PROGRAM

Krenite sa nama u još jednu avanturu i otkrijte geografski najraznovrsniju karipsku državu! Dominikanska Republika nudi svojim posjetiocima mješavinu svega, od planinskih vrhova, pustinjskih i polupustinjskih nizija, tropskih šuma, beskrajnih plaža sa nestvarno kristalnom vodom do mješavine kolonijalne arhitekture i historije.  Od drevnih ostataka starih naroda, preko mjesta iskrcavanja Kristofera Kolumba i španskog kolonijalnog uticaja do moderne Republike, Dominikanska Republika nudi ponešto za svačiji ukus. Upoznaj nove ljude iz cijelog svijeta, svoje istomišljenike i zabavljaj se tokom cijelog putovanja. Učini da ovo bude putovanje za pamćenje!

1.DAN - Srijeda  24.10.2018. / Polijetanje – neka avantura počne

Okupljanje putnika na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata prije leta. Let za Santo Domingo sa noćenjem u Parizu (br. leta W6 4045). Slijećemo u Pariz u popodnevnim časovima, odlazimo do smještaja, odmaramo se i krećemo u fakultativni obilazak grada: Trijumfalna kapija, Monmart, Les Invalides, Ajfelov toranj, Latinska četvrt, Luvr, Notre Dam, Jelisejska polja, Trokadero… Noćenje.

2. DAN - Četvrtak 25.10.2018. / Karibi nas očekuju

Poslije doručka vrijeme za slobodne aktivnosti do leta za Santo Domingo. Odlazak na aerodrom dva sata prije leta. (br. leta AF 734).  Poslije 9h leta slijećemo na Karibe. Dominikanska avantura može da počne! Odlazimo do smještaja. Noćenje.

3. DAN - Petak 26.10.2018. / Kolonijalna historija

Poslije doručka krećemo u obilazak glavnog grada Dominikanske Republike i najstarijeg kolonijalnog grada na Karibima: Pantenon Dominikanske Republike, Casa De Bastidas, utvrđenje Ozama, bazilika Santa Maria la Menor, Katedrala Amerika, Kolumbov park, Casa de Tostado, muzej Kraljevskih kuća, park Španija, Alcazar de Colon, San Francisko manastir, park nezavisnosti, Oltar otadžbine.. Slobodno vrijeme.  Noćenje.

4. DAN - Subota 27.10.2018. / Vrijeme festivala

Čeka nas još jedan uzbudljiv dan – Fakultativni izlet u La Vega, gradić u centralnom dijelu ostrva u kojem se svake nedjelje u februaru održava živopisni karneval pod maskama. Stanovnici ovog grada, kao i okolnih gradova dolaze u La Vegu kako bi se maskirali i učestvovali u najvećoj žurci na otvorenom u Dominikani. Zabavljamo se uz ritmove karipske muzike, maskiramo se, igramo, plešemo, uživamo u preukusnoj lokalnoj hrani. Slobodno vrijeme. Povratak u Santo Domingo. Noćenje.

5. DAN - Nedjelja 28.10.2018. / Tirkizno more

Još jedan dan za uživanje na Karibima, krećemo u fakultativni izlet na Juan Dolio plažu sa nestvarno bijelim pijeskom i kristalno čistom vodom. Kupamo se, ronimo, plivamo, surfujemo, uživamo u koktelima i ukusnoj morskoj hrani. Slobodno vrijeme. Povratak u Santo Domingo. Noćenje.

6. DAN - Ponedjeljak 29.10.2018. / Tropski raj

Napuštamo Santo Domingo i krećemo na istok ostrva do gradića Bavaro. Stižemo do smještaja, ostavljamo stvari, odmaramo uz okean i uživamo u čarima ovog tropskog raja. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. DAN - Utorak 30.10.2018. / Uživanje uz okean

Dan rezervisan za slobodne aktivnosti i odmaranje na prelijepim plažama, kupanje u okeanu, uživanje u preukusnoj karipskoj kuhinji i koktelima. Noćenje.

