PROGRAM

Jezero Como (Švajcarska), Genova i Serravalle outlet, Torino + utakmica Juventus - Inter

Milano– drugi najveći grad Italije i prijestonica Lombardije, najveći industrijski centar Italije, privredno srce Italije, ali i jedan od napoznatijih centara mode u svijetu, grad koji svojim brojnim modnim revijama utiče na stil cijele Evrope. Ovaj fantastični grad je sačuvao svoju srednjovjekovnu dušu sa svojim svjetski poznatim građevinama – opera „Skala" i gotska katedrala „Duomo". Uz veliko arhitektonsko i umjetničko nasljeđe za uživanje u srcu grada, dosta vremena potrošićete i na dobar shopping u kojem Vas čekaju modne marke poput Prade, Armanija, Versaćija, Dolče i Gabana ili Gučija.

1. DAN (SRIJEDA) 06.12.2017. BiH - MILANO

Sastanak grupe u zakazano vrijeme po dogovoru. Vožnja autobusom kroz BiH, Hrvatsku, Sloveniju sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.

2. DAN (ČETVRTAK) 07.12.2017. MILANO

Po dolasku fakultativno razgledanje Milana - grad koji se smatra modnom prijestolnicom i centrom glamura i fudbala: milanska Katedrala – (katedrala koju okružuje preko 3.400 statua fascinantnog izgleda, jedan je od najboljih primjera gotičke arhitekture), Galerija Vitoria Emanuela II i Milanska skala... Smještaj u hotel u poslijepodnevnim satima (moguć check in od 15.00h). Slobodno vrijeme za individulane aktivnosti . Noćenje.

3. DAN (PETAK) 08.12.2017.  MILANO – GENOVA – SERRAVALLE OUTLET

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili cijelodnevni fakultativni izlet u Genovu i posjeta outlet village-u Serravalle. Po dolasku u Genovu slijedi razgledanje grada: Trg Ferrari sa bronzanom fontanom, Duždeva palata, Kolumbova kuća, Porta Soprona, Duomo, palata Sv.Đorđa... Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Polazak iz Genove i usputna posjeta outlet village-u Serravalle. Povratak u hotel. U večernjim satima fakultativni odlazak u jednu od brojnih milanskih diskoteka. Noćenje.

4. DAN (SUBOTA) 09.12.2017. MILANO – jezero COMO – Torino

DORUČAK. CHECK OUT. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili mogućnost fakultativnog izleta za Švajcarsku. Nastavak vožnje prema jezeru Como. Komo je treće jezero po veličini u Italiji. Jedno je od najpoznatijih mondenskih mjesta u Italiji... Po dolasku na jezero slobodno vrijeme za šetnju i relaksaciju. Povratak u Milano po ostatak grupe, i polazak za Torino. GRATIS razgledanje Torina. Tehnička pauza 9h u Torinu. Mogućnost organizacije odlaska na utakmicu Juventus – Inter. U večernjim satima polazak prema BiH. Noćna vožnja.

5. DAN (NEDJELJA) 10.12.2017. BiH

Vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku. Očekivani dolazak u BiH na mjesto polaska je u predvečernjim satima.

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA DO 12.11.2017. - 199,00 KM
REGULARNA CIJENA OD 13.11.2017. - 249,00 KM

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV – VIDEO...)
 • Obilazak i razgledanje Torina
 • 2 noćenja sa doručkom u hotelu 4* u okolini MILANA u višekrevetnim sobama (1/3, 1/4 )
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Italiji kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Fakultativne izlete Genova + outlet Serravale, jezero Como (Svajcarska), utakmica Juventus – Inter kao i eventualne ulaznice za diskoteke i muzeje.
 • Putničko zdravsveno osigruranje (PZO) 10KM
 • Gradska taxa, placa se na recepciji prilikom check in-a (5 EUR-a po osobi po danu)
 • Doplata za dvokrevetnu sobu 25 KM/po osobi

Napomena:

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
 • Smještaj u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3.
 • Za ovaj program važe OPSTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije BUENA VISTA od 01.04.2008., a usklađenim sa UTA BIH Standardima. Uslove putovanja možete pronaći na web linku : http://solazur.ba/bs/ostalo/uslovi-putovanja