PROGRAM

Madrid, prijestolnica Kraljevine Španije, ujedno je i najveći grad države, a treći po veličini u Evropi. Iako moderan, sa visokom neboderima, prostranim trgovima, bogatim muzejima, veličanstvenim palatama,  posjeduje zavidan broj zelenih površina. Najveći gradski park je Retiro, nekada zona rekreacije kraljevske porodice, sada je oaza fontana, jezera, statua i glavno mjesto odmora. Narandžasta, plava, ljubičasta... zalazak sunca u Madridu poznat je po tonalitetu boja na nebu i da biste ovaj najljepši dio dana vidjeli ne morate čekati ljeto.

1. DAN (06.04.2018. PetakBEOGRAD – RIM – MADRID

Okupljanje grupe na beogradskom aerodromu dva sata prije leta. Check-in putnika i obavljanje pasoških i carinskih formalnosti. Poletanje u 12:00h broj leta AZ 591,  presjedanje na aerodromu u Rimu na let broj AZ 60 za Madrid u 14:30h. Planirani dolazak na aerodrom „Barahas“ u  Madridu oko 17h. Panoramsko razgledanje grada autobusom: La Castellana jedna od najdužih avenija u gradu, zatim ulica Gran Via jedan od simbola Madrida, Trg Cibelije, Kapija Alkala, Neptunova fontana ... Transfer do hotela. Smještaj. Noćenje.

2.DAN (07.04.2018. SubotaMADRID - TOLEDO

Doručak. Organizovani fakultativni odlazak u Toledo. Nekada glavni grad Španije , danas dio Uneskove liste svjetske baštine, Toledo je pravi dragulj u španskoj kruni. Grad su osvajale i nastanjivale tri kulture, hrišćani, muslimani (Mavari) i Jevreji. Procvat je u stvari doživjeo tokom tri stoljeća vladavine Mavara, koji su praktikovali za tadašnje vrijeme prilično neuobičajenu vjersku toleranciju. Sve religije su živjele u miru jedne pored drugih, što je dovelo do toga da ćete na tako malom prostoru vidjeti kombinaciju renesansnih crkava, sinagoga i džamija. Poslije pada Mavara sačuvani su njihovi spisi, koji su se nalazili u gradskoj biblioteci, za koje su mnogi vjerovali da su izgubljeni. Tu su bila djela velikih grčkih filozofa, ali i arapskih naučnika. Padom Toleda u 11. stoljeću u ruke kralja Leona i Kastilje, grad postaje prijestolnica Kastilje, a poslije ujedinjenja s Aragonom, početkom 16. stoljeća, i cijele Španije. Taj status je uživao sve do 1565. godine, kada je Madrid postao glavni grad. Međutim, 16. stoljeće nije donijelo samo politička previranja već i El Greka, slavnog grčkog umjetnika, koji je svoja najbolja djela uradio baš u Toledu, a dio njih danas se čuva u njegovoj kući – muzeju u samom gradu. Razgledanje grada. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. DAN (08.04.2018. Nedjelja) MADRID

Nakon doručka fakultativno razgledanje Madrida. Pješačka tura i detaljnije upoznavanje sa znamenitostima: Čuveni  trg  Puerta del Sol, Calle Mayor, poznati trg Plaza Mayor izgrađen u vrijeme vladavine Filipa III, Kraljevska palata i katedrala Almudena, crkva posvećena Svetom Isidru, Opera, Poslastičarnica San Gines gdje se još od 1894. prave najčuveniji ćurosi u Madridu, Trg Callao... Slobodno vrijeme za kraći odmor, a nakon toga mogućnost  fakultativnog obilaska jednog od najpoznatijih muzeja svijeta, El Prado, koji se ubraja na listu najprestižnijih  muzeja, s najbogatijom  zbirkom djela slavnih španskih umjetnika: El Greco, Velazquez, Goya, Ribera, Murillo . Za kraj dana, predlažemo individualnu šetnju po parku Retiro. Noćenje.

4. DAN (09.04.2018. Ponedeljak) MADRID – SEGOVIJA 

Doručak. Slobodan dan za odmor i individualno razgledanje glavnog grada Španije ili fakultativna posjeta Segoviji. Vožnja ka sjeveru i oblasti Kastilja-Leon. Obilazak Segovije, poznate po najbolje očuvanom rimskom akvaduktu, mnogobrojnim rimokatoličkim crkvama, zamku “Alcazar“ koji je poslužio kao inspiracija Voltu Dizniju, a poznat je i po tome što je upravo tu španska kraljica Izabela obećala finansijsku pomoć Kolumbu za osvajanje novog kontinenta. Šetnja po srednjovjekovnom dijelu grada koji se nalazi na listi svjetske kulturne baštine UNESCO -a. Povratak u Madrid. Noćenje.

