PROGRAM

Zavirite u tajne drevnog Sijama i otkrijte zašto Tajland nazivaju “Zemljom osmijeha”. Otkrivamo tajne dalekog istoka, obilazimo najljepše hramove, slonovima krstarimo kroz džunglu, uživamo u fantastičnoj tajlandskoj kuhinji, upoznajemo nevjerovatnu kulturu i tradiciju starih plemena i naroda, otkrivamo sve tajne grada Anđela, družimo se sa gostoljubivim i prijateljskim stanovnicima ove nasmijane kraljevine. Neka i Vas oduševi nestvaran spoj koji vam nudi Tajland! Još jedna avantura počinje, pridruži se! Upoznaj nove ljude iz cijelog svijeta, svoje istomišljenike i zabavljaj se tokom cijelog putovanja. Učini da ovo bude putovanje za pamćenje!

1. Utorak  13.02.2018. / Polijetanje – neka avantura počne

Okupljanje putnika na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pred polijetanje. Let za Chiang Mai sa presjedanjem u Dohi (letovi br. QR 0232 i QR 0822) .

2. Srijeda  14.02.2018. / Centar kulture i religije

U jutarnjim časovima slijećemo u Čang Mai, drevnu prijestolnicu Lana Kraljevstva i vijekovni kulturno religijski centar Kraljevine Tajland. Smještamo se u hotel, pravimo kratku pauzu i krećemo u fakultativni obilazak grada: Stari centar i staro utvrđenje, Phai kapija, Wat Jedlin, Wat Thung Yu Phra Singh Hram, spomenik Tri kralja, Chiang Mun hram, Lok Moli hram, bezbrojne pijace voća i povrća, mnogobrojni parkovi, noćni market... Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti.  Noćenje.

3. Četvrtak 15.02.2018. / Hram na uzvišenju

Fakultativni izlet do Doi Suthep-a, brda nadomak Čang Maia, gdje je smešten jedan od najznačajnijih budističkih manastira Wat Phrathat Doi Suthep. U prelijepom manastiru ćemo naučiti legendu o Belom slonu i vidjeti jednu od najznačajnijih statua drevnog Tajlanda – “Smaragdnog Budu”. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, odlazak do obližnjeg vodopada, obilazak usputnih manastira i vidikovaca. Povratak u Čang Mai.  Noćenje.

4. Petak 16.02.2018. / Ogrlice i dugi vratovi

Dan rezervisan za fakultativni izlet – Poslije doručka vozimo se nekih sat vremena ka sjeveru i dolazimo do Čang Dao pećine, sa najspektakularnijim formacijama stalagnita i stalaktita u zemlji. Pećina se prostire na više od 12 kilometara ispod trećeg najvišeg vrha Tajlanda. Pećina je jako važna lokalnim budističkim monasima jer se u njoj nalaze i prostorije hrama koje monasi koriste za molitvu i meditaciju.  Poslije obilaska pećine i hrama nastavljamo do sela Padung u kojem se upoznajemo sa tradicionalnim Karen plemenom.

Pripadnici Karen plemena su etnička grupacija izbjeglih iz Mijanmara (Burme) i danas naseljavaju sjeverne dijelove Tajlanda, poznati su po raznim rukotvorinama koje prodaju kao suvenire, i još poznatiji po metalnim ogrlicama koje žene ovog plemena nosezbog kojih su i dobili ime – Pleme dugih vratova. Slobodno vrijeme. Povratak u Čang Mai. Noćenje.

5. Subota 17.02.2018. / Na tromeđi

Napuštamo Čang Mai i krećemo ka tromeđi Tajlanda, Laosa i Mijanmara, do Čang Raija najsjevernijeg velikog grada Tajlanda i bivše prijestolnice kraljeva iz dinastije Mangrai. Pravimo kraće usputne pauze radi odmora i fotografisanja. Stižemo u Čang Rai, smještamo se u hotel. Slobodno vrijeme.  Noćenje.

6. Nedjelja 18.02.2018. / Drevna prijestolnica

Poslije doručka krećemo u fakultativni obilazak grada: spomenik kralju Mengraiju, etnografski muzej plemena, pokrajinska vlada, sat kula, Čang Rai pješačka zona, Mung Muang hram, Ming Muang hram, Phra Sing hram sa ljubičastim Budom od žada... Slobodno vrijeme.  Noćenje.

