BARSELONA AVIO 26-30.11.2023.

OD 1299 KM

26 - 30.11.2023

Barcelona, nesumnjivo jedan od najljepših gradova na svijetu, bila je domaćin najznajčajnijih događaja poput, Olimpijskih igara 1992, Svjetskog prvenstva u fudbalu i košarci, najvećih svjetskih izložbi i kongresa. Grad je znamenit prije svega po svojoj arhitekturi, kojoj je najznačajnija djela dao Antonio Gaudi. Stanovnici Barselone ponosni su na sugrađanina koji im je podario čudesne građevine: katedrala „Sagrada familia“, kuće Mila i Batlo, park Guelj... pa se Barcelona može doživjeti kao muzej arhitekture i umjetnosti.

PROGRAM:

1.DAN - 26.11.2023. NEDJELJA –SARAJEVO-BEOGRAD- BARSELONA
Okupljanje grupe na aerodromu Sarajevo cca 2 h prije. Polijetanje aviona za Beograd u 14:40 h,presjedanje i let za Barselonu u 17:05h. Slijetanje na aerodrom Barselona u 19:45h. Po dolasku transfer do hotela i check in. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.
2.DAN - 27.11.2023. PONEDJELJAK - BARSELONA
Doručak. Fakultativno cjelodnevni obilazak Barselone: Korida, hram "Sveta Porodica" najinteresantnije i najimpresivnije Gaudijevo djelo za koje je prognozirao da će se graditi dva vijeka. Odlazimo da parka Guelj koji je projektovao Gaudi, obilazimo gornji dio parka koji je slobodan za posjete. Obilazak nastavljamo panoramskim obilaskom Trijumfalne kapije, parka Citadele, trga Katalonije, ulice Passeig de Gracia sa Gaudijevvim kućama Batllo i La Pedrera, avenijiom Dijagonal prolazimo pored stadiona fudbalskog kluba Barselone, čuveni Camp Nou. Zatim slijedi trg Španije, brdo Mon Žuik na kom se nalazi Olimpijski prsten sa Olimpijskim stadionom, salom Svetog Đorđa, I fantastičnim repetitorom još jedno fantastično djelo Santjaga Kalatrave, vidikovac Mirador sa nezaboravnom panoramom Barselone. Obilazak grada završavamo na trgu Kolumbo. I šetnja po glavnom šetalištu grada, ulici Ramblas. Slobodno vrijeme za individualne obilaske. Povratak u hotel. Noćenje
3.DAN - 28.11.2023. UTORAK - BARSELONA
Doručak. Slobodan dan za individualne obilaske i šoping. Za zainteresovane putnike organizovaćemo pješačku turu po Gotskoj četvrt, glavnom šetalištu Rambla... fakultatvino Akvarijum, najveći u Evropi. Predlažemo Vam ili individulani odlazak u muzeje Pikasa, Miroa, vostanih figura, pomorskog muzeja, Nacionalnog muzeja Katalunje, galerije Olimpijade,.. a za šoping preporučujemo popularnu i pristupačnu Špansku modnu kuću Zaru, Springfild, Mango ili robnu kuću “El Corte Ingles”. Povratak u hotel. Noćenje.
4.DAN - 29.11.2023. SRIJEDA - BARCELONA - MUZEJ SALVADOR DALIJA
Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu gradu Figueres - rodno mjesto svjetski poznatog umjetnika Salvadora Dalija, u kojem se nalazi i poznati muzej. Bilo da ste ljubitelj umjetnosti, kritičar ili avanturista trebate posjetiti jedan od najznačajnijih muzeja u Barceloni. Slobodno vrijeme za uživanje u razgledanju preko 1500 eksponata. Povratak u hotel. Slobodno veče . Noćenje.
5. DAN - 30.11.2023. ČETVRTAK - BARCELONA - BEOGRAD - SARAJEVO
Doručak. Check out iz hotela te transfer do aerodroma.Cekiranje karata, pasoška kontrola te planirano polijetanje aviona iz Barselone za Beograd u 09:50h. Slijetanje u Sarajevo iz Beograda u 14:40h.Kraj programa.
JESEN U BARSELONI!

PROMO CIJENA ARANZMANA DO 31.09. - 1299, 00KM

REGULARNA CIJENA ARANŽMANA - 1499, 00 KM CIJENA UKLJUČUJE:

 • Avio kartu na relaciji Sarajevo-Beograd - Barcelona - Beograd-Sarajevo
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom
 • Smještaj u Barceloni u hotelu Ronda House 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom
 • Troškovi organizovanja putovanja
 • Usluge vodiča

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativni izleti i eventualne ulaznice za muzeje
 • Lokalne turističke takse
 • Putničko zdravstveno osiguranje 2 KM po osobi/danu

SMJEŠTAJ

RONDA HOUSE

https://en.hotel-rondahouse.com/


Hotel Ronda House se nalazi u blizini tržnice  San Antonio, trga Catalunya i glavne turističke ulice Las Ramblas. Umjetnička galerija MACBA udaljena je samo 5 minuta hoda od hotela. Stanica metroa Sant Antoni udaljena je 200 metara od hotela i povezuje goste sa znamenitostima kao što su Gaudijeva Sagrada Familia i Casa Batlló za manje od 15 minuta
Cijena:

1299 KM

REZERVIŠI
 • Popust za djecu od 2 do 12 godina – 10 % na kompletnu cijenu aranžmana u slučaju da su smješteni sa dva roditelja u istoj sobi na pomoćnim ležajevima.
 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
 • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost sarajevskog i odredišnog aerodroma) koji u proljetnoj sezoni mogu biti otežani.
 • Agencija BUENA VISTA ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
 • Za ovaj program važe OPSTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije BUENA VISTA od 01.04.2008.
REZERVIŠI