrevetnu sobu 70KM
  • Fakultativni izleti:


FAKULTATIVNI IZLETI:

KRSTARENJE DUNAVOM

MAĐARSKO VEČE 


SMJEŠTAJ

FAKULTATIVNI IZLETI


 - Krstarenje Dunavom 
 - Čardaška večer 
REZERVIŠI