PROGRAM

1. DAN  (24.02.2017. PETAK) – BIH - BEOGRAD

Polazak iz Sarajeva u ranim jutarnjim satima. Dolazak u Beograd. Slijedi fakultativni izlet panoramski obilazak glavnih gradskih znamenitosti. Narodna skupština, crkva Svetog Marka, Stari dvor, Andrićev venac, Pionirski park, Novi dvor, Trg Nikole Pašića, Terazije, Trg Republike, Knez Mihajlova, Kalemegdan I dr…Nakon fakultativnog obilaska slijedi odilazak u hotel I check in. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U večernjim satima slijedi fakultativni izlet Krstarenje dunavom I Savom. Krstarenje Dunavom i Savom, ruhekama na čijem ušću Beograd leži i koje uobličavaju duh grada još jedan je od načina da upoznate Beograd - jedan od najstarijih gradova Evrope.Prepustite se prijatnom krstarenju širokom i mirnim ravničarskim Dunavom i prelijepom Savom. Ostavite gradsku vrevu i saobraćajne gužve, opustite se i uživajte u veličanstvenim rijekama i u ugodnoj atmosferi na brodu. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2. DAN (25.02.2017. SUBOTA) -  BEOGRAD – NOVI SAD – BEOGRAD

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet odlaska u Novi Sad. Novi Sad je osvojio sedmo mjesto u izboru za "Najbolja destinaciju 2016", koji je organizovao "European Best Destinations", u konkurenciji 20 nominovanih turističkih destinacija Evrope. Novi Sad je prostor raznolikog, bogatog kulturnog naslijeđa mnogih naroda koji u njemu žive. Obilazak znamenitosti Narodno Pozorište, Trg Slobode, Tanurdžićeva palata, Rimokatolička crkva, Vladičin Dvor, spomenici, Petrovaradinska tvrđava. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u Beograd. Slobodno vrijeme.Noćenje.

3. DAN (26.02.2017. NEDJELJA) – BEOGRAD- BIH

Doručak. Check out iz hotela.Zajednički odlazak do Kuće cvijeća- Muzeja historije Jusoslavije, slobodno vrijeme za individualni ulazak u muzej, ili individualne aktivnosti.Slijed zajednički polazak prema shopping centru UŠĆE.Slobodno vrijeme za shopping. Polazak prema BiH.Dolazak u BiH u kasnim večernjim satima.

NAPOMENA : NAVEDENI PROGRAM PLANIRANIH POSJETA PO DANIMA MOŽE BITI IZMJENJEN PRI KREIRANJU FINALNE SATNICE PUTOVANJA

CIJENA

HOTEL

Cijena 1/3

Cijena 1/2

Cijena 1/1

HOTEL TULIP INN

149,00 KM

149,00 KM

199,00 KM

*NAVEDENA CIJENA U TABELI PREDSTAVLJA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI, U ODABRANOM TIPU SOBE. (1/3 , ½ ILI 1/1 SOBA)

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Prevoz turističkim autobusima (klima, video/dvd, audio oprema) na navedenim relacijama prema programu
 • Smještaj u hotelu TULIP INN na bazi 2 noćenja sa doručkom http://www.tulipinnputnikbelgrade.com/
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Pragu kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih)izleta.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje, restorane...
  • Panoramski obilazak Beogradra – 5 EUR
  • Krstarenje Savom i Dunavom – 8 EUR
  • Novi Sad – 10 EUR
 • Obavezno putničko zdravstveno osiguranje (PZO) 6 KM.
 • Doplata za posebno sjedište u autobusu 40,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedišta za stolom, sjediša iza 2. vrata)

NAPOMENA:

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
 • Smještaj u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja SOL AZURA i BUENA VISTE od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.

SOL BUDGET FEB/MAR

PRAG

od 239 KM

PRAG

sa obilascima Drezdena i Beča

28.02.2017. (3 noćenja)

RIM

od 239 KM

RIM

sa obilascima Tivolija i Vatikana

28.02.2017. (3 noćenja)

BEČ

od 199 KM

BEČ

24-27.02.2017. (2 noćenja)