PROGRAM

Nacionalni park “Cinque terre” (pet zemalja) pod zaštitom je UNESCO-a i predstavlja skup od pet terasasto izniklih naselja na strmim liticama ligurijske rivijere, do kojih je nemoguće doći kolima. Autentičnost i nedostatak komercijlizacije čini da odišu posebnim šarmom. Živopisne kuće pastelnih boja, primorski šarm, mreža puteljaka za šetnju je nešto što nikoga nije ostavilo ravnodušnim.CinqueTerre odiše drugačijim vremenom, kada su ljudi živjeli jednostavnije i spokojnije..Vodimo vas da i Vi doživite dio te bajke…

1. DAN – (27.04. – PETAK) SARAJEVO
Polazak u poslijepodnevnim satima iz Sarajeva. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Brescia sa usputnim zaustavljanjima po potrebi grupe.

2. DAN – (28.04. – SUBOTA) BERGAMO
U prijepodnevnim satima dolazak u Bresciu. Kraće razgledanje centra grada i slobodno vrijeme za ručak. Smeštaj u hotel u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN – (29.04. – NEDELJA) BERGAMO – LAGO DI MAGGIORE
Doručak. Nakon doručka fakultativni polazak ka jezeru Lago Di Maggiore. Jezero ima površinu od 212 km² i drugo je jezero po veličini u Italiji i jedno od najdubljih jezera Evrope. Fakultativni izlet uz posjetu prekrasnim Boromejskim ostrvima: Isola Bella i Isola Dei Pescatori, vlasništvo porodice Boromini. Isola Bella je ostrvo-palata iz 1632. godine poznato po vrtovima, koji se stepenasto spuštaju i imaju čak 10 terasa. Ostvo Pescatori je naseljeno tokom cijele godine i poznato po obilju restorana i kafića. Slobodno vrijeme za individulane aktivnosti. U poslijepodnevnim satima odlazak do mondenskog miesta Stresa, poznatog po vilama izuzetne arhitekture i sa prelijepom vegetacijom. Obilazak istorijskog centra grada. U večernjim satima povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN – (30.04. – PONEDELJAK) BERGAMO – LAGO DI COMO - LECO
Doručak. Nakon doručka fakultativni polazak ka jezeru Komo. Jezero Komo je najpoznatije i napopularnije jezero Italije. Predstavlja oazu prirodne ljepote, mira i tišine. Sa jezera se pruža veličanstven pogled na planine San Salvadore i Bre. Obilazak grada Koma, poznatog po šetalištu, srednjovekovnoj četvrti oko trga Cavur i katedrali od bijelog mermera iz XIV vijeka. Mogućnost fakultativne vožnje brodićem po jezeru. Nakon obilaska odlazak do mjesta Lecco, koje se nalazi na poluostvu koje dijeli jezero na dva dijela. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti po tipičnom gradiću ove regije, poznatom po Baziliki Svetog Nikole, koja dominira mjestom. Lecco je poznat i po tri mosta od kojih je najstariji sagrađen još u XIV vijeku. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN – (01.05. – UTORAK) BERGAMO – LAGO DI GARDA – SIRMIONE

Doručak. Napuštanje hotela . Odlazak do jezera Garda, najvećeg jezera Italije, koje cijele godine posjećuju turisti iz svih krajeva svijeta, a ono to duguje svojoj prirodnoj ljepoti, blagoj klimi, ali i tipičnoj vegetaciji. Na

južnim obalama jezera nalazi se čuveni grad Sirmione, čiji su glavni istorijski simbol Katulove pećine (Grotte di Catullo). U ovom popularnom gradu nalazi se zamak Skaliger sa rijetkim primjerom srednjovekovne odbrambene luke, Crkve Santa Maria Magiore. Slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti. U kasnim popodnevnim satima polazak za BiH. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Sarajevu.

6. DAN – (02.05. – SRIJEDA) BiH

Dolazak u Sarajevo u jutarnjim satima.

NAPOMENA : NAVEDENI PROGRAM PLANIRANIH POSJETA PO DANIMA MOŽE BITI IZMJENJEN PRI KREIRANJU FINALNE SATNICE PUTOVANJA

CIJENA

FIRST MINUTE CIJENA DO 31.03.2018. (za uplate avansa od min 30%)

HOTEL

Cijena ½ soba

Cijena 1/1 soba

Marchina 3* Brescia

459,00 KM

559,00 KM

REGULARNA CIJENA OD 02.04.2018.(za uplate avansa od min 30%)

HOTEL

Cijena ½ soba

Cijena 1/1 soba

Marchina 3* Brescia

519,00 KM

619,00 KM

*NAVEDENA CIJENA U TABELI PREDSTAVLJA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI, U ODABRANOM TIPU SOBE. (1/3 , ½ ILI 1/1 SOBA)

Aranžman uključuje:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusom ( TV – video, WC , caffe-bar, klima uređaj )
 • Smještaj u hotelu 3* u Bresci na bazi 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Italiji kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta

Aranžman ne uključuje:

 • Putničko zdravstveno osiguranje 12 KM
 • Fakultativne izlete
 • Sadržaje koji nisu predviđeni ovim programom
 • Ulaznice u muzeje i kulturno-historijske objekte
 • obaveznu gradsku komunalnu taksu - plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 2 i 3* – 1 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 2 € po noćenju / po osobi.

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • POSJET JEZERU MAGIORRE I BOROMOJSKIM OTOCIMA – 30 EUR
 • POSJETU JEZERU COMO  – 20 EUR
 • KRSTARENJE JEZEROM COMO – 15 EUR

NAPOMENA:

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
 • Smještaj u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja SOL AZURA i BUENA VISTE od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.

1. MAJ

PROVANSA + ITALIJA

od 693 KM

PROVANSA + ITALIJA

27.04. – 04.05.2018.
8 dana / 5 noćenja / bus

TOSKANA - CINQUE TERRE

TOSKANA - CINQUE TERRE

6 dana, 3 noćenja - bus

VENECIJA - VERONA

od 219 KM

VENECIJA - VERONA

27.04. – 01.05.2018
5 dana / 2 noćenja / bus