8. DAN - Srijeda 31.10.2018. / Najistočniji grad

Fakultativni izlet do Punta Kane, najistočnijeg gradića Dominikanske Republike na mjestu gde se spajaju Atlanski okean i Karipsko more. Šetamo ulicama ovog malog prelijepog gradića, obilazimo lokalne pijace, hodamo kroz kolonijalnu istoriju Novog Svijeta, obilazimo stare crkve, uživamo u lokalnim ukusima, mirisima i zvucima. Kupamo se na nekoj od mnogobrojnih plaža Punca Kane, gradića sa 32km prelijepih plaža. Slobodno vrijeme. Povratak u Bavaro.  Noćenje.

9. DAN - Četvrtak 01.11.2018. / Mediteran na Karibima

Fakultativni izlet do gradića La Romana – gradić osnovan u 16. vijeku sa arhitekturom koja potpuno asocira na Mediteranske gradove u Italiji i Španiji. Stari grad, crkva Svetog Stanislava, Altos de Chavlon, svetski muzej ćilibara, kuća arhitekture, kuća dizajna, kuća istorije… Slobodno vrijeme. Povratak u Bavaro. Noćenje.

10. DAN - Petak 02.11.2018. / Povratak u prijestolnicu

Poslije doručka napuštamo smještaj i krećemo nazad ka Santo Domingu. Ponovo dolazimo u prijestolnicu, smještamo se u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

11. DAN - Subota 03.11.2018. / Krstarenje dinama

Dan rezervisan za fakultativni izlet do pješčanih dina, šezdesetak kilometara zapadno od Santo Dominga. Odlazimo do gradića Bani, glavnog trgovačkog centra ove regije ostrva i glavnog sjedišta uzgajanja i banana, gradića poznatog kao prijestolnica pjesnika. Obilazimo simpatični gradić, uživamo u gostoprimstvu nasmijanih stanovnika tropskog raja. Nastavljamo dalje do Bani pješčanih dina. Koračamo kroz naizgled nepregledne pustinjske prijedjele, hodamo kroz sjajni sitni pijesak i zamišljamo da se nalazimo u Saharskoj pustinji. Pravimo fenomenalne fotografije, uživamo u suncu. Povratak u Santo Domingo.  Noćenje.

12. DAN - Nedjelja 04.11.2018. / Nazad u Evropu

Napuštamo smještaj, opraštamo se od tropskog raja. Odlazimo na aerodrome dva sata prije polijetanja. Krećemo nazad za Pariz sa presjedanjem u Pointe –a – Pitre (br. leta AF 209).

13. DAN - Ponedjeljak 05.11.2018. / Kraj avanture

Stižemo u Pariz u ranim jutarnjim časovima, uzimamo prtljag, odlazimo do drugog aerodroma. Let za Beograd (br. leta W6 4046). Sumiramo utiske i spremamo se za novu egzotičnu avanturu. Kraj programa. 

CIJENA

FIRST MINUTE 2720 KM (*za prijave do 03.03.2018.)

REGULARNA CIJENA 3180 KM

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Povratna avio karta iz Beograda do Pariza, i povratna avio karta iz Pariza do Santo Dominga (presjedanje u povratku u Pointe –a – Pitre), SA SVIM TAKSAMA i prtljagom do 23kg
 • Smještaj sa jednim noćenjem u Parizu (Le Monclair Montmartre by Hiphophostels) – višekrevetne sobe.
 • Transfere na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom, Santo Domingo – Bavaro – Santo Domingo
 • Smještaj u hotelima na bazi 11 noćenja sa doručkom* (kontinentalni)
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Turističku kartu za Dominikansku Republiku (dobija se na aerodromu i graničnom prijelazu):  10 $
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno historijske spomenike
 • Individualne troškove na putovanju
 • Međunarodno putničko zdravstveno osiguranje – 26 KM

Opisi i cijene fakultativa?

