ANTALIJSKA RIVIJERA LJETO 2023.

OD 999 KM

05 - 12.05.2023

Antalija je jedno od najposećenijih letovališta južne Turske, koje krase duge, peščane plaže, tirkizno more i luksuzni hoteli. Ova dvomilionska metropola, zahvaljujući svojoj mediteranskoj klimi i fascinantnim plažama, već godinama privlači nove posetioce i vraća one stare. Kao druga najposećenija destinacija u Turskoj od strane turista, predstavlja srce turizma Turske i glavni grad Antalijske regije.Odmarališta se nalaze duž svih obala zemlje. Morska voda postaje dovoljno topla za kupanje u prvoj sedmici aprila. Sezona plaže počinje na Mediteranu, gdje se nalazi većina hotela; uz mediteransku obalu nalazi se 5 poznatih ljetovališta - Antalija, Belek, Kemer, Side i Alanja. Turisti vole čiste pješčane plaže, živopisnu prirodu i blagu klimu te je upravo zbog toga Turska prvi izbor za ljetovanje!

PROGRAM:

1.DAN SARAJEVO-ANTALIJA
Individualno okupljanje na aerodromu 2 h prije leta.Check in i obavljanje carinskih procedura te let.Slijetanje u Tursku i transfer do hotela.
2.-7. DAN ANTALIJA
FAKULTATIVNI IZLETI

Ukoliko budete željeli da upotpunite svoj boravak tokom odmora i doživite neke od čari Antalijske regije,nudimo vam izlete koji se sastoje od dnevnih i poludnevnih izleta.
Poludnevni izleti su hamam,delfinarijum,akvarijum,ronjenje,Land of Legends,Vatre Anadolije,krstarenje,50 shades,a cjelodnevni su Pamukkale i Demre Myra Kekova.

Šoping
Šoping je jedna od najistaknutijih u ponudi. Organizuje se odlazak u posjetu prodajnim centrima za tekstil,kožu i nakit gdje imate priliku da kupite robu koja dolazi direktno iz fabrike po jako povoljnim cijenama uz tradicionalno tursko cjenkanje. Turska je poznata kao veliki prerađivač kože,gdje uz visoku tehnologiju proizvode kožne jakne,torbe i razne vrste za velike svjetske marke kao što su Armani,Gianfranco Ferre,Dolce & Gabbana,čije identične modele pod nazivima turskih proizvođača možete da nađete u ovim centrima. Modeli koji u Evropi vrijede više hiljada eura,u Turskoj možete da pronađete za par stotina eura.
Turska je poznata kao i veliki prerađivač zlata tako da prilikom posjete prodajnim centrima moći ćete da vidite razne vrste modela u kombinaciji dragog i poludragog kamenja sa zlatom,od kojih je najpoznatiji SULTANIT koji je poznat po tome što mijenja boju. To je najljepši i najkvalitetniji dragulj koji se proizvodi u Turskoj. Sultanit je dobio svoje ime upravo zato što su turski sultani voljeli da se ukrašavaju njime. Glavni šarm i tajna ovog dragog kamena leži u njegovoj sposobnosti da mijenja boju. Na kulturnim uvjerenjima ovaj dragulj je i ljekovit jer se koristi za podsticanje uma i imaju izvrsnu energiju za koju je poznato da pomaže gubitku pamćenja povezanom sa godinama,može postati talisman i čuvar od uroka i negativne energije.
Obzirom da je kurs lire znatno niži od kursa eura,cijene su jako povoljne,pa je ovo prilika da pored odmora kupite proizvode koje želite.

Hamam
Hamam je naziv za tursko kupatilo kojim se ne postiže samo opuštanje nego služi i za zdravlje i ljepotu. Proces detoksikacije,proces jačanja imunološkog sistema,proces vraćanja svježeg izgleda kože samo su jedni u nizu koje dobijate prilikom posjete hamamu. Hamam se takodjer preporučuje prije sunčanja da bi se uklonile mrtve stanice sa kože i da biste ravnomjerno tamnili prilikom sunčanja. Ritul hamama je čisto uživanje koje uključuje korištenje parne saune,različite pilinge kao i piling sa posebnom rukavicom i sapunom koji je napravljen specijalno za hamam,obloge mnogo pjene i trljanje odnosno gnječenje tijela. Također prilikom posjete hamamu vaš odabir je u kojim masažama želite da uživate.

