PROGRAM

KATANIA – TAORMINA – SAVOCA - SIRAKUZA – ETNA

Sicilija je jedinstven prostor sa fascinantnim spojem multikulturalnog stanovništva, najveći kosmopolitski region kojim su vladali Azijati, Afrikanci i Evropljani. Jedinstveno mjesto puno umjetnosti, arheologije, istorije, prekrasnih gradova, plaža i pejzaža. Trideset vijekova istorije i kulture izraženo kroz klasiku, romantiku, gotiku i barok. Direktnim letom iz Dubrovnika imate mogućnost da ispratite staru I dočekate novu godinu, na ovako jedinstvenom i čarobnom mjestu.

1.dan (29.DECEMBAR 2017.) SARAJEVO - DUBROVNIK -  MALTA (tehničko slijeanje) – SICILIJA (CATANIA)

Sastanak grupe ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu. Transfer do aerodroma u Dubrovniku. Check in i obavljanje pasoških i carinskih formalnosti. Polijetanje aviona za Kataniu (vrijeme polijetanja biće objavljeno 7 dana prije leta). Tehničko slijetanje na Maltu (cca 1h zadrzavanje zbog iskrcaja dijela grupe na Malti). Nastavak leta prema Sicliji. Dolazak na aerodrom u Kataniji. Nakon pasoške kontrole slijedi odlazak do hotela, smještaj. Slobodno vrijeme za odlazak do grada i uživanje u znamenitostima Via Etnea – pješačke zone grada Katanije. Noćenje.

2.dan (30.DECEMBAR 2017.) KATANIA – TAORMINA – SAVOCA

Doručak. Slobodan dan ili polazak na fakultativni izlet Taormina & Savoka. Izlet započinjemo obilaskom jednog od najljepših sela Italije - Savoka. Selo je popularnost steklo i zbog legendarnog filma “Kum”. Na ulazu u katedralu Sv. Lucije se snimala poznata scena vjenčanja, a nakon obilaska sela imaćete kratak odmor uz espresso ili granitu u baru “Viteli” u kojem je Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe. Izlet nastavljamo odlaskom u Taorminu - najveća turistička atrakcija Sicilije, smještena u podnožju planine Tauro. Razgledanje Taormine i šetnja njenim istorijskim centrom, koji će Vas oduševiti. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Nakon kraćeg odmora slijedi organizovano razgledanje Katanije sa vodičem, pješačka tura. Grad je jedinstvena mješavina uticaja brojnih kultura kroz historiju što najbolje pokazuju prostrani Piazza del Duomo (Katedralni trg) sa impresivnom fasadom Basilica di Santa Agata, teatar Belini, brojne barokne palate... smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i šetnju: Castello Ursino, uživajte u atmosferi Piazza Stesicorus ili u šopingu u Via Etnea. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan (31.DECEMBAR 2017.) KATANIA – ETNA

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Etnu - najviši evropski vulkan. Poludnevni izlet, odlazak do panoramske tačke na 1800 metara odakle se pruža nezaboravan pogled na Crateri Silvestri (krater Sivestri). Reljef poput mjesečeve površine, ohlađena lava i vulkanski pepeo sastavni su dio jedinstvene atmosfere na Etni. Povrtak u Kataniu. Navečer individualni odlazak u neki od brojnih restorana ili u pub-ova na doček Nove godine. SRETNA VAM 2018. Noćenje.

4.dan (01.JANUAR 2018.) KATANIA – SIRAKUZA - NOTO

Doručak. Slobodan dan ili polazak na fakultativni izlezlet Sirakuza i Noto. Ovaj jedinstveni izlet započinjemo istraživanjem grada veoma bogate istorije, kulture i tradicije koja datira još iz doba kada je njenim ulicama prolazio čuveni Arhimed. U Sirakuzi Vas očekuju, lavirint uličica oko elegantnog Piazza Archimede (Arhimedovog trga), Tempio di Apollo (Apolonov hram) kao i trg Katedrala, možda i najljepši trg u Italiji, sa fasadom iz XVIII veka. Slobodno vrijeme upotpunite šetnjom po ostrvu Ortigia. Izlet nastavljamo posjetom šarmantnom gradiću Noto, još jedno mjesto na Siciliji koje je uvršteno u 100 najljepših mjesta na svijetu. Obilazak Nota. Povratak u Kataniju. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.dan (02.JANUAR 2018.) - CATANIA – MALTA(tehničko slijetanje) - DUBROVNIK - SARAJEVO

Doručak. Polazak na aerodrom u dogovoreno vrijeme. Check in, pasoske I carinske kontorle. Polijetanje za Dubrovnik. Tehničko slijetanje na Maltu. Nastavak leta prema Dubrovniku. Transfer autobusom do Sarajeva.