 • La Vega – gradić u centralnom dijelu ostrva u kojem se svake nedjelje u februaru održava živopisni karneval pod maskama i jedna od najvećih žurci na otvorenom. Cijena: 40€
 • Juan Dolio – jedna od najpoznatijih plaža Dominikanske republike sa nestvarno bijelim pijeskom i kristalno čistom vodom. Cijena: 35€
 • Punta Kana – najistočniji gradić Dominikanske Republike na mjestu gdje se spajaju Atlanski okean i Karipsko more. Mješavina moderne arhitekture i kolonijalnog uticaja stare Španske imperije.  Cijena: 25€
 • La Romana – kolonijalni gradić osnovan u 16. vijeku u kojem su potpuno iskopirali arhitekturu mediteranskih gradova. Cijena: 25€
 • Bani dine – Obilazak Bania, glavnog grada Penaria regije, poznatog po uzgoju banana i kakaa. Obilazak Bani dina, najpoznatijih pe Cijena: 45€

*Plaćanje fakultativnih izleta na destinaciji lokalnom partneru

VAŽNE NAPOMENE I KORISNE INFORMACIJE:

- Cirok Hotel – Hotel sa 3 zvjezdice, u kolonijalnom centru grada, na 5 do 10 minuta šetnje od većine znamenitosti, dvokrevetne sobe (bračni krevet i singl kreveti). Besplatni WiFi u cijelom hotelu, posjeduje kuhinju koju gosti mogu da koriste. Nalazi se u blizini jeftinih restorana i barova. Svaka soba ima svoj tv, satelitsku kablovsku, privatna kupatila, tuš.

- Yara Beach Apartahotel, Bavaro– Hotel sa 3 zvjezdice, nedaleko od jedne od najljepših plaža, dvokrevetne sobe (bračni krevet i singl kreveti). Besplatni WiFi u cijelom hotelu. Nalazi se u blizini jeftinih restorana i barova dostupan je i bazen koji gosti mogu besplatno da koriste. Svaka soba ima svoj tv, satelitsku kablovsku, privatna kupatila, tuš.

KOJE SU MOJE ODGOVORNOSTI?

Svaki putnik je odgovoran za sebe i u obavezi je da prati instrukcije lokalnog vodiča i predstavnika agencije, koji je tu da pazi na bezbjednost putnika i da izbjegne bilo koju opasnu situaciju. Pored toga, jedina Vaša odgovornost je da uživate i da se što bolje provedete!

VIZE

Za ulazak na teritoriju Dominikanske Republike državljanima BiH nisu potrebne vize. Svima koji ulaze na teritoriju Dominikanske Republike potrebne su turističke karte (turistička taksa). Turistička karta se dobija prilikom ulaska u zemlju (na aerodromu) i košta 10$. Za državljane  Hrvatske, Srbije, Makedonije i Crne Gore, važe isti propisi.

Republika Srbija nema ambasadu u Dominikanskoj Republici, već je za ovu zemlju na nerezidencijalnoj osnovi zadužena ambasada u Havani (Kuba). Ni Hrvatska (Ambasada RH u Njujorku), Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija i Slovenija, nemaju svoje ambasade.

Voda u Dominikanskoj Republici je bezbjedna za piće, ali je preporuka koristiti flaširanu vodu. Od lijekova sa sobom ponijeti lijekove za redovnu terapiju ako je imate, probiotik, lijekove za snižavanje temperature, protiv bolova, odnosno lijekove koje generalno nosite sa sobom na putovanje. Ponesite obavezno i kremu za sunčanje. Preporučujemo zdravstveno osiguranje. Zdravstveno osiguranje možete uzeti u agenciji do 5 dana pred put.

Klima u Dominikanskoj Republici odlikuje se relativno visokim temperaturama u toku cijele godine (prosječna maksimalna dnevna je 27-30C, noćna oko 15-20C), vlažnost vazduha je visoka, a sunce je izuzetno jako jer se radi o područjima oko ekvatora. Temperatura može i pasti, tako da sa sobom obavezno ponestite odeću dugih rukava i nogavica.