Delfinarijum
Delfinarijum u Antaliji nudi fantastični šou i dobru zabavu koju nam izvode delfini i foke . Delfini su također specijalno trenirani da plivaju sa ljudima,pa tako da ukoliko budete imali želju možete i da zaplivate sa delfinima a također i da se slikate.

Akvarijum
Poznat po svom podvodnom tunelu koji je dužine 130 metara,a širine 3 metra. Akvarijum sa snježnim svijetom u kome možete da se grudvate usred ljeta. Također pored ledene sobe napravljenoj kao Antartik u sklopu akvarijuma se nalazi i terarijum. Ovaj akvarijum u Antaliji je prava atrakcija jer nudi i hranjenje ajkula.

Ronjenje
Podvodni svijet Antalijske rivijere je podjednako zanimljiv kao i zabava koja se nudi na suhom. Ljubitelji dubina mogu da hrane ribice,a postoji i nekoliko zanimljivih potopljenih objekata koje možete vidjeti prilikom ronjenja. Ukoliko niste dobri u ronjenju brzo ćete,uz profesionalne instruktore,naučiti trikove. Po završetku ronjenja dobivate certifikat.

Land of Legends
Pretpostavljam da su mnogi od vas čuli za poznati tematski i zabavni akva park koji je napravljen na principu Diznilenda. Glavni simbol tematskog parka su dvije visoke kule,visoke čak 111 metara,na čijem se vrhu nalaze opservatorije. Ovaj tematski akva park nudi uživanje za sva čula: brojne bazene,ludu rijeku,bazen sa talasima i vodenim toboganom,ali i hiper tobogan dug 1,3 km na kome se dostiže brzina od 115 km na sat,rolekoster,5D bioskop,veliki šoping centar. Ovo su samo neke od animacija koje su sadržaj tematskog parka,a koje će vas svakako primamiti.

Vatre Anadolije
Jedna od najboljih plesnih grupa na svijetu,koja ujedinjuje stotinjak folklornih plesova Azije,Egeja,Mediterana i Balkana,elemente baleta,modernog plesa i stepa,atraktivne kostime i scenografiju te muziku iz različitih krajeva Orijenta. Trbušne plesačice,bubnjari,derviši,plesači stepa sa svojim fenomenalnim koreografijama nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Nastupali su u više od 120 zemalja i oborili dva Ginisova rekorda :
-za najbrži performans- 241 korak u minuti
- za nastup pred najbrojnijom publikom- 400 000 gledalaca u Ergoliju na Crnom moru.

Krstarenje
Krstarenje je izbor onih koji žele da se opuste i zabave,uživajući u okruženju koje je jednako atraktivno kao i destinacija koja se posjećuje. Na brodu se nudi organizirana animacija i programi za sve uzraste,piće i ručak koji su uključeni u cijenu. Krstarenjem se obilaze brodogradilište,pećine,Kleopatrina plaža,obližnja Ulaš plaža,Duden vodopadi. Nekoliko puta brod staje i imate slobodno vrijeme za plivanje,a u toku same plovibe animatori prave dobru atmosferu uz muziku,ples i pjenu party.

50 Shades
Džip safari,rafting,zip line,prskanje vodom,fantastičan pogled na zalazak Sunca,posjeta Turskom selu,opuštanje i zabava čitav dan sa super ekipom koja će vas provesti kroz Beškonak kanjone i planinske rijeke planine Taurus. Rafting prolazite strmim brzacima i opuštajuće plivanje uz relativno mirno korito. Rafting se izvodi na dijelu rijeke,dužine 14 km,kroz nacionalne parkove prirode. Po dolasku na rijeku od instruktora dobivate uputstva i opremu koja se sastoji od vesla,kacige i prsluka. Tokom cijelog boravka animatori se trude da animiraju turste i prirede dobru zabavu,pa npr organizuju 'vodeni rat' gdje se ljudi iz svih džipova međusobno prskaju.

Pamukkale
U direktnom prevodu sa turskog označava pamučni dvorac i jedno je od najimpresivnijih prirodnih čuda Turske. Sastoji se od niza sedrenih bijelih terasa koje se kaskadno nižu niz litice,što je gotovo 200 metara visine. Tvrdi bijeli mineralni depoziti,koji iz daljine podsjećaju na snijeg,uzrokovani su prirodne izvorske vode sa visokim mineralnim sastavom,koja teče niz liticu i koja se sakuplja u toplim bazenima na terasama sa ljekovitom vodom,za koju se tvrdi da može imati terapeutsko dejstvo i da ublažava brojne tegobe. Izuzetno popularna turistička atrakcija gdje se možete osvježiti u obližnjem bazenu,ukrašenom ostacima fragmenata mramornih stupova,gdje se u svoje vrijeme kupala Kleopatra. Takodjer prilikom posjete Pamukkalama posjećujete i antički grad Hijerapolis koji je u svoje vrijeme bio poznat kao lječilište. Na Hijerapolisu se nalaze ostaci starorimskih gradjevina,spomenika i hramova,koji su od 1988,zajedno sa Pamukkalama upisani kao UNESCO-va svjetska baština.