7. Ponedjeljak 19.02.2018. / Mistika bijelog hrama

Krećemo na fakultativni izlet nedaleko od Čang Raija u posjetu jedne od najpoznatijih turističkih atrakcija u blizini – Beli hram, kako ga turisti nazivaju, napušteni budistički hram koji je rekontruisan krajem 20-tog vijeka i danas se nalazi u privatnom vlasništvu, u kome je otvorena umjetnička galerija. Poslije obilaska Bijelog hrama, odlazimo u Dolinu slonova, poznati rezervat prirode u kojem na 40 hekrata žive azijski slonovi pod zaštitom. Družimo se sa slonovima, uživamo u prirodi. Slobodno vrijeme. Povratak u Čang Rai.  Noćenje.

8. Utorak  20.02.2018. / Grad Anđela

Napuštamo smještaj i krećemo do lokalnog aerodroma dva sata pred let za Bangkok. Poslije kraćeg leta stižemo u grad Anđela, glavni grad Kraljevine Tajland, ekonomsku i političku prijestolnicu zemlje. Odlazimo do hotela, smještamo se i poslije kraće pauze krećemo u obilazak jednog od najpoznatijih gradova svijeta. Šetamo starim-novim centrom grada, obilazimo glavne pješačke zone, obilazimo mnogobrojne pijace, trgove, hramove, barove i kafiće. Uživamo u šetnji pored rijeke, isprobavamo zanimljive specijalitete. Slobodno vrijeme.  Noćenje.

9. Srijeda  21.02.2018. / Krstarenje gradom

Poslije doručka krećemo u fakultativno razgledanje grada Anđela iz drugog ugla. Krstarimo rekom Chao Praya. Vozimo se tradicionalnim long tail čamcima, obilazimo stari dio Bangkoka i otkrivamo kako lokalci trguju, rade i žive na vodi. Kada završimo sa vožnjom čamcima, krećemo u obilazak hrama zore (Wat Arun), najstarijeg hrama u Bangkoku. Poslije hrama zore, odlazimo do ležećeg Bude, statue duge 46 metara u hramu What Pho, odakle laganom šetnjom nastavljamo do Velike Palate, rezidencije tajlandskih kraljeva. Slobodno vrijeme.

 U večernjim časovima predlažemo odlazak do Pat Pong-a , jedan od najinteresantnijih i najfascinantijih kvartova Bangkoka. Obavezno posjetite i Calypso show, čuveni kabare u kome glavnu ulogu igraju transrodne osobe.

10. Četvrtak 22.02.2018. / Prijestolnica starog carstva

Dan rezervisan za fakultativni izlet u staru prestolnicu Sijamskog carstva - Ayutthayu. Obilazimo stare dvorove, kmerske palate, veliki broj starih hramova, uživamo u prirodi, lokalnim specijalitetima, učimo o životu starog Sijama. Povratak u Bangkok. Slobodno vrijeme. Noćenje.

11. Petak 23.02.2018. / Nazad na sjever

Opraštamo se od Bangkoka, odlazimo do aerodroma dva sata pred polijetanje za Čang Mai. Ponovo se vraćamo na početak naše avanture. Stižemo u smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

12. Subota 24.02.2018. / Chiang Mai

Dan sa slobodne aktivnosti. Odmaranje u mnogobrojnim parkovima, uživanje u lokalnim ukusima, šetanje i razgledanje, kupovina suvenira. Noćenje.

13. Nedjelja 25.02.2018. / Chiang Mai – Doha

U ranim jutarnjim časovima stižemo na aerodrom dva sata prije leta. Opraštamo se od Tajlanda i letimo nazad ka Kataru (let br. QR 0823 i QR 0231). U prijepodnevnim časovima stižemo u Dohu, prijestolnicu Katara, u kojoj pravimo pauzu od 20 sati. Poslije završenih carinskih formalnosti, transferom odlazimo do hotela, smještamo se i koristimo priliku da obiđemo još jednu državu na našoj avanturi. Slobodno vrijeme. Noćenje.

14. Ponedjeljak 26.02.2018

U ranim jutarnjim časovima odlazimo na aerodrom dva sata prije leta. Završavamo carinske formalnosti. Letimo nazad za Beograd. U Beograd stižemo u prijepodnevnim časovima. Sumiramo utiske i planiramo novu avanturu! Kraj putovanja.

CIJENA

FIRST MINUTE – 1780 KM (do 15.01.2018.)