Tradicionalna ishrana obuhvata svinjetinu, piletinu, govedinu, pirinač, povrće, voće, testo, morske plodove i ribu. Ulična hrana je bezbjedna ali se preporučuje oprez kod kupovine iste (voditi računa o higijeni). Dominikanska Republika je bezbjedna destinacija. Ne preporučuje se kretanje po mraku i noću, jer se prije svega radi o siromašnim i nerazvijenim područjima, jer postoji mogućnost džeparenja. Stanovnici Dominikanske Republike su izuzetno gostoprimljivi i uvijek spremi da izađu u susret.

U bankama i mjenjačnicama možete zamjeniti i američke dolare i euro, ali za sam ulazak u zemlju morate sa sobom imati američke dolare, zbog plaćanja turističke karte. Bankomati postoje i dostupni su u većini gradova. Kartice ne možete koristiti uvijek, naročito u nekim manjim prodavnicama suvenira. O pojedinostima posavjetujte se sa Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inostranstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane. U Dominikanskoj Republici električna mreža je 160V i utičnice su pljosnate, ali većina hotela raspolaže i strujnim naponom od 220V. Preporuka je da adaptere nosite sa sobom.

NAPOMENE:

 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
 • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost aerodroma) koji u proljetnoj sezoni mogu biti otežani.
 • Agencija BUENA VISTA ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
 • Za ovaj program važe OPSTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije BUENA VISTA od 01.04.2008.

VAŽNO – OBAVEZNO PROČITATI

IZVOD IZ OPSTIH USLOVA PUTOVANJA (CHARTER LETOVI):

ČLAN 4.

“…Datum početka i završetka aranžmana utvrđen programom putovanja ne podrazumjeva cjelodnevni boravak putnika u smještajnom objektu, odnosno, destinaciji. Vrijeme–sat polaska ili dolaska putnika i ulaska putnika u smještajni objekat, uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom, koje mogu da utiču na vrijeme polijetanja aviona i dr., na koje organizator ne može uticati, te zbog toga navedeni razlozi ne mogu biti osnov prigovora-reklamacije putnika. Prvi i poslednji dan iz programa putovanja su predviđeni za putovanje (a kada je u pitanju drugi vid prevoza, putovanje može trajati i više dana) i ne podrazumjevaju boravak u hotelu ili mjestu opredjeljenja - već samo označavaju kalendarski dan početka i završetka putovanja, radi čega putnik nema pravo na prigovor-reklamaciju, zbog večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta, ulaska u sobu u kasnim večernjim časovima, napuštanja hotela u ranim jutarnjim časovima, i slično.

Za avio aranžmane ugovoreno vrijeme početka putovanja je sastanak putnika na aerodromu, koji je najmanje 2 sata ranije, u odnosu na prvo objavljeno vreme polijetanja od strane avio-kompanije. U slučaju pomjeranja navedenog vremena polijetanja aviona, organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primjenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio-saobraćaja. Po pravilu odlazak – dolazak, polijetanje-slijetanje aviona, kod čarter letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satim, i ako je npr. obezbjeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. “hladnog obroka”, van ili u smještajnom objektu, smatra se da je program putovanja u cijelosti izvršen.
Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča i turističkog animatora ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Instrukcije i uputstva turističkog vodiča, turističkog pratioca ili predstavnika organizatora (posebno u vezi sa vremenom polazaka, prevozom, smještajem, zakonskim i drugim propisima, i dr.) obavezuju putnika, a nepridržavanje pomenutih instrukcija predstavlja povredu ovih opštih uslova, i sve eventualne posljedice i štetu u takvom slučaju, snosi putnik u cjelosti.
Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika…”

LET IZ BEOGRADA

MALDIVI

od 2499 KM

MALDIVI

08.09.2018.- 20.09.2018.

TANZIJA - ZANZIBAR

od 2599 KM

TANZIJA - ZANZIBAR

25.11.2018- 11.12.2018.

FILIPINI

od 2599 KM

FILIPINI

15.12.2018- 27.12.2018.