5. DAN (10.04.2018. Utorak) MADRID – RIM - BEOGRAD

Doručak. Check out iz hotela i transfer grupe do aerodroma. Let iz Madrida za Rim u 11:35h, br. leta AZ 61. Presjedanje u Rim na let za Beograd, AZ 594, u 15:20h. Dolazak na beogradski aerodrom oko 16:55h.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA 899 KM
*za prijave do 20.01.2018.

REGULARNA CIJENA ARANŽMANA  1099 KM

    CIJENA UKLJUČUJE:

 • Avio prevoz na relaciji Beograd – Rim – Madrid – Rim – Beograd 
 • Transfere na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom
 • Panoramsko razgledanje grada po sletanju u Madrid
 • 4 noćenja sa doručkom u MADRIDU u hotelu HOTEL OCCIDENTAL MADRID ESTE  4*, 1/2  sobe
 • Besplatni prtljag - 1 prtljag koji se predaje (max do 23kg) i 1 ručni prtljag koji se unosi u avion (svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje). Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož...) i tečnost preko 100 ml
 • Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Aerodromske takse 150 KM (plaćaju se u agenciji i podložne su promjeni do polaska na putovanje)
 • Doplatu za 1/1 sobu 240 KM
 • Putničko zdravstveno osiguranje i osiguranje 12 KM
 • Fakultativne izlete:
  • TOLEDO  59 €  (cijena uključuje oblizak pomenutih znamenitosti, autobuski prevoz, usluge stručnog vodiča, ulaznice za Katedralu i crkvu Sv. Tome)
  • SEGOVIJA  45 €  (cijena uključuje oblizak pomenutih znamenitosti, autobuski prevoz, usluge stručnog vodiča)
  • PANORAMSKO RAZGLEDANJE MADRIDA 20 € (cijena uključuje oblizak pomenutih znamenitosti, povratnu metro kartu, usluge stručnog vodiča)
 • * Sve cijene su informativnog karaktera, za minimum 15 prijavljenih putnika.

NAPOMENE:

 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
 • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost aerodroma) koji u proljetnoj sezoni mogu biti otežani.
 • Agencija BUENA VISTA ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
 • Za ovaj program važe OPSTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije BUENA VISTA od 01.04.2008.

 

VAŽNO – OBAVEZNO PROČITATI
IZVOD IZ OPSTIH USLOVA PUTOVANJA (CHARTER LETOVI):
ČLAN 4.

“…Datum početka i završetka aranžmana utvrđen programom putovanja ne podrazumjeva cjelodnevni boravak putnika u smještajnom objektu, odnosno, destinaciji. Vrijeme–sat polaska ili dolaska putnika i ulaska putnika u smještajni objekat, uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom, koje mogu da utiču na vrijeme polijetanja aviona i dr., na koje organizator ne može uticati, te zbog toga navedeni razlozi ne mogu biti osnov prigovora-reklamacije putnika. Prvi i poslednji dan iz programa putovanja su predviđeni za putovanje (a kada je u pitanju drugi vid prevoza, putovanje može trajati i više dana) i ne podrazumjevaju boravak u hotelu ili mjestu opredjeljenja - već samo označavaju kalendarski dan početka i završetka putovanja, radi čega putnik nema pravo na prigovor-reklamaciju, zbog večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta, ulaska u sobu u kasnim večernjim časovima, napuštanja hotela u ranim jutarnjim časovima, i slično.

Za avio aranžmane ugovoreno vrijeme početka putovanja je sastanak putnika na aerodromu, koji je najmanje 2 sata ranije, u odnosu na prvo objavljeno vreme polijetanja od strane avio-kompanije. U slučaju pomjeranja navedenog vremena polijetanja aviona, organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primjenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio-saobraćaja. Po pravilu odlazak – dolazak, polijetanje-slijetanje aviona, kod čarter letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satim, i ako je npr. obezbjeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. “hladnog obroka”, van ili u smještajnom objektu, smatra se da je program putovanja u cijelosti izvršen.
Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča i turističkog animatora ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Instrukcije i uputstva turističkog vodiča, turističkog pratioca ili predstavnika organizatora (posebno u vezi sa vremenom polazaka, prevozom, smještajem, zakonskim i drugim propisima, i dr.) obavezuju putnika, a nepridržavanje pomenutih instrukcija predstavlja povredu ovih opštih uslova, i sve eventualne posljedice i štetu u takvom slučaju, snosi putnik u cjelosti.
Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika…”

SMJEŠTAJ

HOTEL OCCIDENTAL MADRID ESTE  4*

https://www.barcelo.com/en-gb/hotels/spain/madrid/occidental-madrid-este/

Hotel je smješten nedaleko od ulice Alcala koja vodi do poznatog trga Puerta del Sol. Na samo 800 metara od hotela se nalazi metro stanica Ciudad Lineal. Do centra Madrida možete stići za 10 - 15 minuta. Hotel Occidental Madrid Este posjeduje moderne i funkcionalne sobe. Sobe sadrže kupatilo s fenom za kosu,  besplatan bežični internet i 26-inčni plazma TV. Gosti mogu besplatno koristiti fitnes studio i saunu.

PROLJEĆE 2018