BEČ NOVA GODINA 2024.

OD 399 KM

29.12.2023 - 02.01.2024

Beč je vijekovima bio prijestolnica Habsburške monarhije, a sada je glavni grad bogate Austrije. Beč je grad slavnih koncertnih dvorana i vrhunskih koncerata, bogatih muzeja, opere i pozorišta, što ga uz neizostavnu kupovinu u Mariahlifer strasse, čini veoma primamljivim za turiste. Centar grada okružuje veliki kružni bulevar Ringstrasse i na njemu se nalaze brojne znamenitosti: Parlament, Gradska kuća, Burgteatar, Univerzitet... Hofburg je palata iz koje su moćni Habzburzi vijekovima upravljali sudbinama naroda Evrope i velikog dijela Svijeta, a danas je muzej, kongresni centar i Predsjednička palata. Ulice Kohlmarkt, Graben i Kertnerstrasse su glavne pješačke zone grada i vode Vas do samog centra, do Štefansplaca i Štefansdoma - gotičke katedrale Svetog Stefana. Beč je grad brojnih kafića i lijepih restorana u kojima možete probati čuvene bečke specijalitete: sacher torte, wiener melange kafu, bečku šniclu… U Beču živi oko 1,6 miliona ljubaznih Bečlija udaljenih od Sarajeva samo 800 km..

PROGRAM:

1.DAN (29.12.2023.) BiH - BEČ
Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u večernjim satima cca 22:00h. Noćna vožnja kroz BIH, Hrvatsku i Austriju uz pauze po potrebi grupe.
2.DAN ( 30.12.2023.) PARNDORF - BEČ
Dolazak u prijepopodnevnim satima u Beč i odlazak u designer outlet Parndorf. Jedinstveno iskustvo kupovine u više od 170 prodavnica sa popustima od 30 do 70% tokom cijele godine,a pogotovo za vrijeme Božića te Nove Godine! Prisutan je veliki broj eksluzivnih brendova kao što su Armani, Prada, Hugo Boss, Gucci ali i pristupačnih poput Mango, Guess, Tom Tailor, Diesel, Desigual. Tu su i sportski brendovi - Nike, Adidas, Reebok..Slobodno vrijeme za shopping do check in-a. Smještaj u hotel cca 15:00h. Slobodno vrijeme za odmor i osvježenje.FAKULTATIVNO razgledanje grada: Karlsplatz i Karlskirche, zgrada Musikverein, Secession, Naturhistoriches Museum, Kunsthistoriches Museum, Museum Quarter, veliki kružni bulevar Ringstrasse sa Parlamentom, Burgtheatrom, Rathaus, Votivkirche. Šetnja kroz Heldenplatz i Hofburg do Stephansplatz i Stephansdom. Slobodno vrijeme za obilazak centra grada. Povratak u hotel. Noćenje.
3.DAN (31.12.2023.) SCHONBRUNN i NOVA GODINA
Doručak. Slobodno vrijeme za šetnju i individualno razgledanje gradar ili FAKULTATIVNI odlazak do čuvenog dvorca Schönbrunn, jedne od najpoznatijih carskih palata svijeta. Luksuz i raskoš su jednostavno neponovljivi. Osjetite aristokratski duh u apartmanima Franje Josifa, kročite u sobe Marije Terezije ili zastanite usred Velike Galerije gdje su uz bečki valcer uživale najuticajnije ličnosti Evrope XVIII i XIX vijeka. Zađite u lavirint romantičnih staza u carskom parku i učinite Vaš boravak u Schönbrunn-u nezaboravnim. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i doček Nove Godine. SRETNA NOVA GODINA!. Noćenje.
4.DAN (01.01.2024.) BUDIMPEŠTA - BiH
Doručak. Odjava iz hotela te polazak prema Budimpešti.Fakultativni obilazak grada (Trg heroja, Vaci ulica, zgrada Parlamenta, Ribarska tvrđava i Citadela) ili slobodno vrijeme za individiualne aktivnosti. Polazak prema Bosni i Hercegovini.Noćna vožnja sa usputnim pauzama..
5. DAN (02.01.2024.) BiH
Dolazak na odredište u kasnim večernjim/ranim jutarnjim satima.

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA (do 31.09.) - 399, 00 KM
REGULARNA CIJENA ARANŽMANA - 449, 00 KM 

CIJENA UKLJUČUJE: 

 • Prijevoz modernim turističkim autobusom (TV, Video, CD, DVD, Caffe, Klima)
 • Smještaj u hotelu Campanile Vienna South 3* ili sličan na bazi 2 noćenja sa doručkom
 • Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja
CIJENA NE UKLJUČUJE:
 • PZO 2 KM po danu
 • FAKULTATIVNE IZLETE:
 • Obilazak Beča
 • Schönbrunn
 • Obilazak Budimpešte

SMJEŠTAJ

CAMPANILE VIENNA SOUTH

Cijena:

399 KM

REZERVIŠI

NAPOMENA

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije);
 •   Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja SOL AZURA i BUENA VISTE od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima;
 •  Organizator nije odgovoran za eventualna povećanje cijena ulaznica ili fakultativnih (neobaveznih) izleta navedenih u programu na dan formiranja programa;
 •  Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa i izleta po danima.
REZERVIŠI