Demre Myra Kekova
Putovanje počinje posjetom drevnog Likijskog grada Mire. Drevni grad Mira je poznat kao mjesto hodočašća i svete vjere. Grad u kome je sveti Nikola živio i propovijedao. Mira je bio jedan od najvećih gradova u Likiji i bio je glavni grad ove oblasti. Crkva svetog Nikole je smatrana trećom najznačajnijom vjerskom građevinom vizantijske arhitekture na istoku. U crkvi su dobro očuvane ikone,freske,mozaički podovi i sarkofag,a ostale su i neoštećene relikvije svetog Nikole. Same relikvije više nisu u sarkofagu,već su davno prevezeni u grad Bari u Italiji. Crkva je trenutno neaktivna i može se posjetiti kao muzej. Samo jedan dan u godini tj. 6-og decembra hiljade hrišćanskih hodočasnika okuplja se u crkvi radi molitve. Na vrhu litica koje okružuju grad,nalazi se nekropola sa velikim brojem Likijskih kamenih grobnica uklesanih u stijene. Likijanci su vjerovali da bi pokojnik trebao biti zakopan što je moguće bliže nebu,jer bi im to pomoglo da što prije stignu u raj. U blizini grobnica nalazi se veliki grčko-rimski amfiteatar koji može da primi do 10 000 ljudi. Amfiteatar se nije koristio samo za pozorišne predstave,već i za žrtvovanja,javna suđenja,pogubljenja,i gladijatorske borbe. Putovanje na jahti do potonulih gradova ostrva Kekova je najbolji,najljepši i najupečatljiviji dio izleta. Kada plivate oko ostrva na jahti vide se ostaci 4 drevna grada: Teimusa,Dolihiste,Aperlai i Simena. Gledajući u dubine možete vidjeti ostatke ulica popločanih kaldrmom,lukovi,ruševine hramova,amfore u kojima se čuvalo maslinovo ulje i vino...


8. DAN ANTALIJA-SARAJEVO
Check out iz hotela te transfer na aerodrom. Let za Sarajevo.Kraj programa.

PONUDA SE FORMIRA NA UPIT OVISNO O TERMINU I BROJU OSOBA!

 

*Cijene su trenutne i podložne su promjenama!

 

Cijena uključuje:

 

·      Povratna avio karta Anadolu jet;

·      Aerodromske takse;

·      Prtljag 20kg + 7kg;

·      Transfer na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom;

·      Broj noćenja sa odabranim tipom usluge.

 

Cijena ne uključuje:

 

·      Putničko osiguranje 2 KM po danu po osobi;

·      Fakultativne izlete

 

*U ponudi je preko 200 hotela!

 

HOTELI ( TOP CHOICE)

 

ANTALIJA – MAJ- SEPTEMBAR / SIDE

HOTEL

USLUGA

BROJ NOĆENJA

CIJENA

LAKE RIVER SIDE HOTEL & SPA

Ultra All Inclusive

7

OD 1169,00 KM

AMELIA BEACH RESORT HOTEL & SPA

All Inclusive

7

OD 1349,00 KM

BOSPHORUS SORGUN HOTEL

All Inclusive Plus

7

OD 1398,00 KM

SEADEN SEA WORLD RESORT & SPA

All Inclusive

7

OD 1499,00 KM

BLUE WATERS CLUB

All Inclusive

7

OD 2138,00 KM

 

 

ANTALIJA – MAJ- SEPTEMBAR / LARA

HOTEL

USLUGA

BROJ NOĆENJA

CIJENA

WYNDHAM GARDEN LARA

Ultra All Inclusive

7

OD 1499,00 KM

GREENWOOD SUITES RESORT

All Inclusive

7

OD 1649,00 KM

KREMLIN PALACE

Ultra All Inclusive

7

OD 1679,00 KM

FAME RESIDENCE LARA & SPA

Fame Style All Inclusive

7

OD 1800,00 KM

ROYAL SEGINUS

Ultra All Inclusive

7

OD 2099,00 KM

 