CIJENE

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA
(za uplate avansa od 30% i prijave  do 11.11.2017.
HOTEL MEDITERRANEO 3*+   - 799 KM

KATALOŠKA CIJENA ARANŽMANA
(za uplate avansa od 30% i prijave od 13.11.2017.
HOTEL MEDITERRANEO 3*+   - 999 KM

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Transfer autobusom Sarajevo – Dubrovnik - Sarajevo
 • Charter let na relaciji Dubrovnik – Malta - Katania – Malta - Dubrovnik,
 • 4 noćenja sa doručkom u hotelu Best Western Mediterraneo 3*+ u 1/2 (dvokrevetnim) sobama
 • Transfer autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma.
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka na Siciliji te u toku realizacije svih planiranih posjeta gradovima ili fakultativnim (neobaveznim) izletima.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Aerodromske takse 195 KM (plaćaju se u agenciji)
 • Fakultativni izleti i eventualne ulaznice za muzeje
 • Eventualnu doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu) – 280 KM,
 • LOKALNA TURISTIČKA TAXA – (plaća se po osobi po noćenju u gotovini na recepciji hotela).
 • Putničko zdravstveno osiguranje 10 KM.

NAPOMENE:

 • Popust za djecu od 2 do 12 godina – 30 % na kompletnu cijenu aranžmana u slučaju da su smješteni sa dva roditelja u istoj sobi na pomoćnim ležajevima.
 • Popust za treću osobu na pomoćnom krevetu u 1/3 (trokrevetnoj sobi) – 10% na cijenu aranžmana.
 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
 • Agencija BUENA VISTA nije u mogućnosti da određuje satnicu po kojoj će čarter letovi biti realizovani.
 • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost sarajevskog i odredišnog aerodroma) koji u proljetnoj sezoni mogu biti otežani.
 • Agencija BUENA VISTA ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
 • Za ovaj program važe OPSTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije BUENA VISTA od 01.04.2008.

VAŽNO – OBAVEZNO PROČITATI

IZVOD IZ OPSTIH USLOVA PUTOVANJA (CHARTER LETOVI):

CLAN 4.

“…Datum početka i završetka aranžmana utvrđen programom putovanja ne podrazumjeva cjelodnevni boravak putnika u smještajnom objektu, odnosno, destinaciji. Vrijeme–sat polaska ili dolaska putnika i ulaska putnika u smještajni objekat, uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom, koje mogu da utiču na vrijeme polijetanja aviona i dr., na koje organizator ne može uticati, te zbog toga navedeni razlozi ne mogu biti osnov prigovora-reklamacije putnika. Prvi i poslednji dan iz programa putovanja su predviđeni za putovanje (a kada je u pitanju drugi vid prevoza, putovanje može trajati i više dana) i ne podrazumjevaju boravak u hotelu ili mjestu opredjeljenja - već samo označavaju kalendarski dan početka i završetka putovanja, radi čega putnik nema pravo na prigovor-reklamaciju, zbog večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta, ulaska u sobu u kasnim večernjim časovima, napuštanja hotela u ranim jutarnjim časovima, i slično.

Za avio aranžmane ugovoreno vrijeme početka putovanja je sastanak putnika na aerodromu, koji je najmanje 2 sata ranije, u odnosu na prvo objavljeno vreme polijetanja od strane avio-kompanije. U slučaju pomjeranja navedenog vremena polijetanja aviona, organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primjenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio-saobraćaja. Po pravilu odlazak – dolazak, polijetanje-slijetanje aviona, kod čarter letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satim, i ako je npr. obezbjeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. “hladnog obroka”, van ili u smještajnom objektu, smatra se da je program putovanja u cijelosti izvršen.
Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča i turističkog animatora ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Instrukcije i uputstva turističkog vodiča, turističkog pratioca ili predstavnika organizatora (posebno u vezi sa vremenom polazaka, prevozom, smještajem, zakonskim i drugim propisima, i dr.) obavezuju putnika, a nepridržavanje pomenutih instrukcija predstavlja povredu ovih opštih uslova, i sve eventualne posljedice i štetu u takvom slučaju, snosi putnik u cjelosti.
Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika…”

NOVA GODINA 2018

MILANO

od 355 KM

MILANO

NOVA GODINA

29.12.-03.01.2018.
(6 dana – 3 noćenja / bus)

ISTANBUL - AVIO

od 399 KM

ISTANBUL - AVIO

NOVA GODINA

DIREKTAN LET IZ SARAJEVA / TURKISH AIRLINES
30.12. – 02.01.2018. (4 dana – 3 noćenja)

ATINA

od 375 KM

ATINA

NOVA GODINA

29.12.-03.01.2018. (6 dana / AUTOBUS)