BARSELONA AVIO 19.-23.05.2023.

OD 1299 KM

19 - 23.05.2023

Barcelona, nesumnjivo jedan od najljepših gradova na svijetu, bila je domaćin najznajčajnijih događaja poput, Olimpijskih igara 1992, Svjetskog prvenstva u fudbalu i košarci, najvećih svjetskih izložbi i kongresa. Grad je znamenit prije svega po svojoj arhitekturi, kojoj je najznačajnija djela dao Antonio Gaudi. Stanovnici Barselone ponosni su na sugrađanina koji im je podario čudesne građevine: katedrala „Sagrada familia“, kuće Mila i Batlo, park Guelj... pa se Barcelona može doživjeti kao muzej arhitekture i umjetnosti.

PROGRAM:

1.DAN - 19.05.2023. PETAK – SARAJEVO-BARSELONA
Sastanak putnika na aerodromu Sarajevo cca 2h prije leta. Polijetanje aviona za Beograd u 15:10h. Dolazak u Beograd 16:00h. Presjedanje na let za Barselonu u 17:10h sa dolaskom u 19:50h. Po dolasku transfer u Lloret de Mar i smještaj u hotel. Noćenje.
2.DAN - 20.05.2023. SUBOTA – LLORET-BARSELONA
Doručak. Fakultativno cjelodnevni obilazak Barselone: Korida, hram "Sveta Porodica" najinteresantnije i najimpresivnije Gaudijevo djelo za koje je prognozirao da će se graditi dva vijeka. Obilazak nastavljamo panoramskim obilaskom Trijumfalne kapije, parka Citadele, trga Katalonije, ulice Passeig de Gracia sa Gaudijevim kućama Batllo i La Pedrera, avenijom Dijagonal prolazimo pored stadiona fudbalskog kluba Barselone, čuveni Camp Nou. Obilazak grada završavamo na trgu Kolumbo. I šetnja po glavnom šetalištu grada, ulici Ramblas. Slobodno vrijeme za individualne obilaske.Noćenje.
3. – 4. DAN - 21.-22.05.2023. NEDJELJA-PONEDJELJAK - BARSELONA
Odlazak na neke od najinteresantnijih fakultativnih izleta: FLAMENCO, BARCELONA PANORAMICA, COSTA BRAVA, BARCELONA BY NIGHT, PORT AVENTURA, NOU CAMP, DALIJEV MUZEJ, AQUARIUM, DISCO CLUB TROPICS... Pored toga, imaće te priliku da provedete najuzbudljivije trenutke u temperamentnom noćnom životu Ljoreta i Barselone. LIVE KONCERT DINE MERLINA!
5.DAN - 23.05.2023. UTORAK - BARSELONA - SARAJEVO
Doručak. Polazak do aerodroma. Polijetanje iz Barselone za Beograd u 09:55h. Presjedanje u
Beogradu i let za Sarajevo u 13:50h, dolazak u Sarajevo u 14:40h.
SPECIJALNA PONUDA - DIREKTAN LET IZ SARAJEVA SA AIR SERBIA!
BARSELONA - LLORET DE MAR

CIJENA ARANŽMANA U HOTELU DON JUAN 4* ili sličan - 1299,00 KM


CIJENA UKLJUČUJE:

 • Avio kartu na relaciji Sarajevo-Beograd-Barcelona
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom
 • Smještaj u Lloret De Maru u hotelu 4* (4 noćenja POLUPANSION) u 1/2 ili 1/3 sobama
 • Troškovi organizovanja putovanja
 • Usluge vodiča

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativni izleti i eventualne ulaznice za muzeje
 • Lokalne turističke takse
 • Putničko zdravstveno osiguranje 2 KM po osobi/danu

SMJEŠTAJ

DON JUAN

Cijena:

1299 KM

REZERVIŠI
 • Popust za djecu od 2 do 12 godina – 10 % na kompletnu cijenu aranžmana u slučaju da su smješteni sa dva roditelja u istoj sobi na pomoćnim ležajevima.
 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
 • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost sarajevskog i odredišnog aerodroma) koji u proljetnoj sezoni mogu biti otežani.
 • Agencija BUENA VISTA ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
 • Za ovaj program važe OPSTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije BUENA VISTA od 01.04.2008.
REZERVIŠI