 

ANTALIJA – MAJ- SEPTEMBAR / ALANYA

HOTEL

USLUGA

BROJ NOĆENJA

CIJENA

MYSEA HOTELS ALARA

All Inclusive

7

OD 1025,00 KM

SENZA GRAND SANTANA HOTEL

Ultra All Inclusive

7

OD 1199,00 KM

ASKA BAYVIEW RESORT HOTEL

All Inclusive

7

OD 1192,00 KM

KEMAL BAY HOTEL

All Inclusive

7

OD 1279,00 KM

RUBI PLATINUM SPA RESORT & SUITES

Ultra All Inclusive

7

OD 1969,00 KM

 

ANTALIJA – MAJ- SEPTEMBAR / BELEK

HOTEL

USLUGA

BROJ NOĆENJA

CIJENA

INNVISTA HOTELS BELEK 

Ultra All Inclusive

7

OD 1779,00 KM

SENSITIVE PREMIUM RESORT & SPA 

Ultra All Inclusive

7

OD 1849,00 KM

CRYSTAL WATERWORLD

Ultimate All Inclusive

7

OD 1869,00 KM

LIMAK ATLANTIS DELUXE HOTEL & RESORT

Ultra All Inclusive

7

OD 2198,00 KM

KIRMAN BELAZUR RESORT & SPA

Ultra All Inclusive

7

OD 2269,00 KM

 

ANTALIJA – MAJ- SEPTEMBAR / KEMER

HOTEL

USLUGA

BROJ NOĆENJA

CIJENA

GRAND NAR HOTEL

All Inclusive

7

OD 1099,00 KM

SEAGULL HOTEL

All Inclusive

7

OD 1469,00 KM

GRAND RING HOTEL

All Inclusive Plus

7

OD 1529,00 KM

CRYSTAL FLORA

Ultimate All Inclusive

7

OD 1849,00 KM

CRYSTAL DELUXE

Ultimate All Inclusive

7

OD 1849,00 KM

 

 

SMJEŠTAJ

BOSPHORUS SORGUN

Hotel se nalazi u oblasti Sorgun, 7 km udaljen od grada Side i Manavgata i 72 km od aerodroma Antalija. Glavni restoran gdje se servira švedski sto, A’la Carte restorani : Soboro ( Azijska kuhinja), Turquoise ( Mediteranski restoran), Mangal ( Turska kuhinja ) i Riblji restoran. Barovi unutar cijelog hotelskog kompleksa koji poslužuju hranu i piće. Posebno se naplaćuju usluge doktora, čuvanje djece, vešeraj, frizer, šoping centar, telefon, fax, internet, rent – a - car. WIFI internet konekcija se ne naplaćuje.

Hotelska privatna plaža udaljena 250m od hotela, pjeskovito-šljunkovita sa besplatnim suncobranima, ležaljkama i peškirima za plažu. Postoji organizovan prevoz do plaže ( club car service) koji se ne naplaćuje. All inclusive plus – švedski sto za doručak, kasni doručak, jutarnji snack, ručak, popodnevni čaj. kafa i kolači, večera, kasni noćni snack i rani doručak, sva lokalna i neka strana alkoholna i bezalkoholna pića, nakon 00.00 sati sva piće se naplaćuju, dječiji buffet, A’la Carte restorani sa rezervacijom unaprijed i jednom u toku boravka ( u A la Carte restorane ne primaju djecu do 12 godina ), mini bar u sobama ( sokovi, voda, mineralna voda se dopunjavaju svakodnevno), baby kutak u restoranu, dijetalni buffet, snack bar na plaži od 10:00 – 18:00 sati, sladoled u određenim satima. Posebon se naplaćuju: luksuzna uvozna pića, posebna vina, flaširana pića, energetska pića, svježi voćni sokovi, pića nakon 00:00 sati, piće u Disko klubu.