REGULARNA CIJENA – 2180 KM

CIJENA UKLJUČUJE:

 •  Avio prevoz kompanije Qatar Airways na relaciji Beograd – Doha – Čang Mai – Doha –Beograd i kompanijom Air Asia na relaciji Čang Rai – Bangkok – Čang Mai, SA SVIM TAKSAMA i prtljagom do 23kg
 • Transfere na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom i relaciji Čang Mai – Čang Rai
 • Smještaj u hotelima i guest hausima  na bazi 12 noćenja sa doručkom (buffet i kontinentalni)
 • Tranzitnu vizu za Qatar
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Vizu za Tajalnd  (40€ za državljane Srbije, Crne Gore, Hvatske i BiH, 50€ za državljane Bugarske i 60€ za državljane Makedonije)
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Individualne troškove na putovanju
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje – 28KM

Opisi i cijene fakultativa

 • Hram na uzvišenju –Doi Suthep, brdo nadomak Čang Maija, gde je smješten jedan od najznačajnijih budističkih manastira Wat Phrathat Doi Suthep u kojem se nalazi Smargdni Buda. Obilazak manastira, kupovina suvenira, uživanje u prirodi i upoznavanje sa budizmom. Cijena: 25
 • Ogrlice i dugi vratovi – Obilazak Čang Dao pećine u podnožju drugog najvišeg vrha Tajlanda u džungli u kojem se nalaze hramovi i prostorije za molitvu i meditaciju budističkih monaha. Odlazak do sela Padung u kojem se upoznajemo sa tradicionalnim načinom života Karen plemena – Plemena dugih vratova. Cijena: 30
 • Mistika belog hrama – Obilazak jedne od najvećih znamenitosti u blizini Čang Raija. Nekadašnjeg budističkog hrama, pretvorenog u muzej savremene umjetnosti. Mistični hram potpuno bijele boje u nestvarnom okruženju pored jezera. Odlazak do Doline slonova – rezervata prirode na 40 hektara u kojem se čuvaju ugroženi slonovi. Cijena: 25
 • Krstarenje – Upoznavanje Bangkoka iz drugog ugla. Riječna plovidba tradicionalnim čamcima, obilaženje najvećih znamenitosti grada, vodena pijaca, upoznavanje sa životom lokalaca na vodi. Cijena: 20
 • Ayutthayu  - Stara prijestolnica Sijamskog carstva, upoznavanje sa kulturom i načinom života starih naroda, dvorovi, kmerske palate, hramovi. Cijena: 30

*Plaćanje fakultativnih izleta na destinaciji lokalnom partneru


VAŽNE NAPOMENE I KORISNE INFORMACIJE:

GDE JEDEM, SPAVAM, TUŠIRAM SE?

 - Taweeporn Guest House, Chiang Mai – Guesthouse u samom centru starog grada, na par minuta pješačenja od većine glavnih turističkih znamenitosti. Sobe su dvokrevetne  Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni). Svaka soba posjeduje privatno kupatilo, TV, bračni ili dva singl kreveta.

- Lemme Chok De Guesthouse, Chiang Rai - Guesthouse u samom centru starog grada, na par minuta pješačenja od većine glavnih turističkih znamenitosti. Sobe su dvokrevetne  Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni). Svaka soba posjeduje privatno kupatilo, TV, bračni ili dva singl kreveta.

- Hotel Eco House, Bangkok - Guesthouse u centru grada, na desetak minuta pješačenja od većine glavnih turističkih znamenitosti. Sobe su dvokrevetne  Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni). Svaka soba poseduje privatno kupatilo, TV, bračni ili dva singl kreveta.

KOJE SU MOJE ODGOVORNOSTI?

VIZE

Za ulazak na teritoriju Kraljevine Tajland državljanima Srbije potrebne su vize. Vize se dobijaju u počasnom konzulatu Tajlanda u Beogradu od 01. Avgusta 2017. godine, a postoji i mogućnost da vam agencija pribavi vizu (mesec dana pred put). Tajlandska viza iznosi 30€ za jedan ulazak u trajanju od 2 meseca. Za državljane  Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije , Crne Gore i Bugarske, važe isti propisi.

Svaki putnik je odgovoran za sebe i u obavezi je da prati instrukcije lokalnog vodiča i predstavnika agencije, koji je tu da pazi na bezbjednost putnika i da izbjegne bilo koju opasnu situaciju. Pored toga, jedina Vaša odgovornost je da uživate i da se što bolje provedete!

KORISNE INFORMACIJE

Voda sa česme ne preporučuje se za piće. Obavezno kupujte flaširanu vodu i koristite je za pranje voća.

Vakcinacija protiv tropskih bolesti nije obavezna. Preporuka je da se posavjetujete sa svojim ljekarom. Od lijekova sa sobom ponijeti lijekove za redovnu terapiju ako je imate, probiotik, lijekove za snižavanje temperature, protiv bolova, odnosno lijekove koje generalno nosite sa sobom na putovanje.

