AZURNA OBALA 28.04.-03.05.2023.

OD 549 KM

28.04 - 03.05.2023

Azurna obala ili Francuska rivijera, uvijek spominjana po svojoj ljepoti i nadaleko poznata po glamuroznosti, pruža se na preko 100 kilometara i obuhvaća mjesta kao što su Monte Carlo, Nica, Cannes i Saint Tropez.Ona je  turistima jedan od omiljenih dijelova Francuske. Privlače ih plavo more, zelena unutrašnjost i slikoviti gradići ili užurbani gradovi, poput Nice i Cannesa.Više od 300 sunčanih dana godišnje, nebo boje indiga, savršena mediteranska klima i čist vazduh podno Alpa ispunjen mirisom jasmina i mimoza, darovali su ovom delu Francuske laskavu titulu najlepše obale na svijetu.


PROGRAM:

1. DAN (28.04.2023. – Petak) – Sarajevo, Zenica, Doboj...
Polazak u predvečernjim satima iz Sarajeva sa parkinga ispred Zemaljskog muzeja. Vožnja luksuznim autobusima preko Hrvatske, Slovenije i Italije prema Francuskoj, sa usputnim zadržavanjima radi odmora grupe...
2. DAN (29.04.2023. – Subota) – Kan
Poslijepodne dolazak u Kan, grad filmskog festivala, luksuznih hotela i prelijepih pješčanih plaža. Po dolasku, smještanje u hotel i vrijeme predviđeno za odmor. Check-in u hotel moguć od 15.00h. U večernjim satima slobodno vrijeme za šetnju uz fascinirajuće prizore Azurne Obale.Noćenje.
3. DAN (30.04.2023. – Nedjelja) – Kan, Antib, Grasse
Doručak. Nakon doručka, mogućnost fakultativnog odlaska u Antib i fabriku parfema u Grasu. Antib je jedno od najšarmantnijih mjesta na Azurnoj obali. Grad opasan zidinama, krije veliki broj prelijepih trgova, ali i sjajnih muzeja od kojih je svakako najinteresantniji čuveni Pikasov muzej. Izlet nastavljamo odlaskom do obližnjeg Grasa gdje ćemo imati priliku da obiđemo jednu od najpoznatijih fabrika parfema.U povratku panoramska vožnja šetalištem La Croisette i grad Kan.Povratak u hotel.Noćenje.
4. DAN (01.05.2023. – Ponedjeljak) – Nica, Monte Carlo
Doručak. Nakon doručka, mogućnost fakultativnog odlaska do prelijepog mjesta St Paul De Vence smještenog na brežuljku iznad Azurne Obale, ispunjenog galerijama, buticima i kafićima. U poslijepodnevnim satima slijedi razgledanja Nice u pratnji vodiča. Nakon toga zajednički odlazak i posjeta Kneževini Monako uz razgledanje administrativnog centra.Šetnja sa vodičem i obilazak pored najznačajnijih znamenitosti: Palata Grimaldijevih, Katedrala, Okeanografski muzej, staza Formule 1...Slobodno vrijeme.Povratak u hotel.Noćenje,
5. DAN (02.05.2023. – Utorak) – Genoa - Sarajevo
Doručak, check-out iz hotela. Vožnja preko Mentona, San Rema, Savone do Genove. Gratis obilazak grada u pratnji vodiča: Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, Katedrala Sv. Lorenza, stari svjetionik La Lanterna (najstariji svjetionik na svijetu, koji još uvijek radi), kuća Kristofora Kolumba. Nastavak vožnje preko Ovade i Piacanze prema Veroni ital-slo granici. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku
6. DAN (03.05.2023. – Srijeda) – BiH, Sarajevo
Dolazak na odredište u prijepodnevnim satima...
FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA (za prijave do 27.03.) - 549, 00 KM
REGULARNA CIJENA ARANŽMANA - 599, 00 KM

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, TV – VIDEO...)
 • 3 noćenja sa kontinentalnim doručkom u hotelu Kyriad Cannes Mandelieu 3* ili sličan, u sobama po izboru
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Francuskoj (Azurna obala) kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.
CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete, te ulaznice za muzeje.
 • Putničko zdravsveno osigruranje (PZO) 12KM
 • Doplata za 1/1 sobu 200 KMSMJEŠTAJ

HOTEL KYRIAD CANNES MANDELIEU

Cijena:

549 KM

REZERVIŠI

NAPOMENE:
 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije)
 • Smještaj  u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni  ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3.
 • Za ovaj program važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije BUENA VISTA od 01.04.2008., a usklađenim sa UTA BIH Standardima. 
 •       Organizator nije odgovoran za eventualna povećanje cijena ulaznica ili fakultativnih (neobaveznih) izleta navedenih u programu na dan formiranja programa;
 •       Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa i izleta po danima.

 


REZERVIŠI