Prodano

ASTERIA KREMLIN PALACE

Hotel se nalazi u oblasti Lara, 20 km udaljen od aerodroma Antalija, 17 km udaljen od centra Antalije.Ultra all inclusive-švedski sto za doručak, kasni doručak, ručak, užina tokom dana, večera i noćni švedski sto, sva lokalna bezalkoholna i alkoholna pića i neka standardna uvozna pića. A’la Carte restorani sa  rezervacijom unaprijed i besplatno jednom u toku boravka u jednom od njih. U ponudu nije uključeno: premium luksuzna pića, uvozna pića koja nisu na meniju, room service, specijalna vina, energetska pića, flaširana pića, svježi voćni sokovi, drugo korištenje A’la Carte restorana.Glavni restoran na bazi švedskog stola, A’la Carte restorani-La Gondola (talijanska kuhinja), Pasha Restoran (Turska kuhinja), El Sombrero Restoran (Meksička kuhinja), Marin (Riblji restoran), različiti barovi u cijelom kompleksu hotela. Dodatno se naplaćuju doktor, usluga pranja i peglanja veša, čuvanja djece, frizer, salon ljepote, telefon, faks, rent-a-car, šoping centar.  Wi-Fi internet u cijelom hotelu je besplatan.

 
Cijena:

1679 KM

REZERVIŠI

KEMAL BAY

Hotel je lociran u Konakli regiji, 8km od Alanye i 112 km od aerodroma Antalya. All inclusive- švedski sto za doručak, ručak, popodnevni snack, večera, kasni noćni snack. Lokalna alkoholna i bezalkoholna pića od 10:00 do 24:00h, bar na plaži od 10:00 do 18:00h. Nije uključeno: uvozna pića, sva flaširana pića, specijalna vina, svi kokteli, room service, svježe cijeđeni sokovi, turska kafa, nargile, A'la Carte restorani.

Glavni restoran sa švedskim stolom, A'la Carte restoran, barovi oko hotelskoj kompleksa, doktor, frizer, shopping centar, telefon, fax, internet, rent a car, babysitting, vešeraj, uz doplatu. WI-FI internet (ograničen) je besplatan u hotelu i na bazenu.

Hotelska privatna plaža, šljunak i pijesak, suncobrani, ležaljke i peškiri za plažu su besplatni (zamjena peškira uz doplatu).


Cijena:

1279 KM

REZERVIŠI

SENSITIVE PREMIUM RESORT & SPA

Hotel je lociran u Konakli regiji, 8km od Alanye i 112 km od aerodroma Antalya. All inclusive- švedski sto za doručak, ručak, popodnevni snack, večera, kasni noćni snack. Lokalna alkoholna i bezalkoholna pića od 10:00 do 24:00h, bar na plaži od 10:00 do 18:00h. Nije uključeno: uvozna pića, sva flaširana pića, specijalna vina, svi kokteli, room service, svježe cijeđeni sokovi, turska kafa, nargile, A'la Carte restorani.

Glavni restoran sa švedskim stolom, A'la Carte restoran, barovi oko hotelskoj kompleksa, doktor, frizer, shopping centar, telefon, fax, internet, rent a car, babysitting, vešeraj, uz doplatu. WI-FI internet (ograničen) je besplatan u hotelu i na bazenu.

Hotelska privatna plaža, šljunak i pijesak, suncobrani, ležaljke i peškiri za plažu su besplatni (zamjena peškira uz doplatu).

Cijena:

1849 KM

REZERVIŠI

CRYSTAL FLORA

Hotel se nalazi u regiji Beldibi 25km udaljeno od Antalije, 17km od centra Kemera i 35km od aerodroma Antalija. Ultimate All inclusive – 24h usluga hrane i pića, švedski sto – doručak, kasni doručak, ručak, užina ujutro i popodne, večera, kasna užina, hrana za bebe, dječiji restoran, dijetalni bife, vegetarijanski bife, gluten free hljeb i izbor zdrave hrane, detox bar, lokalna i standardna uvozna alkoholna i bezalkoholna pića, A `la Carte restorani (turski i italijanski) uz rezervaciju unaprijed i samo jednom u toku boravka, sladoled u određenom terminu. Koncept ne uključuje: luksuzna uvozna pića, flaširana pića, specijalna vina, nargila, svježi voćni sokovi, energetska pića, cigarete, riblji A `la Carte restoran, room service, sva vina, Šampanjac i posebne narudžbe u A `la Carte restoranima (osim stolnog vina).

 Aspendos – glavni restoran, A `la Carte restorani: Turski, Italijanski i riblji, barovi oko cijelog kompleksa hotela, disko klub. Dodatno se naplaćuje prema pravilima hotela: doktor, usluga čuvanja djece, usluge vešeraja, telefon, fax, internet kutak i PC igre, frizer, šoping centar, rent-a-car. Wi-Fi internet je besplatan.


Cijena:

1849 KM

REZERVIŠI
REZERVIŠI