Preporučujemo zdravstveno osiguranje. Zdravstveno osiguranje možete uzeti u agenciji do 5 dana pred put.

Klima u Tajlandu odlikuje se visokim tropskim temperaturama u ljetnjem periodu(prosečna maksimalna dnevna je od 27 do 38C).  Na sjeveru zemlje, vlažnost vazduha je znatno manja nego na jugu i klima je blaža. Savjetujemo da ponesete što manje garderobe, usluge pranja odjeće su jako povoljne i dostupne. Nosite laganu odjeću zbog visokih temperatura. Ponesite i neku garderobu dugih rukava i nogavica, jer noći na sjeveru zemlje znaju biti hladnije, a dugi rukavi i nogavice potrebni su Vam i prilikom obilaska hramova i drugih kulturno istorijskih spomenika. 

Tradicionalna ishrana je poprilično raznovrsna, pretežno obuhvata pirinač, piletinu, govedinu, povrće, voće, nudle i dosta začina. Ulična hrana je potpuno bezbedna, jeftina i jako ukusna.

Tajland je generalno bezbjedna i mirna destinacija. Ne preporučuje se samostalno kretanje periferijama gradova naročito noću. Zbog povećanog broja džeparoša povedite računa o svojim ličnim stvarima.  Korišćenje opojnih droga je strogo zabranjeno i kažnjava se zatvorskom kaznom. 

Na putovanju u Tajland sa sobom možete nositi i eure i američke dolare.

Bankomati postoje i nalaze se skoro svuda, a kartice možete koristiti u većini prodavnica, restorana i kafića. O pojedinostima posavjetujte se sa Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inostranstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane.

Strujni napon u Tajlandu potpuno je isti kao i kod nas 220V.

NAPOMENE:

 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
 • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost aerodroma) koji u proljetnoj sezoni mogu biti otežani.
 • Agencija BUENA VISTA ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
 • Za ovaj program važe OPSTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije BUENA VISTA od 01.04.2008.

VAŽNO – OBAVEZNO PROČITATI
IZVOD IZ OPSTIH USLOVA PUTOVANJA (CHARTER LETOVI):
ČLAN 4.

“…Datum početka i završetka aranžmana utvrđen programom putovanja ne podrazumjeva cjelodnevni boravak putnika u smještajnom objektu, odnosno, destinaciji. Vrijeme–sat polaska ili dolaska putnika i ulaska putnika u smještajni objekat, uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom, koje mogu da utiču na vrijeme polijetanja aviona i dr., na koje organizator ne može uticati, te zbog toga navedeni razlozi ne mogu biti osnov prigovora-reklamacije putnika. Prvi i poslednji dan iz programa putovanja su predviđeni za putovanje (a kada je u pitanju drugi vid prevoza, putovanje može trajati i više dana) i ne podrazumjevaju boravak u hotelu ili mjestu opredjeljenja - već samo označavaju kalendarski dan početka i završetka putovanja, radi čega putnik nema pravo na prigovor-reklamaciju, zbog večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta, ulaska u sobu u kasnim večernjim časovima, napuštanja hotela u ranim jutarnjim časovima, i slično.

Za avio aranžmane ugovoreno vrijeme početka putovanja je sastanak putnika na aerodromu, koji je najmanje 2 sata ranije, u odnosu na prvo objavljeno vreme polijetanja od strane avio-kompanije. U slučaju pomjeranja navedenog vremena polijetanja aviona, organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primjenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio-saobraćaja. Po pravilu odlazak – dolazak, polijetanje-slijetanje aviona, kod čarter letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satim, i ako je npr. obezbjeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. “hladnog obroka”, van ili u smještajnom objektu, smatra se da je program putovanja u cijelosti izvršen.
Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča i turističkog animatora ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Instrukcije i uputstva turističkog vodiča, turističkog pratioca ili predstavnika organizatora (posebno u vezi sa vremenom polazaka, prevozom, smještajem, zakonskim i drugim propisima, i dr.) obavezuju putnika, a nepridržavanje pomenutih instrukcija predstavlja povredu ovih opštih uslova, i sve eventualne posljedice i štetu u takvom slučaju, snosi putnik u cjelosti.
Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika…”

DALEKE DESTINACIJE

DOMINIKANSKA REPUBLIKA

od 2760 KM

DOMINIKANSKA REPUBLIKA

01.02.2018. - 13.02.2018.

GRUZIJA - JERMENIJA

GRUZIJA - JERMENIJA

23.05.2018. – 05.06.2018.

LIBAN

LIBAN

10.04.2018 - 17.04.2018.